Menu & Search
Hoe dat verrekte mobieltje niet meer uit mijn leven te denken is (en ik er stiekem een beter mens door ben geworden)

Hoe dat verrekte mobieltje niet meer uit mijn leven te denken is (en ik er stiekem een beter mens door ben geworden)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

advertorial

Lang geleden, toen ik nog met de vaste lijn vriendinnetjes belde om af te spreken, had ik nooit gedacht dat ik ooit een telefoon zou bezitten waarmee ik pokemons op straat zou vangen, foto’s van koffie zou maken en de mogelijkheid had om mijn hele vriendenkring te kunnen bespioneren met slechts één druk op de knop. Laat staan dat er een ingebouwde pinpas in zou zitten. Ik vond nota bene mijn gele gameboy pocket al magisch, laat staan wat er allemaal mogelijk is met bijvoorbeeld de nieuwste Iphone of Galaxy Note 8.

Samantha

Nu ik groot ben, ligt dat net als bij de rest van de westerse wereld wel anders.  Het mobieltje is niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik wordt al bijna zenuwachtig wanneer ik en mijn roze vriendin een verdieping van elkaar verwijderd zijn. Jeetje, ja. Klinkt best wel verslaafd.

Geloof me, nadat ik weer eens een halve dag heb zitten candycrushen en heel facebook voor de tiende keer heb afgestruind naar nieuws zou ik Samantha— zo noem ik mijn Samsung  S7, zo in het water willen smijten. Al denk ik dat dat  mobieltje dat prima zou overleven. Samantha is namelijk waterproof dus iemand zal mijn mobieltje vast wel vinden en mij dan opsporen dankzij alle informatie over mijn leven die erin staat. Dat, of iemand tagt me in een 10.000x gedeelde Facebookpost: Gevonden: mobiele telefoon. Beetje nat geworden, maar functioneert nog prima. Graag delen.  Bij nader inzien zou volledig slopen met hamer tot zelfs de printplaat verpulverd is tot groen stof, een beter idee zijn.

Zonder mijn mobieltje zou ik verdwaald, blut en vriendenloos zijn

Toch zou ik dat boosaardige plan wel uit mijn hoofd laten.  Het feit is dat ik niet kan en wil zonder mijn Samsung. Ze doet namelijk ook heel veel goede dingen in mijn leven. Ik durf zelfs te beweren dat ik door mijn telefoon een beetje een beter mens ben geworden: Zo kan ik namelijk gewoon betalen wanneer ik weer eens mijn pinpas ben vergeten en betaal ik altijd iedereen gelijk terug, wordt ik er altijd en overal aan herinnerd dat ik vriendinnen heb waar ik mee moet socializen (anders was ik allang vervallen in een sociaal isolement met drie kinderen). Vergeet ik nooit meer iemands verjaardag. Ik maak meer foto’s van mijn kinderen dan ooit én mijn hunkerende honger naar informatie wordt altijd gestild waardoor ik niet genoodzaakt ben om met een XXL encyclopedie rond te zeulen over straat. Ik met het richtingsgevoel van een dooie koe verdwaal echt nooit meer. Ik kom nooit meer te laat en raak SOMS zelfs gemotiveerd om te sporten dankzij  mijn vernuftige health app.

De beste versie van mezelf

Mijn telefoon zorgt er stiekem dus voor dat ik de beste versie van mezelf ben. Hoewel ik Samantha soms liever kwijt dan rijk ben, zou ik nooit* zonder haar kunnen en dat vind ik prima zo! Zo heb je dat met beste vriendinnen toch ook wel eens? Om eerlijk te zijn kan ik nu al niet wachten tot er een nieuwe*Samantha op de markt komt—in dit geval de S9 of Galaxy Note 8 en het beste van alles? No hard feelings wanneer ik haar inruil.

Moeten we dan maar 24/7 op ons schermpje staren? No way! Wat ik wil zeggen is dat mobieltjes niet meer uit onze samenleving zijn weg te denken en het leven er een stuk praktischer op is geworden. Al is even zonder ook gewoon goed (en bevrijdend). Zo voorkom je dan weer een echtscheiding, of dat je konijn dood in zijn kooi ligt omdat het dagenlang geen eten kreeg en vervreemden je kinderen zich niet van je. Ook  belangrijk.

Ben jij ook een betere planner dankzij je mobieltje? Of ben jij er juist een slechter persoon door geworden? Kijken jullie ook zo uit naar de nieuwe note 8? 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!