Menu & Search
Soms is moederdag een rotdag

Soms is moederdag een rotdag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ik ben een gelukkig mens. Drie gezonde kinderen. Twee jongentjes die as we speak een poging doen om ontbijt voor mama te maken, en een klein meisje dat met haar luierkont giechelend op me neerploft. Ze wilt dat ik haar pak dat, zie ik aan haar guitige bruine ogen.

Gelukkig een dag als alle anderen

Het eerste drama heeft zich vanochtend alweer voorgedaan. Een ruzie om de afstandsbediening. Het is een  (moeder)dag als alle anderen. Wat een geluk.

Moederdag is een rotdag

Maar plotseling besef ik me hoe ontzettend klote zo’n dag moet zijn voor jou. Dat dat gouden randje om deze dag voor anderen ook wel eens een donkerzwart randje zou kunnen zijn.

Mama’s die nog nooit mama hebben mogen worden, maar dat wel meer dan iets anders in de wereld zouden willen zijn. Mama’s die hun kindje wél kregen, maar weer afscheid moesten nemen. Kinderen zónder hun mama.

Lieve jij, wie je ook bent. Jij, die moederdag een ontzettende rotdag vindt.

Ik kan slechts gissen

Ik kan als moeder en dochter slechts gissen naar de impact van je verdriet maar helemaal voelen zoals jij dat doet kan ik niet en eerlijk gezegd hoop ik dat ik dat nooit kan.

Maar lieve jij, weet je, hoewel ik hier zit met mijn rijkdom van onschatbare waarde, denk ik ook aan jou.

Makkelijk praten heb ik. Ik weet het. Toch denk ik aan je en het zal vast niks uitmaken maar ik zou je een stevige knuffel willen geven en hoop dat er iemand anders is waar jij van houdt die dat ook echt doet tot deze commerciële rotdag weer voorbij is.

Lichtgrijs

Lieve jij, toch hoop ik dat deze dag vandaag in plaats van zwart heel licht grijs voor je kleurt en ondanks dat dit je verdriet nooit weg kan nemen, er mama’s zijn die aan je denken.

Fijne moederdag.

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!