Menu & Search
Soms is moederdag een rotdag

Soms is moederdag een rotdag

Ik ben een gelukkig mens. Drie gezonde kinderen. Twee jongentjes die as we speak een poging doen om ontbijt voor mama te maken, en een klein meisje dat met haar luierkont giechelend op me neerploft. Ze wilt dat ik haar pak dat, zie ik aan haar guitige bruine ogen.

Gelukkig een dag als alle anderen

Het eerste drama heeft zich vanochtend alweer voorgedaan. Een ruzie om de afstandsbediening. Het is een  (moeder)dag als alle anderen. Wat een geluk.

Moederdag is een rotdag

Maar plotseling besef ik me hoe ontzettend klote zo’n dag moet zijn voor jou. Dat dat gouden randje om deze dag voor anderen ook wel eens een donkerzwart randje zou kunnen zijn.

Mama’s die nog nooit mama hebben mogen worden, maar dat wel meer dan iets anders in de wereld zouden willen zijn. Mama’s die hun kindje wél kregen, maar weer afscheid moesten nemen. Kinderen zónder hun mama.

Lieve jij, wie je ook bent. Jij, die moederdag een ontzettende rotdag vindt.

Ik kan slechts gissen

Ik kan als moeder en dochter slechts gissen naar de impact van je verdriet maar helemaal voelen zoals jij dat doet kan ik niet en eerlijk gezegd hoop ik dat ik dat nooit kan.

Maar lieve jij, weet je, hoewel ik hier zit met mijn rijkdom van onschatbare waarde, denk ik ook aan jou.

Makkelijk praten heb ik. Ik weet het. Toch denk ik aan je en het zal vast niks uitmaken maar ik zou je een stevige knuffel willen geven en hoop dat er iemand anders is waar jij van houdt die dat ook echt doet tot deze commerciële rotdag weer voorbij is.

Lichtgrijs

Lieve jij, toch hoop ik dat deze dag vandaag in plaats van zwart heel licht grijs voor je kleurt en ondanks dat dit je verdriet nooit weg kan nemen, er mama’s zijn die aan je denken.

Fijne moederdag.

7 Comments

Klets mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 5 maanden ago

  Mooi, ik ben deels zo’n moeder… want heb gelukkig het geluk dat ik ook nog wél moederdag mag vieren.

 2. 5 maanden ago

  Mooi geschreven en heel lief. De Moederdag van mijn moeder is ook al 4 jaar niet meer wat het geweest is. Tegenwoordig kan ik haar alleen een fijne Moederdag wensen via Skype, meer gezelligheid zit er niet in. Maar alsnog is dit beter dan de situaties die je beschrijft, dus eigenlijk mag ik niet klagen 🙂

 3. 5 maanden ago

  Lief dat je daar aan denkt. Ik denk ook juist met moederdag hoe dankbaar ik ben dat ik zo’n leuk gezin heb. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik mijn eigen moeders altijd verwaarloos (omdat het dan toch gewoon zo’n stom commercieel feest is ;-))

 4. Froukje
  5 maanden ago

  Mooi Jeanine..en helemaal waar!

 5. Wat lief geschreven, velen staan er niet bij stil.

 6. 5 maanden ago

  Wauw, wat een prachtig artikel en ik sta hier ook altijd even bij stil<3

 7. 5 maanden ago

  Lief van je dat je aan een ander denkt op deze dag. Maar vergeet niet voor jezelf te genieten van het moois wat je om je heen hebt lopen.

  Love as Always
  Di Mario

Archief

Tekstschrijver nodig?