Nu aan het lezen
Naaminspiratie gezocht voor mijn dochter

Naaminspiratie gezocht voor mijn dochter

Naaminspiratie gezocht

‘Én, heb je al een naam?’ vraagt de zoveelste vriendin of kennis me (om de druk nog even op te voeren), waarna ik mijn ogen ten hemel sla en diep nadenk over wat voor antwoord ik nu weer zal geven. Ja, een heleboel. Ik vind ze ook allemaal leuk, en toch weer niet. Nee geen naam dus. Nu ik 31 weken zwanger ben begint de tijd toch langzaam wel te tikken wil er bij de geboorte geen ”meisje” op het geboortecertificaat komen te staan. Of nog érger, Toos naamloos. Al is het in de joodse cultuur heel normaal heb ik begrepen; om je kind pas na de geboorte een naam te geven. Mazzeltof. Maar ik ben niet Joods en ik begin er nu toch wel wakker van te liggen. 

De vorige zwangerschap waren we er zo uit, de naam. Het was bij toeval dat ik Rapunzel zat te kijken en de naam Flynn voorbij kwam. We waren opslag verliefd. Echter verloopt het dit keer heel naders. In eerste instantie vond ik het wel leuk om weer de Disney kant op te gaan. Zo vond ik Nala, het vriendinnetje van Simba de leeuwenkoning een erg leuke naam. Helaas dacht mijn man er anders over, een baby vernoem je niet naar een fictieve leeuw. En toen hij de naam ook nog eens op een mannenweekend had verklapt aan zijn vrienden was het helemaal over. Ze hadden er zelf hun eigen draai aangegeven. Namelijk: A(nala) … Jeetje, bedankt jongens.

Dringend naaminspiratie nodig

Je zult wel begrijpen dat die naam nu dus voorgoed van de baan is. Tevens als de naam die we eerst hadden als meisjesnaam bij onze zoontjes ”Isis”. Vast wel duidelijk waarom. Nu zit ik hier dus naaminspiratieloos te zoeken naar de juiste naam en aangezien die voor de rest van mijn dochters leven is, zit er behoorlijk wat druk achter. Ik heb overigen wel een lijstje hoor, maar toch. Twijfel,twijfel, twijfel.

Laat die namen dus maar komen. Elke naam is welkom. Alhoewel, ik ben niet zo’n fan van; Chic-Queena, Ashanti-Pearl en Nehallenia. (no offense)

Vooralsnog heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, al dan niet met jullie hulp. Zo niet dan mag mijn achternichtje kiezen, die is er al maanden uit namelijk en wordt het gewoon: Lennie of Lala. Waren mijn jongens het ook wel mee eens …

See Also

Wanneer wist jij hoe je je kindje ging noemen? Was dat al vroeg? Of juist ook pas heel erg laat?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (26)
 • Wij hadden de naam Annebel al wel als eerste op het lijstje staan, toch zijn er in de loop van de zwangerschap een heleboel namen aan het lijstje toegevoegd en weer weggehaald. Zelf hou ik erg van Nederlandse namen. Roos vind ik mooi, dat past misschien niet zo goed bij Flynn, Rose dan misschien?

 • Wat leuk dat je hier over blogt. Ik weet namelijk nog niet of ik zwanger ben van een meisje of jongen, dus ik houd mijn favoriete meisjesnamen voor mezelf. Wij zijn er namelijk al uit, als het een meisje mocht zijn. Voor de naam van mijn zoontje waren we er binnen no time uit. Dat moest stoer, origineel (niet voorkomend in de top 250) en internationaal zijn, niet afgekort kunnen worden in iets met een Nederlandse klank; Oz (plus 2 andere namen). Maar ik kan wel namen noemen die het bij mij zeker niet gaan worden, maar die ik wel mooi vind.

  – Zoe (die hoorde ik op mijn 12e en die vond ik zo mooi. Maar die komt nu voor in de top 10, dus die is van ons lijstje afgestreept).
  – Kayleigh
  – Sawyer
  – Avery
  – Scout
  – Marlow
  – Gwyneth
  – Blythe
  – Liv
  – Nova

  • Oh ik vind Avery ook leuk, moet ik aan Nashville denken. Zoe, ook schattig maar inderdaad top 10 naam gaat het hier ook niet worden. Ben zo benieuwd naar jullie naam. Wij zijn er inmiddels denk ik wel uit, al was het erg lastig.

 • Oh wat leuk dat je ons betrekt bij namen tips! 🙂 Zelf heb ik geen kinderen, dus geen idee hoe laat ik het zou weten. Maar leuke meisjes namen vind ik: Feline, Eline, Florien, Jolien, Eva, Evie, Emma. 🙂

 • Och, ik wist het meteen toen ik hoorde dat ik zwanger was, en nee ik wist niet eens wat het ging worden, ik was al 24 weken voor ik het wist, ik wist meteen een meisje, maar was niet te zien op die ene echo die ik kreeg, ze lag verkeerd om, hahaha

  Eliza, deels vernoemd naar haar Oma Elizabeth, ja ook echt met de Z, mijn Oma B. 😉

  Er zijn zoveel mooie meisjesnamen, maar hou ook rekening met de achternaam, ook al is de mijne vernoemd en is haar vader niet meer in het spel… pas later, veel later toen zij haar eerste post kreeg, als baby al dus… zag ik pas… zelfde initialen als haar vader E.V namelijk, hahahaha Zijn naam namelijk Eduard, ook geen tweede naam of zo, mijn dochter dus ook niet… 😉

  X

 • Wij waren er snel uit, maar alleen omdat ik jongensnamen makkelijker vond dan meisjesnamen en we een jongen kregen. Meisjesnamen zijn lastig! Tips: Lana, Mia, Alix, Carlijn, Kate, Ayla, Jenna, Janna, Marly, Dewi, Tess, Ivy.

 • Moeilijk he, I know! Voor onze eerste vonden we t makkelijk. Maar nu zijn we er eigenlijk pas net uit. Of ja, wij vinden t een erg mooie naam maar we balen dat t zo’n populaire naam is. We kwamen er pas later achter dat ie in de top 10 staat en we willen liever een originelere naam. Maar ja, we vinden dit gewoon de leukste naam. Morgen ben ik uitgerekend, ze kan dus ieder moment komen. Ook niet echt heel veel tijd dus om nog een nieuwe naam te bedenken 😉
  Jullie ook veel succes met bedenken!!!

 • Ik heb zelf geen kinderen, maar namen bedenken dat doe ik wel graag. Nu, een naam voor iemand anders kindje bedenken is toch wel wat moeilijker. Wat ik graag hoor, hoor jij of je man bv niet graag. Ik hoor bv graag namen met een y in verwerkt. Lily, Layla, Fay, .. Mssn helpt een website met meisjesnamen je wel 🙂 Veel succes in je verdere zoektocht

 • Oef, zo lastig vind ik namen uitzoeken. Mijn oudste wist ik vrij snel, maar die andere twee pas een paar weken voor de datum. Nu hebben we wel 3 namen per kind. BEETJE veul. maar ook wel weer handig. Voor ieder wat wils. Ik houd erg van klassiek namen, zoals Frederique en Isabelle enz. Succes met de namen!

 • Even een rijtje namen van kinderen in Anna’s klas die leuk zijn: Mira, Lana, Emma, Anna (de leukste uiteraard! ;-)), Isa, Chloë, Veerle, Lieve, Sarah. Ik twijfelde destijds ook een beetje tussen Dunya, IRis en Else. En die laatste was vóór Frozen. Als hier een tweede was gekomen, had ze uiteraard Elsa geheten 😉

 • Qua meisjesnamen hadden wij nogal een discussie thuis. Alles wat ik leuk vond, vond B niets en andersom. Wat dat betreft maar goed dat we weer een zoon krijgen
  Zelf vind ik bijvoorbeeld Macy en Layla wel hele leuke namen.

 • Nog voor ik wist dat t een meisje werd met de 20 wk echo kreeg ik de naam robyn in mijn hoofd me vriend vond ook leuk maar dan zonder de y. Uiteindelijk is het Robinn geworden dus met dubbel n. Ik ben er nog steeds enorm blij mee omdat je dan naam op die manier weinig hoor lekker iets eigenwijs heeft en lekker een stoere meiden naam.

  Ook leuk vind/vond ik lynn, noëlle, norah, noa-lynn, Robine, Liva,

 • Oooh herkenbaar! Bij de oudste zaten we bij een Italiaans restaurant te eten en ik dácht dat hij de naam Janne opperde. Jaaa super leuke naam èn vernoemen naar opa van haar vaders kant (Johannes/jan). Haar tweede naam is Yael.
  Bij de tweede dochter was ik er tijdens zwangerschap al snel uit; Kaat (met als tweede naam Suze om het een beetje te verzachten) manlief moest even wennen, maar erg blij met deze keuze! (En het is een ècht Kaatje!)
  Derde is een ventje geworden; vernoemd naar mijn inmiddels overleden vader. Dirk. Met als tweede naam Hugo.
  Bij geen van de drie wisten we of het een jongen of een meisje zou worden, en omdat we graag ook een tweede naam wilden, moest er flink wat verzonnen worden hahah!

 • Lijkt me inderdaad best lastig als je niet al maanden/jaren met een naam in je hoofd loopt. Ik heb geen inspiratie voor je, totaal geen verstand van kinderen en namen 😉

 • Wij raakten er ook maar niet aan uit… Tot ik met de naam “Lenne” thuiskwam. Ik had eens les gegeven aan een vrouw met die naam en had hem blijven onthouden. Dacht: Laat ik die eens voorstellen aan mijn vriend. & hij was direct akkoord! 🙂 Jeuj. Nog altijd superblij met onze keuze trouwens… Heel veel positieve reacties op gekregen ook! Dus als inspiratie voor jou: Lenne (al lijkt het wel erg op Lennie ;)).

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top