Menu & Search

Naaminspiratie gezocht voor mijn dochter

Naaminspiratie gezocht voor mijn dochter

‘Én, heb je al een naam?’ vraagt de zoveelste vriendin of kennis me (om de druk nog even op te voeren), waarna ik mijn ogen ten hemel sla en diep nadenk over wat voor antwoord ik nu weer zal geven. Ja, een heleboel. Ik vind ze ook allemaal leuk, en toch weer niet. Nee geen naam dus. Nu ik 31 weken zwanger ben begint de tijd toch langzaam wel te tikken wil er bij de geboorte geen ”meisje” op het geboortecertificaat komen te staan. Of nog érger, Toos naamloos. Al is het in de joodse cultuur heel normaal heb ik begrepen; om je kind pas na de geboorte een naam te geven. Mazzeltof. Maar ik ben niet Joods en ik begin er nu toch wel wakker van te liggen. 

De vorige zwangerschap waren we er zo uit, de naam. Het was bij toeval dat ik Rapunzel zat te kijken en de naam Flynn voorbij kwam. We waren opslag verliefd. Echter verloopt het dit keer heel naders. In eerste instantie vond ik het wel leuk om weer de Disney kant op te gaan. Zo vond ik Nala, het vriendinnetje van Simba de leeuwenkoning een erg leuke naam. Helaas dacht mijn man er anders over, een baby vernoem je niet naar een fictieve leeuw. En toen hij de naam ook nog eens op een mannenweekend had verklapt aan zijn vrienden was het helemaal over. Ze hadden er zelf hun eigen draai aangegeven. Namelijk: A(nala) … Jeetje, bedankt jongens.

Dringend naaminspiratie nodig

Je zult wel begrijpen dat die naam nu dus voorgoed van de baan is. Tevens als de naam die we eerst hadden als meisjesnaam bij onze zoontjes ”Isis”. Vast wel duidelijk waarom. Nu zit ik hier dus naaminspiratieloos te zoeken naar de juiste naam en aangezien die voor de rest van mijn dochters leven is, zit er behoorlijk wat druk achter. Ik heb overigen wel een lijstje hoor, maar toch. Twijfel,twijfel, twijfel.

Laat die namen dus maar komen. Elke naam is welkom. Alhoewel, ik ben niet zo’n fan van; Chic-Queena, Ashanti-Pearl en Nehallenia. (no offense)

Vooralsnog heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, al dan niet met jullie hulp. Zo niet dan mag mijn achternichtje kiezen, die is er al maanden uit namelijk en wordt het gewoon: Lennie of Lala. Waren mijn jongens het ook wel mee eens …

Wanneer wist jij hoe je je kindje ging noemen? Was dat al vroeg? Of juist ook pas heel erg laat?

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!