Nu aan het lezen
Lipgloss voor onder je oksel

Lipgloss voor onder je oksel

natuurlijke deodorant

Dit artikel heeft eigenlijk niets met lipgloss te maken, des te meer met oksels. Al zou je het uiterlijk van bovenstaande potjes prima kunnen verwarren met een beetje lipgloss of lippenbalsem. Zo dacht ook een mede wachter in de wachtkamer bij de gynaecoloog. Het angstzweet brak me namelijk uit en ik kwam tot de conclusie dat ik vergeten was om deo te smeren, zo eindigde ik dus al deo smerend en plein public. Ik snap wel dat ik van alle kanten aangegaapt werd, maar het was smeren of zweten. (en stinken, héél erg stinken)

Niet sprayen en niet rollen, deze deodorant smeer je inderdaad. Een natuurlijke deodorant stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar ik was stiekem een beetje bang dat het totaal niet zou werken en ik dan dagen met klotsende zweetoksels zou moeten doorbrengen, uiteindelijk besloot ik me daar toch maar overheen te zetten.

Waarom een natuurlijke deodorant?

Op internet lees je allerlei verontrustende verhalen over dat de aluminium in deodorant onder andere borstkanker en alzheimer zou veroorzaken en allerlei andere kwalen. Nu wil daar geen uitspraken over doen en wil ik al helemaal niet opperen dat deodorant opeens levensgevaarlijk is geworden. Maar ergens zal er vast een kern van waarheid in zitten. Anderzijds geld dat ook voor ontzettend veel andere producten. Natuurlijk wil ik niet zeggen dat al die verhalen me koud laten maar het was niet de hoofdreden. Als ik echt alles uit mijn leven zou moeten bannen dat mogelijk kankerverwekkend is of andere ziektes veroorzaakt dan blijft er absoluut niets meer over. Nee, de voornaamste reden voor mij was dat ik een hormonale disbalans heb. In veel verzorgingsproducten zitten hormonen en ergens denk ik dat dit wel een rol speelt bij die disbalans. Daarom ben ik gaan minderen in verzorgingsproducten met een niet natuurlijke basis in het kader van alle beetjes helpen. Zo heb ik ook mijn shampoo en douchegel verruild voor natuurlijke (voor zover zoiets natuurlijk kan zijn) producten.

Bliss Cosmetics

In mijn zoektocht naar natuurlijke deodorant verbaasde ik me over hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn. Zo zijn er allerlei manieren te vinden om deodorant zelf te maken en zijn er zelfs mensen die deo helemaal bannen uit hun leven. Dat vond ik toch te ver gaan. Geen zweetoksels voor mij. Doe het zelf is ook niet echt mijn ding dus werd het kopen. Uiteindelijk kwam ik bij Bliss uit, een bedrijfje dat pas sinds 2014 bestaat en dus natuurlijke deodorant maakt. Het verhaal achter het ontstaan is trouwens leuk om te lezen, een kijkje nemen waard! Ik ben echt de ultieme consument en viel vrijwel direct voor de uitstraling van de webshop en de originele namen (mega minty, lemon squeezy, purple haze) van deze zelfgemaakte deo’s. Ik koos uiteindelijk voor Rosemary’s baby. Een deodorant met zoete roos en vanille geur. Daar wilde ik mijn oksels wel naar laten ruiken. De deodorant kost €12,95 en dat vond ik best prijzig maar ik doe er echt al een eeuwigheid mee, en het werkt! Althans, ikzelf heb het idee dat het werkt en hoop niet dat ik al maanden mensen met een enorme zweetlucht bedwelm. Wat mijn hormonale toestand betreft ben ik er nog niet helemaal uit. Het is momenteel redelijk stabiel maar ik heb geen idee of dit te maken heeft met de natuurlijke verzorgingsproducten die ik ben gaan gebruiken. Voorlopig blijf ik in ieder geval lekker deodorant onder mijn oksels smeren en ben ik over het algemeen erg tevreden over het resultaat van de deo’s van Bliss.

Lijstje met ingredienten van Rosmary’s baby deodorant: Cocos nucifera, Butyrospermum Parkii, Sodium Bicarbonate,  Maranta Arundinacea Root, Aniba rosaedora, Rosa damascena, Vanilla planifolia.

Wat voor soort deodorant gebruiken jullie? En was dit een bewuste keuze? Zou jij natuurlijke deo overwegen of lijkt het je allemaal maar onzin?

 

Bekijk ook

 

 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (10)
  • Mooi dat je bewust bent van je lichaam in verband met natuurproducten. Gelukkig, ik gebruik amper deodorant, omdat ik zweet haast niet. Hopelijk heb ik ook minder last van aluminium dat in deodorant zit. Deodorant met zoete roos en vanille geur klinkt lekker. Dat het €12,95 kost, maar als je lang meedoet en hij werkt echt dan is het uiteindelijk toch niet duur.

    • Wat handig dat je maar zo weinig zweet. Ik heb zelf helaas niet dat geluk. Ja het ruikt lekker en uiteindelijk vallen de kosten toch nog wel mee ja.

  • Zelf gebruik ik de lady speedstick. Ik zweet altijd vreselijk dit komt ook door de pijnmedicatie. Prijzig is de deo van jou wel, maar als je er lang mee doet en het helpt valt de prijs dan wel weer mee. Ben wel heel benieuwd of deze voor mij ook geschikt zou zijn

    • Die kende ik ook nog niet, heb m even gegoogled. Ja als je nagaat hoelang je er mee doet valt het mee, maar een gemiddelde deo gaat ook best wel een tijdje mee.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top