Menu & Search
Mijn NPO groen week, de uitkomst

Mijn NPO groen week, de uitkomst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Vorige week zag ik het programma NPO groen op tv en raakte hierdoor nogal geïnspireerd, en wat er gebeurd als ik ergens enthousiast van wordt is dat ik me hier vervolgens helemaal op stort. Ik stelde een hele lijst met doelen en wilde deze doelen hoe dan ook gaan halen. Ik downloadde de app en ging aan de slag.

De NPO groen app beloofde me zeven dagen groener en zette me gelijk voor het blok. Ging ik carpoolen, vegetarisch eten, afval composteren en het stoppen van nieuwe spullen? Nou nee, nogal radicale veranderingen vond ik zelf. Gelukkig waren er ook een aantal wat lichtgroen getinte doelen waarin ik mezelf wél in kon vinden.

Mijn persoonlijke doelen

Vorige week had ik een lijstje gemaakt met deze wat minder drastische doelen.

  • Geen verwarming aan

  • Opladers uit de stopcontacten halen wanneer ze niet gebruikt worden

  • 4 dagen vegetarisch eten

  • 3 minuten douchen per dag

  • minder tv kijken

  • in plaats van de lift  neem ik de trap

  • Ik halveer de vaatwastabletten

Het waren er zoals je ziet nogal veel voor één week. Ik had het beter bij een of twee doelen kunnen laten, maar de gedachte erachter was in ieder geval goed. Ik begon ermee om de verwarming uit te draaien en alle stekkers eruit te trekken. De vaatwastablet moest eraan geloven en werd gehalveerd en ik kreeg het voor ekaar om die dag echt maar drie minuten te douchen een een vegetarische maaltijd op tafel te zetten. De dag erna bleef ik gefocust, ik moest en zal mijn levensstijl aanpassen, dus trok ik maar een trui van mijn man aan want het was inmiddels steenkoud binnen. Die avond realiseerde ik me dat ik mijn oplader van de telefoon uit het stopcontact was vergeten te halen en voelde me toch wel een niet zo groene loser.  En om het allemaal nog eens erger te maken lachte manlief me ook nog uit om mijn falende project. Zo maakte hij bij iedere misstap die ik maakte de opmerking dat dit niet zo groen van me was.

De dagen erna verslapte mijn aandacht nog meer. Ik had het echt te koud en besloot voor heel eventjes de verwarming aan te zetten. Dat voelde echt heerlijk! Na twee vegetarische maaltijden die week kreeg ik toch wel weer zin in een stukje vlees en ook de tv stond alweer de halve dag aan. Niet echt geslaagd zou je zeggen

Het resultaat

Maar ook al was het nogal een vruchteloos weekje, het project heeft me behalve koude tenen ook veel goede dingen gebracht. Gelukkig waren er ook al een heleboel dingen die we wel al deden. Ik kan me weliswaar nooit aan al die doelen houden en mijn levensstijl in een keer omgooien, maar het heeft me wel echt aan het denken gezet. Ook al zit de week erop, ik betrap me er nog steeds op dat ik minder lang douche, op de stekkers let en eerder ga lopen dan dat ik de auto neem. Uiteindelijk was dat denk ik de hele insteek achter het programma. Het onderwerp onder de aandacht brengen in de hoop dat er dingen zouden zijn die blijven hangen bij de kijker. In mijn geval geslaagd. Inmiddels is er op mijn app alweer een nieuwe week begonnen met echt een legio aan doelen die ik hier wel weer allemaal kan gaan delen, maar misschien is het de moeite waard om zelf een keer een kijkje te nemen.

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!