Menu & Search
NPO Groen, start je eigen challenge

NPO Groen, start je eigen challenge

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Gisteravond kwam ik per toeval uit bij een nieuw programma van de NPO, namelijk NPO Groen. Hierbij strijden BN’ers tegen elkaar om een week lang zo groen mogelijk te leven. Dit natuurlijk allemaal om meer bewustwording te creëren onder de Nederlanders. En dat is hard nodig want we verspillen met zijn allen een berg aan voedsel, energie en water. 

De aarde heeft koorts 

Natuurlijk weten we allemaal dat het al een tijdje niet zo goed gaat met de aarde, het broeikaseffect zal iedereen waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Maar als we het allemaal zo goed weten, waarom ondernemen we dan nog steeds geen actie? De NPO beschrijft het als koorts, wat doen we als iemand koorts heeft? Rust geven. In feite is er nu het zelfde aan de hand, waarom zouden we de aarde dan niet een beetje extra rust gunnen om de reserves aan te vullen? Op dit moment is er teveel vraag naar energie,water en voedsel en dat met alle gevolgen van dien. Maar die vraag zou best een beetje minder kunnen.icon175x175

Groene BN’ers

Gisteravond waren de families van Frans Duijts, Gerard Ekdom en Anita Witzier aan de beurt om tegen elkaar te strijden om een week lang zo groen mogelijk te leven. Ik was verbaasd over de creativiteit en vond het erg leuk om te zien hoe creatief ze waren. Alle drie erg competitieve families. Het grappigste vond ik toch wel dat Frans met zijn eigen bakjes naar de afhaalchinees ging in het kader van afval verminderen. Maar ondanks dat ze vooral graag wilde winnen, hoop ik dat het toch een stukje bewustwording heeft gecreëerd naar de BN’ers maar ook naar de kijkers.

 Start je eigen challenge met de NPO-groen app 

Ik dacht dat we bij ons thuis al best goed bezig waren. We proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken, recyclen alles, eten 1 dag in de week vegetarisch en hebben de meeste lampen vervangen door LED. Toch was het programma wel een eye-opener voor mij. Ik schrok vooral van de energie die alle onnodige apparaten in huis verbruiken door alleen maar op standby te staan. Daarom heb ik besloten om zelf mijn eigen challenge te starten met behulp van de NPO groen app. Deze app daagt je uit om 7 dagen groener te leven door middel van tips en uitdagingen. Super handig!

Mijn persoonlijke doelen deze week:

  • Geen verwarming aan
  •  Opladers uit de stopcontacten halen wanneer ze niet gebruikt worden
  • 4 dagen vegetarisch eten
  • 3 minuten douchen per dag
  • minder tv kijken
  • in plaats van de lift  neem ik de trap
  • Ik halveer de vaatwastabletten

Ik ben gelijk begonnen en heb door het huis het een en ander aan stopcontacten eruit getrokken. De thermostaat staat laag en ik heb vanochtend een stuk minder lang gedoucht dan normaal, kortom een fanatieke start. Ik hoop dat jullie met me meedoen! Volgende week blik ik terug over hoe het me is vergaan. En dat zal best nog moeilijk worden want ik heb het behoorlijk koud nu, best verleidelijk om de verwarming niet een paar graden hoger te zetten!

Doen jullie met me mee?

signature

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!