Menu & Search
Ook last van moederschapsdementie? Zo onthoud je je afspraken wel! (meestal dan)

Ook last van moederschapsdementie? Zo onthoud je je afspraken wel! (meestal dan)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Voor de zoveelste keer deze maand gaat mijn telefoon met de mededeling ”Mevrouw, u had een afspraak om…” gevoelens van ongeloof, omdat ik me niet kan voorstellen dat ik alweer een afspraak vergat volgen zich op door ergernis en boosheid.

Als ik niet beter wist zou ik zeggen dat de aftakeling is begonnen, en dát op mijn achtentwintigste levensjaar! Ik maak maar weer een nieuwe afspraak en hoopte maar dat ik het deze keer niet zou vergeten.

Moederschapsdementie

Meestal hoor je vrouwen klagen over zwangerschapsdementie. Niet dat het echt een bestaande diagnose is natuurlijk, maar doordat je tijdens je zwangerschap met zoveel dingen bezig bent in je hoofd, is er simpelweg geen ruimte meer om ook nog al die andere dingen te kunnen onthouden. Ook ik had hier enorm veel last van, en om eerlijk te zijn is dat nooit meer weggegaan na mijn zwangerschap. En ik kan je zeggen dat de situatie na drie kinderen alleen maar is verslechterd!

Gelukkig gaat het ook nog wel eens goed

Hoewel ik iedere maand wel eens een afspraak vergeet, en soms meer dan dat, gaan er gelukkig ook nog dingen goed. Ik vergeet mijn kinderen in ieder geval niet op te halen uit school, voer ze voldoende want ze groeien en onthoud meestal ook nog wel wanneer ze training hebben op hun sportclub. Voor trainers die nu kritiek gaan geven over dat ik het ook wel eens mis: ik zei toch MEESTAL! 😉

De in mijn ogen meest belangrijke dingen worden dus onthouden en gelukkig maar, want anders had ik een stel arme kinderen en werd het misschien echt eens tijd om mijn gatenbrein door een arts te laten bekijken.  En hoewel het in de zwangerschap en nu als moeder op zijn ergst is, heb ik er altijd last van gehad. Ik ben nou eenmaal een beetje een verstrooide professor en dat zal ik vast altijd blijven.

Zo onthoud je je afspraken beter

Hoewel ik net zit te verkondigen dat ik qua vergeetachtigheid nog erger aan toe ben dan een zeef, of zeg maar gerust een vergiet, heb ik van het vergeten van al die afspraken ook wel dingen geleerd en die pas ik dan ook zoveel mogelijk toe om mijn vergeetachtigheid binnen de perken te houden.

  • Plan iets op een vaste dag indien mogelijk

Structuur aanbrengen is erg belangrijk. Plan dingen op vaste dagen. Zo gaat mijn zoontje naar de fysiotherapie op woensdagmiddag en altijd om de zelfde tijd. Zo is het een routine op de woensdag geworden en daardoor vergeet ik het niet meer. Toen de afspraak een keer verzet was naar een andere dag resulteerde dat dan ook gelijk in het missen van de afspraak.

  • Schrijf het gelijk op

Geen excuusjes! Schrijf je afspraken gelijk op wanneer je ze plant. Onthoud dat er binnen een minuut alweer een van je koters languit op de grond kan liggen waarbij je je focus volledig kwijt ben en alsnog een week later met je mond vol tanden de telefoon oppakt omdat je je voetmassage bij de pedicure vergat.

  • Een dubbele agenda

Nee, je moet er niet een dubbele agenda op nahouden. Foei! Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat je het handig is om twee agenda’s te hebben. Een digitale en een papieren. Mocht je een keer je telefoon niet bij je hebben, dan kun je het evengoed opschrijven. Vergeet er dan wel niet in te kijken, en zet het zo snel als je thuis bent alsnog in je digitale agenda.

  • Kijk de avond van te voren in je agenda

Natuurlijk moet je vaker in je agenda kijken, maar om zeker te weten dat je iets niet over het hoofd hebt gezien is het handig om de avond van te voren nog eens je agenda door te nemen. Zorg dat je ook hier een routine van maakt want anders vergeet je zoals ik om iedere avond in je agenda te kijken.

  • Stel een reminder in in je digitale agenda met toeters en bellen

En als dat niet helpt dan zit er nog maar een ding op: stel in je digitale agenda een reminder in en herhaal dit vaak! Twee dagen van te voren, een dag van te voren, een uur van te voren… Het liefst nog met een geluid van het formaat luchtalarm.

Mocht je zelfs dan je afspraken nog vergeten? Geef dan maar gewoon de dementie de schuld en bedenk wat je allemaal wel onthield. Met kinderen zijn dat a hell lot of things! Voel je dus vooral niet te rot als je weer eens een afspraak bij de tandarts of het consultatiebureau vergeet. Het gebeurt de beste en je bent in ieder geval niet de enige 😉

Ben jij ook zo vergeetachtig? Wat is jouw gouden tip?


Vergeetachtige moeder
Onthouden? Pin dit artikel naar je Pinterestbord.
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!