Nu aan het lezen
Open relatie: liefde boven alles

Open relatie: liefde boven alles

Hé jij! Ja, jij. Ik wil je meenemen. Ik wil je meenemen in mijn helikopter. Heb je mijn afgelopen blogs gelezen?
Nee? Geen probleem. Je mag hoe dan ook mee. Mocht je iets niet begrijpen, vraag het even zachtjes aan je buurman of buurvrouw. Geen enkel punt.
Ja? Heb je ze wel gelezen? Oeh! In dat geval ben ik benieuwd wat je ervan vond! En ongeacht wat je er van vond, je mag gewoon mee in mijn heli hoor. Geen enkel punt.

Mijn vorige blog eindigde ik met:

Het is super belangrijk dat het gevoel voor, tijdens en na een date voor iedereen goed is. Alleen dan kan een open relatie succesvol zijn. Respect, communicatie en humor staan hierin centraal. En liefde, natuurlijk. Liefde boven alles.

Want dat is echt, écht heel erg belangrijk. Ik wil je uitnodigen om even terug te denken aan onze ontmoeting met Tom en Elise. Desnoods sluit je heel even je ogen en stel je het je voor. Twee leuke stelletjes, naakt op een grote bank. Genietend van zichzelf en van elkaar. Lust overheerst. Jaloezie kennen ze niet. Seksueel plezier alom!

Kan dit dan zo maar? Waarom speelt jaloezie geen rol?

Nee, dit is niet iets wat zo maar kan. Absoluut niet zelfs. En daarom, lieve lezer(es), wil ik jou meenemen in mijn helikopter. Zodat we het geheel even vanaf een afstandje kunnen gaan bekijken. Kijk, daar komt ie al. Chop chop chop. Steeds dichterbij. Het geluid zwelt aan. De daling van de helikopter zorgt voor een aangename, warme luchtverplaatsing. De kledingstukken wapperen om onze lijven. Voel je het? Het duurt maar even. Dan staat onze helikopter stil op het platform. De deur staat wagenwijd open. Er is genoeg plaats voor iedereen. De keuze is aan jou. Durf je het aan? Ga je met me mee?

Ik ben goedaardig

Chop.
De deuren zijn inmiddels dicht. Tof dat je er bent.
Chop chop.
De rotorbladen maken meer vaart. Maak je riem maar goed vast. We gaan zo.
Chop chop chop.
Even trekt het aan je. Dan zijn we los. Teruggaan kan niet meer. Vanaf dit moment ben je mee met mij in de helikopter. Geen zorgen. Ik ben goedaardig.

Langzaam stijgen we op. Op uit het verhaal van mijn man en mij. Het verhaal waarin we zomaar seks gaan hebben met andere mensen.
Ik ben de eerste die zich kan voorstellen dat dit een ‘ver van m’n bed’ show is. De fantasieën zijn er zeker, oh ja. Toch wagen maar heel weinig mensen zich aan de praktijk. Waarom wij dan wel?

Onze helikopter is inmiddels hoog. Kijk maar eens naar beneden. Het is niet eng. Zie je daar mijn man? Ja? Knap is hij hè? Ik zit dicht tegen hem aan. En als je goed kijkt, worden wij ondanks onze open relatie gekaderd.

Het heiligdom van een open relatie

Huh? Ja, echt. Door vier pilaren. Ze heten Respect, Communicatie, Humor en Liefde. Deze pilaren zijn het heiligdom van onze open relatie. Zonder hen hadden we het niet gered.

Respect hebben we voor onszelf en voor anderen. Iedereen is anders en iedereen heeft andere behoeften, gewoontes, gebruiken, noem maar op. Niet één daarvan is goed of slecht. Alles is zoals het is en dat is goed.

Broodnodig en super sexy

Communicatie is zowel broodnodig als super sexy in een open relatie. Als je als stel samen de beslissing hebt gemaakt om meer open te zijn in jullie relatie, nou, dan begint het pas. Want hoe open gaan jullie zijn? Gaan jullie eerst alleen kijken naar anderen? Of er naast liggen en af en toe oogcontact maken? Of wellicht even strelen? Er zijn ontzettend veel opties. En ze zijn allemaal goed. Spreek af samen tot hoe ver je gaat en houd je daar ook aan. Op deze manier hoef je nooit jaloers te worden. Want jullie vertrouwen elkaar. En gaan niet over elkaars grenzen. Broodnodig.
Na een spannende ervaring is het ook broodnodig om samen deze ervaring te bespreken. En super sexy, ook. Samen beleef je de ervaring nogmaals terwijl je elkaar vertelt wat jullie het allerlekkerste vonden. En als iets niet leuk was, vertel het dan ook! Vertrouw elkaar en help elkaar hiermee. En doe het leukste gedeelte samen vooral nog eens dunnetjes over…

Seks is ook humor

Humor. Humor? Ja! Jazeker! Seks is ook humor, hoor. Humor zorgt ervoor dat spanning breekt (niet de erotische spanning natuurlijk) en humor brengt jullie dichter bij elkaar. Seks is vooral ook heel leuk hè! Vergeet dat vooral niet!

En dan de vierde pilaar. Liefde. Liefde! Liefde!! Even dacht ik dat de vier pilaren evenredig waren aan elkaar, maar ik heb mij beseft dat dit niet waar is. Liefde is de noodzakelijke pilaar, de essentiële factor. Zonder liefde kan de rest namelijk niet plaatsvinden. Liefde is een chemische reactie tussen twee (of meerdere) lichamen. Elk lichaam scheidt feromonen af. Dit zijn een soort liefdespuzzelstukjes in de lucht. Voor ons met het blote oog niet te zien. Als jouw puzzelstukjes passen op de puzzelstukjes van een ander lichaam dan voel je je tot elkaar aangetrokken. Leng het aan met wat water en voor je het weet heb je een groot glas liefde. Halfvol, welteverstaan. Laten we positief insteken.

Bekijk ook

Een basis waarin liefde essentieel is

Zo, daar hang je dan nog steeds in mijn helikopter. Met een perfect uitzicht op mijn basis. De pilaren in mijn basis staan muurvast. Het bouwwerk erop is solide. Er moet wel heel wat gebeuren wil dit gaan scheuren of wankelen. Deze basis is in principe geschikt voor iedere relatie. Niet alleen voor een open relatie.

Een basis, waarin Liefde essentieel is. Daar vlak achteraan volgen Respect, Communicatie en Humor.
Een sterke basis waarop je samen kunt bouwen.

Wil je met me delen hoe jouw relatie opgebouwd is? Voel je vrij om een reactie achter te laten. Ik ben heel benieuwd!

Benieuwd naar mijn boek? Hoogspanning is onder andere hier te koop.

 

 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
1
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top