Menu & Search
Over de naam Nolah: weer een Ierse naam

Over de naam Nolah: weer een Ierse naam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Nolah, is inmiddels al 17 maanden en al vaak onderwerp geweest op mijn blog. Het leek me leuk om wat dieper op haar naam in te gaan. Want waar komt haar naam eigenlijk vandaan? Hoe vonden we haar naam. En wat betekent Nolah eigenlijk? 

De zoektocht naar de naam Nolah was een lastige

Vaste lezers kunnen het zich misschien nog wel herinneren. De zoektocht naar een meisjesnaam. Die was niet gemakkelijk. Zo veel keuze, zo veel prachtige meisjesnamen. En al vlug dacht ik de naam gevonden te hebben: Nalah. De leeuwin van de leeuwenkoning ja en dus weer bijna een naam uit Disney! Totdat de vrienden van mijn man die naam dus verpesten. Hier lees je waarom.

Logischerwijs ben ik vandaag de dag dus blij dat het Nalah niet geworden is. Nolah vind ik gewoon veel mooier en bovendien kun je er niet zo heel veel gekke dingen van maken. Behalve Cola misschien. Daarnaast zijn we blij dat we Isis van ons favorieten lijstje hebben geschrapt want anno 2018 is deze naam qua lading misschien niet zo handig. Overigens vind ik het nog steeds een prachtige naam.

De lijst met namen werd steeds langer

Uren, nee dagen heb ik doorgebracht op internet tijdens mijn zwangerschap. Ik denk dat ik wel 100 namensites heb geraadpleegd en mijn lijstje werd alleen maar langer en al die leuke suggesties op mijn blog hielpen ook niet echt mee.

Deze stonden er onder andere op:

  • Norah
  • Abbey
  • Abbigail
  • Maura
  • Neelah
  • Ella
  • Rosa
  • (…)

Een Ierse naam

Ik besloot mijn zoektactiek maar aan te passen want tenzij ik mijn dochter 10 namen wilde geven ging ik er zo niet uitkomen. Omdat ik iets met Ierse namen heb (Flynn is er ook een) besloot ik om daar eens op te selecteren. Dat maakte de zoektocht al iets beperkter. En na alle letters van A-Z uitvoerig gescreend te hebben kwam ik uit op Nola. Ik had deze naam al vaker gehoord, waaronder in de middelbare schoolserie: Spangas. Maar ik vond dat er nog iets miste en maakte er Nolah van. Mijn man had ik snel overtuigd want die vond Nolah gelukkig ook een mooie naam. (of hij deed het om van mijn gezeik af te zijn want hij wilde eigenlijk de naam Abbey)

 Betekenis Nolah

De betekenis van de naam Nolah is nog een reden waarom we voor de naam kozen. Nolah is ons regenboog; een kindje dat na twee miskramen werd geboren en daarom vonden we de betekenis ook erg toepasselijk. Nolah betekend namelijk: kampioen, nobel en eerlijk. Zeg nou zelf, dat is toch een prachtige betekenis toch voor een lief en sterk meisje?

Geen jongensnaam

Omdat we het geslacht al voor de naam wisten hadden we geen jongensnaam. Ook niet als back-up voor het geval het toch een jongen zou worden. (surprise!) Eerlijk gezegd had ik denk ik ook niet zo snel meer een jongensnaam geweten en ben ik blij dat ik die voor de jongens ooit heb kunnen verzinnen. Ik vind nou eenmaal dat er meer leuke meisjesnamen zijn dan jongensnamen.

Het verhaal achter de naam Ook nu ik haar zo vrolijk door de tuin zie dartelen weet ik dat dit de juiste naam was. Mijn meid is gewoon een Nolah.

Had jij moeite met het vinden van een naam voor je kindje?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!