Menu & Search
Overkill aan speelgoed: liever verwend dan verwaarloosd

Overkill aan speelgoed: liever verwend dan verwaarloosd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Onze zoon is bijna jarig en dan beginnen de volgende uitdagingen weer: wie nodigt hij uit op zijn partijtje, wat gaan ze doen, wat trakteert hij op school? Dit vraagt wat brainstormsessies maar het lukt wel, de echte uitdaging bij ons is: welke cadeaus komen er op zijn verlanglijstje?

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij ons is het huis omgetoverd tot een heus speelgoedparadijs.
Deze moeder heeft soms een ruggengraat die ontzettend week is en koopt dan waar haar kleuter om vraagt. Niet alleen ik maar ook mensen in onze omgeving verwennen onze zoon graag tot op het bot.
Soms ben je ervan overtuigd dat je een geweldig speelgoedcadeau weet en achteraf blijkt dat je het zo ontzettend mis had. Zonde van het geld maar hey, Marktplaats staat er vol mee. Ik koop daar zelf ook graag de mislukte aankopen van andere ouders in de hoop dat het bij ons wel een succes is.
Graag neem ik je mee in de mislukte aankopen bij ons maar ook in de absolute successen.

Zonde van het geld:

Ikea keukentje

Als moeder zijnde wil ik een zoon hebben die later zichzelf goed kan redden dus je kan er niet jong genoeg mee beginnen. Wilde ik hem eigenlijk al in de wieg een strijkbout geven heb ik toch gekozen voor een zachte knuffel. Ik was er van overtuigd dat het alom bekende keukentje van de Ikea een regelrechte HIT zou worden. Niks mocht ontbreken dus een 500-delig servies werd aangerukt inclusief nep voedsel. Het leek zo leuk, onze peuter kokkerellen in zijn eigen keukentje. De praktijk was dat het keukentje diende voor opslagplaats van als zijn auto’s en boekjes. Op het gasfornuis werd gescheurd met elk voor de hand liggend voertuig. Na 2 jaar heb ik het keukentje verkocht zonder dat hij er fanatiek mee heeft gespeeld. En wat denk je? Zodra we in een wachtkamer zijn van één of andere arts en er staat een keukentje…..vol enthousiasme speelt hij ermee. GRRRRRRR

Duplo
Wie is er niet mee opgegroeid? Onverslijtbaar, educatief en nodigt uit voor creatieve uitspattingen.
Gelukkig had ik mijn wijze les al een beetje geleerd en had ik geen bakken vol gekocht. Behalve ermee gooien als hij geïrriteerd was, gebeurde er helemaal niks mee. Zo jammer vond ik het.

Nijntje verstoppertje spelen
Nijntje was zo goed verstopt dat ze niet meer te vinden was… Arme Nijntje.
Toen ze weer gevonden was, was de liefde tussen haar en mijn zoon over.
Gevolg ze werd voor vijf euro verkocht op de rommelmarkt

10 inch fietsje
Het zag er zo lief en tevens stoer uit. Een innie minnie beachcruiser.
Gaaf voor de foto maar zonder gebruikerssporen weer verkocht.
De liefde voor de loopfiets (die ik noem bij de successen) was zo groot dat we hem met moeite af en toe op een “normale” fiets hebben gekregen toen hij 4,5 jaar oud was.

Magic Zand
Het beroemde speelzand waar je de mooiste creaties mee kan maken. Het magische eraan is dat het toch op de vloer belandde en de fun er na drie keer af was. Dit doet me ineens beseffen dat opa en oma een heuse zandbak in hun tuin hadden genomen deze is ook nauwelijks gebruikt. Geen zandliefhebber in huis dus.

Onze successen:

Loopfiets

Kennen jullie de loopfiets van Wishbonebike? Dit is ons allerbeste cadeau wat we in de afgelopen 6 jaar hebben gekregen. Een loopfiets die van je drie naar twee wielen om kan bouwen. Net nadat Dax één jaar was geworden kon hij erop. Jammer dat er geen kilometertelling op zit want ik denk dat deze fiets heel wat kilometers heeft gemaakt. Elke vakantie ging de loopfiets mee. Dax is bijna 6 jaar en ik denk dat hij nog graag op deze fiets zou willen. Ongekend hard kon hij ermee, maar hij is nu echt te groot geworden voor deze stoere loopfiets. De Wishbonebike kostte € 200,- maar dat is hij helemaal waard geweest. Nu staat hij in de schuur klaar voor mijn kleinzoon die net één jaar is geworden. Wat mij betreft een ultieme aanrader!

Lego

De passie voor Duplo was mislukt maar gelukkig is de liefde voor Lego er helemaal. Zijn collectie is enorm ( ook met dank aan de geërfde collectie van zijn negen jaar oudere broer). Hij begint nu echt te bouwen, zijn fantasie wordt volop gebruikt. Koop ik veel dingen tweedehands maar Lego eigenlijk niet. Al paar jaar staat Lego op zijn verlanglijstje en gelukkig weet Sinterklaas dit ook te kopen.
Ik hoop dat deze passie nog lang blijft. Is ook goed voor mijn technisch inzicht skills als dit in de toekomst wordt uitgebreid naar Technisch Lego.
Enige nadeel van lego is dat de blokjes kunnen dienen als moordwapen in een donkere slaapkamer als ze op de grond slingeren. Mijn hemel wat doet dat zeer als je erop trapt.

Cars

Ons huis ademt Cars. Ik durf niet te gokken hoeveel auto’s hij ervan heeft maar het is véél.
Deze liefde duurt al drie jaar en ik vermoed dat hij nog wel even voort blijft duren.
de grote Macktrucks zijn prijzig maar de kleinere auto’s zijn prima te betalen en fungeren vaak als klein cadeautje als een beloning. Bijvoorbeeld bij een goed rapport of een vervelende medische ingreep. Lego Juniors heeft ook Cars dus dat is een mooie combinatie van beide.

Woezel en Pip spelen tikkertje

Ik ben groot fan van deze lieve hondjes en dat was Dax ook (denk dat hij ze nog steeds wel erg leuk vindt maar kijkt ook meer stoerdere dingen). Dit spel was zijn eerste bordspel en wat een succes. Ook de tieners vinden het niet erg om mee te spelen. Eenvoudig, het spreekt tot de verbeelding door de figuurtjes en niks is zo leuk als je mama weet te verslaan. Dax vindt het nog steeds leuk om te spelen. Dit koester ik want de passie voor computergames wordt steeds groter.

Liever verwend dan verwaarloosd

Ik beken dat onze zoon behoorlijk veel speelgoed heeft. Misschien soms wel teveel.
Gelukkig ben ik niet van het bewaren en maak ik er vaak iemand anders blij mee.
Behalve dat ik speelgoed verkoop tegen kleine prijsjes heb ik ook bakken vol gebracht bij de Kinderspeelgoedbank.
We komen nu in een fase dat hij dingen voor langere tijd leuk vindt zoals Lego en Cars.
Mijn zus zegt altijd: ”liever verwend dan verwaarloosd.”
Vandaar dus dat mijn zoontje een overkill heeft aan speelgoed. Hoe zit dat bij jullie thuis?

Groet, Kaat

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!