Menu & Search
Overnachten bij B&B Maison le Roux, typisch Frans én toch Nederlands

Overnachten bij B&B Maison le Roux, typisch Frans én toch Nederlands

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

In een van mijn vorige blog (je weet wel, die over slakken en schimmel in Frankrijk)  schreef ik al over de pitstop die we maakten in Ormoy: Maison le roux.  Hoewel ik niet heel erg veel bed en ontbijt ervaring heb, vond ik deze —ik zou geen echte blogger zijn als ik het niet zou delen met jullie—zeer de moeite waard.

Hoewel ik Frankrijk een prachtig vakantieland vind, was het toch wel verrekte handig dat de eigenaresse van deze idyllische bed & breakfast ook nog eens een Nederlandse is. Hoezee. Geen ”gesielvoespleet” en ”mersiebookoep” na een slopende autorit. Dat had mijn brein die avond ook niet meer aangekund waarschijnlijk.

Overnachten en dineren bij Maison le Roux, een Frans en toch Nederlands feestje

Niet alleen op internet, maar ook in het echte leven was ik net zo verliefd op Maison le Roux. Zo Idyllisch Frans (voor zover ik daar verstand van heb). Ik voelde me hier direct thuis, en de jongens ook! Dat kwam niet alléén door het mooie huis, maar ook door de gastvrouw: Charlotte. Heerlijk no nonsense, niet al te zakelijk en vooral heel gezellig, huiselijk en gastvrij. Ze had op ons gewacht met het diner (door alle files waren we wat laat) en na nog even borrelen mochten we dus heerlijk aanschuiven bij Charlotte in de eetkamer samen met de andere gasten. Daar kregen we gegrilde groente (uit eigen moestuin), quiche en een heerlijke Frans stoofpotje geserveerd met als toetje ijs met in port gewelde pruimen. Allemaal onder het genot van een uit het wijnrek geplukte fles wijn. Huiselijker dan dit wordt het niet. En laat ik daar nou nét van houden.

De kamer was al net zo mooi als de rest van het huis, en alles in de zelfde stijl ingericht. De vloeren en muren wat ongelijk, maar dat hoort nou eenmaal bij zo’n mooi oud huis.

Uitgerust verder op pad (maar ook leuk voor langer dan een nacht)

bron

Die nacht sliepen we in de Familiekamer waarvan ik zelf helaas geen foto’s heb gemaakt omdat het toen al te donker was. Deze kamer is geschikt voor 2-5 personen en echt groot genoeg voor 2 volwassenen, 2 kinderen en 1 baby. De badkamer was gedeeld met nog een ander stel, maar daar hebben we totaal geen hinder van ondervonden. Of het aan de overdreven lange auto rit lag of aan het heerlijke bed lag weet ik niet maar ik heb perfect geslapen.

De volgende ochtend was al net zo fijn, het ontbijt was lekker en uitgebreid en daardoor wilde ik eigenlijk nog niet meer weg. Bovendien voelde ik me, met mijn drie schurken geen moment tot last.

Geschikt voor kinderenmaison le roux

Naast dat Charlotte erg lief voor mijn kinderen was, ligt er tegenover Maison le Roux ook een grote tuin met zwembad, pingpongtafel, touwen om aan te slingeren en een speelhuisje. Waar wij ons al snel opgelaten voelde dat onze kinderen als stuiterballen van hot naar her rende was er eigenlijk niks te veel en mochten onze jongens zelfs op de vloer verven op een groot stuk papier en werd er voor baby Nolah een speelkleedje uitgestald op de vloer.

En de kosten exclusief diner? Maar 55 euro voor een nacht en dat voor ons hele gezinnetje. Daar kan geen enkel F1 hotel tegenop.

Zou jij hier willen overnachten?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!