Menu & Search
Recept voor overnight oats met veel chocolade voor mijn winterdip

Recept voor overnight oats met veel chocolade voor mijn winterdip

Ik dacht echt dat de winter mij bespaard zou blijven dit jaar. Maar hier zit ik nu te kniezen in mijn énigste warme trui met tenen als ijslolly’s. Zo moeilijk heb ik het nog niet eens, want ik woon nog wel in het zuiden des lands. Ik vind de winter prachtig om naar te kijken hoor, begrijp me niet verkeerd.

Om naar te kijken ja! Of om een leuk ritje met de slee of sneeuwpop te maken in Fins lapland waarna ik lekker in de sauna kan kruipen of voor een open haard. Maar die heb ik niet dus wordt ik er best wel verdrietig van wanneer het kwik daalt naar mensonwaardige temperaturen en wil ik het liefst een winterslaap houden tot April! Ik voel alweer een winterdip aankomen.

Om die winterdip zoveel mogelijk binnen te beperken heb ik liters thee, een berg gebreide truien en chocolade nodig. Ongeoorloofd veel chocolade, alleen dan ga ik het redden, denk ik. Maar goed, het is dinsdag en dat betekend weer ontbijten. Dus genoeg ge-ontbijtpraat. Op naar het recept van vandaag.

Overnight oats met chocolade

Aangezien ik altijd al een keer overnight oats wilde maken waarmee mijn pinterest momenteel vol staat gebombardeerd moest en zou het de chocolade variant worden. over night oats met chocolade dus. Ik zocht een schattig potje en ging aan de slag. Dit is overigens weer typisch zo’n ontbijt dat absoluut weinig moeite kost. Daar hou ik van! Want ik heb mijn leven nog steeds niet gebeterd dankzij het asociale lange snoozen en heb dus steevast tijdnood in de morgen.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels (ongezoete) cacao poeder. (ik deed er lekker 4 maar dat was iets teveel van het goede)
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 6 eetlepels amandelmelk, gewone melk of andere melk naar keuze (ik gebruikte rijstemelk)
  • 1 kopje havermout
  • 1 eetlepel vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
  •  1 eetlepel honing of agavesiroop

Ook lekker: 

  • Banaan of bosbessen
  • Chiazaadjes
  • Amandel of pecannoten

Hoe maak je het?

  1. Doe alles behalve het fruit en eventuele noten in een potje of weckpot.
  2. Even roeren en voor een nachtje in de koelkast. Sleep tight
  3. ’s ochtends kun je er eventueel wat vers fruit of noten bij doen.

Overnight oats kun je koud eten maar ook even kort opwarmen als je dat liever wil. Ikzelf vind koud overigens het lekkerste. Ondanks dat het gezond voedsel is, smaakt het best goed. Kan ook niet anders met chocolade. (wel niet vals spelen en ongezoete cacao gebruiken)

Ik ga de thermostaat even wat hoger draaien en alvast een schietgebedje opzeggen voor de sneeuw die volgende week hier in Limburg gaat vallen 🙁

Hebben jullie al zin in sleetje rijden en sneeuwpoppen maken? 

 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!