Menu & Search
Recept voor Paella met vlees en vis

Recept voor Paella met vlees en vis

Met het vooruitzicht dat het kwik voorlopig nog niet ver zal stijgen kunnen we allemaal wel wat warmte gebruiken. Ik in ieder geval wel! De lente dient zich nog niet echt aan, maar doen alsof kunnen we natuurlijk wel. Zet de salsa muziek maar alvast aan en waan je voor even aan de costa want we gaan paella maken. Ay caramba!

Recept voor paella

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia. Het is een eenpansgerecht en bevat meestal vlees en vis. Maar er zijn echt tientallen variaties op en iedere regio in Spanje kent zowat zijn eigen recept. De paella die ik gisteren heb gemaakt komt in de buurt van het traditionele recept al heb ik er lekker mijn eigen draai aan gegeven. Chorizo schijnt bijvoorbeeld uit den boze te zijn. Toen Jamie Oliver dit deed ontstond er zelfs een kleine rel rondom. I don’t care, zolang het maar lekker smaakt. Maar ik ben dan ook niet Spaans.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  •  300 gram zeevruchten zoals garnalen, mosselen en baby inktvis
  • 4 – 6 Kippenpootjes
  • Chorizo
  • Groente zoals courgette, paprika, tuinboontjes of doperwtjes,tomaat of champignons (Heb je nog wat restjes groente dan leent dit gerecht zich daar ideaal voor.
  • Een ui en een a twee teentjes knoflook
  • 1 liter Kippen – of groente bouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 300 gram paella rijst
  • een klein beetje Saffraan
  • Eventueel wat tijm en peterselie
  • Halve rode peper, ontdaan van zaadjes (tenzij je wat extra hitte wil natuurlijk)

Optioneel: Partjes citroen voor de garnering

Hoe maak je het?

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het kruiden van de kippenpootjes. Je zou hier kipkruiden voor kunnen gebruiken maar kunt hier natuurlijk ook je eigen draai aan geven. Doe de gekruide kippenpootjes in de ovenschaal met een scheutje rijstolie of andere olie met hoge ontbrandingstemperatuur. Stel de kookwekker in op 25 minuten en schuif de schaal in de oven. (Je zou ze natuurlijk ook in de pan kunnen bakken, maar ik ben een beetje lui aangelegd en besteed dit liever uit aan mijn oven. Bovendien hoef je er nu de komende 25 minuten niet meer naar om te kijken.) Excuses, ik dwaal af. Terug naar de paella!

2.Tenzij je een Quooker (wij hebben er dus een en het is zo ontzettend handig!) of iets dergelijks hebt kun je nu beter een pan met water opzetten voor de rijst. Begin vervolgens met het snijden van de ui, peper en knoflook, chorizo en overige groenten. Ik hou er zelf van als de dit een beetje grof gesneden is, maar wil je tijd besparen dan is een keukenmachine ideaal voor het hakken van groente en eventueel chorizo. Niet alles tegelijk in de pan mikken. Pak een grote wok of hapjes pan en zet deze op het vuur met een scheutje olie. Doe het pepertje, de knoflook en ui in de pan en bak dit op middelmatig vuur.

Heb je groentes zoals paprika of verse snijbonen? Doe deze er dan nu bij. Champignons, tomaat en bijvoorbeeld erwten kunnen later.

Na een paar minuten kan de rijst en chorizo erbij. Na nog eens 2-3 minuten kun je de  helft van de bouillon, en wijn erbij gieten. Ook de saffraan en tijm kunnen er nu bij. Breng het aan de kook en laat het voor ongeveer 15 minuten pruttelen.

3. Tijd om de kip even te checken en eventueel om te draaien in de ovenschaal. Roer zo nu en dan door de rijst. Merk je dat al het vocht opgenomen is maar de rijst nog niet gaar is? Doe er dan nog een scheutje bouillon bij. ( Niet te gretig met de bouillon, gooi er pas weer nieuw bij als het vocht is opgenomen, anders wordt het gerecht te nat) Wanneer de rijst gaar is kun je de zeevruchten en zachte groente erbij gooien. Nog ongeveer twee minuten geduld! Als het goed is is je kip nu ook ongeveer klaar. Doe de kippenpootjes erbij, garneer de boel met peterselie en eventueel partjes citroen. Asi se hace! ( Zoek dat maar eens op.)

Eet smakelijk!

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!