Menu & Search
Recept: Pittige peppadew pesto

Recept: Pittige peppadew pesto

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Als je je afvraagt waarom er de afgelopen dagen geen blog online stond: Ik ben al een aantal dagen een wandelende snotfabriek en het lijkt alleen maar erger te worden. Na het werken en huishouden was ik dan ook iedere keer compleet afgepeigerd. Gisteren voelde ik me zelfs zo slecht dat ik bang was dat ik niet kon gaan airsoften, (iets wat al heel lang op de planning stond) maar dankzij paracetamols en neusspray heb ik het toch overleefd. Helaas moet ik daar nu de prijs van betalen en lig ik nu met koorts op de bank. Eigen schuld! Nu dat ik rustig lig ben ik natuurlijk wel weer zo eigenwijs om een blog te schrijven. Ik ben echt vreselijk slecht in ziek zijn. Gelukkig hoef ik vandaag verder niks en laat ik vanavond de patatkraam voor ons koken. Maar gisteravond heb ik peppadew pesto gemaakt en omdat het echt een aanrader is wil ik het recept met jullie delen! En twee vliegen in een klap: Mijn neus was er ook heel blij mee omdat het een beetje pittig was! ( sorry als ik je eetlust nu verpest heb!)

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • Een pot ongevulde peppadews in olie
  • een hand vol amandelen
  • 1 teen knoflook
  • een flinke scheut olijfolie met een milde smaak

Meer niet? Nee, meer heb je er echt niet voor nodig. Echt super simpel dus. =)

Bereiding:

Als je een goede keukenmachine hebt kun je alles tegelijk erin doen en fijnmalen tot er een grove puree ontstaat. Anders kun je de  noten, peppadews en knoflook klein snijden en dit samen met de olijfolie pureren met behulp van een staafmixer of anders met een vijzel. Als het wat te droog is kun je er nog een scheutje olijfolie bij doen. Breng de pesto op smaak met een klein beetje peper en zout en dien het op in een schaaltje.

Je kunt natuurlijk ook grotere hoeveelheden maken en in een weckpot bewaren. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Heb je de pesto zelf ook gemaakt? Stuur me dan een foto. Vind ik altijd super leuk om te zien. Voor nu ga ik weer zwelgen in zelfmedelijden haha.

serveertip: Deze pesto is niet alleen erg lekker op een broodje, maar past ook perfect bij pasta in combinatie met wat verkruimelde feta en wat rucola of voor een wat mildere smaak: wat verse rauwe bladspinazie. Eet smakelijk.

 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!