Menu & Search
Pokémon go voor huisvrouwen: zo wordt je beter dan je 16-jarige buurjongen

Pokémon go voor huisvrouwen: zo wordt je beter dan je 16-jarige buurjongen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Speel je dat spelletje nou nog steeds? Waar haal je de tijd in vredesnaam vandaan? Nu dat de hype al langzaam overwaait ben ik actiever dan ooit. Het spel is het afgelopen jaar zoveel leuker geworden! Helemaal nu ze het ”friends” gedeelte met de mogelijkheid tot ruilen hebben toegevoegd en de challenges die je kunt behalen.

Ik ben gefocust want ik heb een missie. Nederlands eerste huisvrouw met complete Pokédex worden (zonder valsspelen). Oké, en zonder de internationale Pokémons want een reis naar Azië, Amerika en Australië gaat me iets te ver. Gelukkig zijn er safarizone events.  Maar werken, huisvrouw zijn, mama en ook nog gamen klinkt als onbegonnen werk en al helemaal met mijn ambities. 😉

Hoe wordt je een Pokemon go meesteres en blijf je een goede huisvrouw?

Hoewel ik eerst nog enkel in het geniep Pokemon go speelde onder het mom van: het is voor mijn kinderen, heb ik dat nu losgelaten. Ik kom er voor uit. Ik ben fervent speler (vooral met mooi weer) en de strijd tussen mijn man en ik om de meeste Pokémons in onze Pokémondex te hebben staan en in het hoogste level te zitten is begonnen. The game is on en hoewel hij iets meer Pokémons bezit, zit ik in een hoger level. Dat wrijf ik er ,maar al te graag in.

Wil jij ook graag je huishouden combineren met Pokémon Go? Dan volgen hier wat tips om het spel te domineren zodat je zelfs nog beter bent dan je 16 jarige buurjongen.

  • Waar zitten die Pokemonstops en waar spawnen de meeste Pokemons?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar de Pokémonstops en Gyms zitten. Wanneer je dat eenmaal weet kun je daar je route op aanpassen. Onderweg naar school, tijdens het bezoek aan het centrum of wanneer je de hond uitlaat. Ik kan inmiddels naar geen enkel monument of belangrijk gebouw meer kijken zonder dat ik er een Gym of Pokémonstop in zie. Triest, ik weet het, maar hey, mijn jeugddroom komt eindelijk uit!

  • Tijdens het boodschappen doen en shoppen

Wanneer we gaan winkelen in de stad of boodschappen doen zet ik de app altijd even aan op plekken waar ik weet dat er vaak Pokémons zitten en waar er Pokémonstops of gyms zitten. Hoewel ik de boel soms even vertraag, is er gelukkig ook begrip voor aangezien we allemaal fan zijn. Dat brengt me gelijk op tip nummer drie

  • Zorg dat je familie ook fan wordt, brainwash ze desnoods

De reden waarom ik ongemerkt zoveel kan spelen zonder dat de rest zich eraan ergert, is omdat ik ze ge-pokémon-hersenspoelt heb. In mijn geval was er voor de kinderen enkel seizoen 1 nodig om te kijken op Netflix en voor mijn man zelfs slechts een rondje met het spel door de straten. En dat voor Pokémon nitwits. Inmiddels kennen we de gehele Kanto, Jotho, Hoenn en deels zelfs Alola Pokémondex uit ons hoofd. Soms maken we er zelfs een familieaangelegenheid van om een Raidbattle te doen of gaan we speciaal ergens naartoe met veel Gyms en Pokémonstops. Allemaal in het kader van dat de kinderen zich niet vervelen. Dat snappen jullie natuurlijk wel. In dit geval bedoelen we met de kinderen, het hele gezin.

  • Laat je kinderen voor je lopen

Alleen geschikt voor goed geinstrueerde kinderen. Je wilt naturlijk niet dat je kind een mytische Pokémon verstuurt naar de vergetelheid of de verkeerde Pokémon evolueert zodat je al je zuur verdiende candy’s kwijtraakt. Onze kinderen weten precies wat ze wel en niet mogen doen. Het spel verprutsen doen ze maar op hun eigen account.

Wanneer je zelf geen tijd hebt om te spelen kun je je kinderen op pad sturen naar die ene Raidbattle of om je dagelijkse bonus XP en stardust te komen. Wel zo handig!

  • Spelen als bijrijder

Als je dan toch noodgedwongen als bijrijder in de auto moet zitten, kun je maar net zo goed jezelf nuttig maken toch? Bovendien ontdek je zo nog eens nieuwe Pokemonstops en Gyms. En als je zelf moet rijden dan kun je je kinderen altijd nog laten spelen. Vervelen ze zich ook niet zo in de auto.

  • Wanneer je de hond uitlaat of een wandeling maakt

Met tijden en wijlen ben ik best wel blij dat ik een hond heb. Hij is een perfecte dekmantel om ongegeneerd ellenlange wandelingen langs Pokemonstops te maken. Ik blij, hij blij. Iedereen blij! Maar mocht je niet zo’n vrolijke viervoeter tot je beschikking hebben kun je natuurlijk ook nog doen alsof je bezig bent om een bikinibody te kweken. Trek je sportiefste kleding en wandelschoenen aan en doe je oordopjes in. Dan valt het niet zo op dat je eigenlijk verwikkeld bent in een Pokemonsessie. Je kunt natuurlijk ook altijd nog de hond van je buurvrouw lenen.

  • In de trein

Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Op de meeste stations zit er wel een Gym of Pokestop. Aanzetten die game, dus! Bovendien kun je als de trein langzaam begint te rollen mooi nog wat meters meepakken en dat komt je ei en je candy dan weer ten goede.

  • Tijdens een etentje

Moet je tussen de gangen door lang wachten in het restaurant en breken je kinderen de tent bijna af? Laat ze dan Pokémongo spelen tussen de gerechten door. Bij de meeste restaurants zit wel een Pokémonstop of Gym. Iedereen blij!

  • Wanneer je niet kunt slapen

Slaap is voor mietjes. Wanneer ik weer eens wakker lig, is er niets slaapverwekkenders dan minuten lang wachten tot er een Pokémon spawnt. En als dat dan ook nog een Pidgey is, val je zeker in slaap.

  • Keuzes maken

Ergens goed in zijn gaat altijd gepaard met het maken van keuzes. Natuurlijk moet je er de nodige tijd aan spenderen, maar als je ergens voor gaat dan is het dat ook waard. Ik accepteer gewoon dat als ik het spel wil domineren, ik wat minder tijd heb om te stofzuigen. Keuzes, mensen!

Hoewel dit stuk met een knipoog is geschreven, berusten veel punten wel op de werkelijkheid en daarmee zijn we best een beetje Nerdy. Welke huisvaders en moeders vallen me bij? Wat is jouw ultieme tip?


Tips voor Pokemon go
Pin dit artikel naar je Pinterest
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!