Menu & Search
Razendsnelle rösti met rode ui en peterselie

Razendsnelle rösti met rode ui en peterselie

Niets mis met een gekookte aardappel, maar zo nu en dan wil ik wel eens iets anders. Meestal wordt het dan aardappeltjes uit de oven of iets dergelijks, simpelweg omdat rösti eigenlijk nooit in me opkomt. Maar vandaag was zo’n dag dat ik er ineens aan moest denken. Echt zonde dat ik het niet vaker maak, want ze zijn echt heerlijk! 

Behalve dat deze jongens echt lekker zijn, is het ook totaal niet moeilijk om te maken en heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ik zou zeggen, give it a shot!

Wat heb je nodig?(4 personen)

  • 750 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 rode uien (of 1 grote gewone ui)
  • 1 teentjes knoflook
  • 6-8 eetlepels bloem (als het mengsel aan elkaar plakt is het goed)
  • een paar takjes peterselie
  • boter of olie om in te bakken
  • peper en zout

Zo maak je het

1.Doe de aardappelen,uien, knoflook en peterselie in de keukenmachine voor de razendsnelle variant. Pas op dat je het mengsel niet te fijn maakt, want anders heb je aardappelsoep. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een rasp om de aardappels fijn te maken. en snipper de ui knoflook en hak de peterselie fijn. De ui hoeft trouwens niet super fijn gesneden te zijn.

2. Doe het aardappelmengsel in een diep bord of kom en voeg de eieren en bloem toe. Roer nu alles goed door elkaar  met een spatel. (of gewoon lekker met je handen zoals ik altijd doe) Plakt het goed aan elkaar dan is het klaar om te bakken.

3.Doe een flinke scheut olie of boter in de pan, het liefst zoveel dat de hele bodem van de pan bedekt is met een laagje. Wanneer de olie heet genoeg is doe je een grote lepel van het mengsel in de pan en druk je het plat tot het een kleine pannenkoek wordt van ongeveer 1 cm dik. Herhaal dit tot er geen rösti meer bij past in je koekenpan.

4.Bak beide kanten voor ongeveer 1-2 minuten op middelhoog vuur tot de rösti’s goudbruin kleuren. Haal ze nu met een spatel eruit en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.

Rosti rode ui en peterselie

Razendsnel of niet? en ze heten  niet alleen razendsnelle rösti’s omdat ze zo snel klaar zijn, maar ook omdat ze net zo snel weer opgegeten zijn haha. Je kunt dit eten als lunch of als bijgerecht voor bij het avondeten. (als stiekeme late night snack kan natuurlijk ook) Ikzelf heb ze gemaakt in combinatie met scholfilet en groene asperges met hollandaisesaus, maar deze aardappelhapjes zijn net zo veelzijdig als bijvoorbeeld gekookte aardappels en kun je bij bijna alles combineren.

Eet smakelijk!


Zelf rosti maken
Recept bewaren? Pin deze afbeelding naar je pinterestbord.

 

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!