Menu & Search
Ontbijtpraat|Granola, het dertig seconden ontbijt

Ontbijtpraat|Granola, het dertig seconden ontbijt

Iedere dinsdagochtend deel ik een recept voor een ontbijt op mijn blog en op de radio bij KXRadio

Vorige week deelde ik mijn eerste ontbijtje live (telefonisch) op de radio bij Carlijn en op mijn blog. Dit kun je niet meer terugluisteren. Oké dat lieg ik. Mijn conclusie: schrijvend kom ik toch echt beter uit de verf dan op de radio. Had misschien ook een klein beetje met zenuwen te maken en mijn angst voor spreken voor een grote groep. Maar ik geef het een kans. Door dit ‘project’ kom ik er wel achter hoe weinig mensen net als ik de tijd nemen voor een ontbijt, terwijl we allemaal wel weten hoe belangrijk het is. 

Een goede reden om nog meer mensen inclusief mezelf aan de ontbijttafel te krijgen. Daarom speciaal voor diegene die ’s ochtends net als ik eigenlijk te lui zijn om een pan op het vuur te zetten, laat staan om er iets in te bakken. Voor iedereen die niet zo’n ochtendmens is: *tromgeroffel* Het dertig seconden ontbijt! Leugen nummer twee. Om dit ontbijt in de ochtend binnen dertig seconden klaar te hebben moet je het de dag van te voren wel nog even maken, maar ook dat is easy as hell. Jullie aan het ontbijt krijgen wordt mijn nieuwe missie!

Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Granola. Ik vind het nogal excotisch klinken, maar eigenlijk is het gewoon een chique woord voor geroosterde muesli. Tja, dan klinkt granola inderdaad beter.

Ingrediënten:

  • 500 gram haver, deze kun je overigens heel budget kopen bij de AH voor maar € 0,70.-
  • 250 gram zaden en of pitten, ikzelf heb pijnboom- zonnebloem en pompoen pitten gebruikt.
  • 200 gram appelcompote
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 a 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olie met hoge ontbrandingstemperatuur (ik gebruik rijstolie)
  • 300 gram rozijnen
  • eventueel een flinke scheut siroop, bijvoorbeeld ahornsiroop
  • een ovenbakplaat

Je zou eventueel ook voor andere noten en zaden kunnen kiezen zoals: amandelen, chiazaadjes, pecanoten of sesamzaadjes

How it’s made:

  1. Het enigste dat je hoeft te doen is alle ingrediënten (behalve de rozijnen) in de kom te mengen met een lepel of spatel. Met je handen is een minder goed idee aangezien het een kleverige boel is met al die honing
  2. Verdeel het mengsel over een bakplaat en plaats deze in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden celcius. Halverwege de tijd moet je het mengsel een keel goed husselen. Let er wel op dat het gelijkmatig verdeeld blijft over de  bakplaat. Heb je niet zo’n grote bakplaat? Dan kun je het natuurlijk ook over twee bakplaten verdelen.
  3. Wanneer de granola goudbruin van kleur is dan is het goed. Laat het nog even afkoelen en voeg de rozijnen toe. Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

NU komt het 30 seconden gedeelte: pak met je halfgare hoofd een kom uit de kast (10 seconden zijn om) graai een handje granola uit de pot (20 seconden zijn om) en gooi er wat yoghurt, vla of melk overheen. (30 seconden zijn om) als je een flinke voorraad maakt kun je zo de hele week in minder dan een minuut een lekker en gezond ontbijtje maken.

Enjoy breakfast!

P.S.  Alleen voor de echte vroege vogels: heb je nog 30 seconden over? Dan kun je er ook nog een handje bessen, aardbeien of frambozen door mengen

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!