Menu & Search
Recept: Paksoi pakketjes (uit de moestuin)

Recept: Paksoi pakketjes (uit de moestuin)

Twee violen en een trommel en een fluit, de vlaggen hangen uit. Onze allereerste moestuin oogst is een feit! Ik had nooit gedacht dat er zo’n reusachtige jongen  paksoi uit een paar vierkante meter moestuin zou groeien, en zo snel ook. Echt het groeit als ”kool”. Mijn eetbare bloemen daarentegen gaan een stuk trager. Om het te vieren wilde ik  natuurlijk wel mijn best doen om er iets speciaals van te maken, dat had deze paksoi gewoon verdiend. ( de mini Paksois uit de supermarkt met half slappe bladeren belanden meestal versneden in de gloeiende wokpan met een hele boel andere groente onder het mom van geen inspiratie en zin om te koken.) Nee dit recept moest paksoi waardig zijn, ik bedacht dat ik er pakketjes van zou  maken met een lekkere vulling. 

Ik vroeg vriend Google om raad en kwam een aantal leuke recepten tegen. Deze heb ik een beetje in de mix gegooit waarna er een heel eigen recept uit kwam. ( ik rommelde wat met de kruiden) Mocht je inmiddels trek hebben gekregen en wil je dit recept dolgrag uitproberen? Dan heb je mazzel want hierbeneden heb ik het helemaal voor je uit getypt. Recept paksoi pakketjes

De ingrediënten:

  • 1 grote sappige paksoi
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 3 a 4 stengels lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een groot blikje tomatenpuree of wat passata
  • een stukje gember ( ongeveer 2 a 3 cm) of  twee theeleps Djahé
  • Twee stengels citroengras of een grote theelepel sereh
  • eventueel een rode peper voor wat extra Spice 😉

 

Paksoi receptGehakt mengsel paksoipaksoi recept

 

 

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Snijd het witte gedeelte uit de paksoi bladeren, en maak van dit gedeelte fijne stukjes. De grote bladeren zijn het geschiktste om te vullen, de kleinere heb ik samen met het witte hardere gedeelte fijn gesneden en bewaard voor in de vulling. Doe het gehakt, knoflook, gember, eventueel de rode peper en citroengras in een koekenpan en bak dit voor een paar minuten. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de fijngesneden lente ui, paksoi en tomatenpuree toe. Breng alvast een pan water aan de kook, dit is om de bladeren straks te blancheren. Ik heb dit zelf geprobeerd door ze onder de Quooker te houden, maar dat was echt geen succes. *huilende smiley* Wanneer het gehakt helemaal gaar is kun je de paksoi bladeren gaan vullen. Doe ongeveer een eetlepel vulling op het blad en vouw het blad dicht als een soort envelop. Draai het pakketje om en leg het in de ovenschaal. Giet wat olie over de pakketjes en zet ze voor een kwartiertje in de oven. 

Ik heb de pakketjes zelf met wat rijst geserveerd, ik vond het wel een beetje lastig om te eten en heb uiteindelijk de vulling maar door de rijst geroerd. Maar het idee is spannend. Alsof je een cadeautje uitpakt haha. 

Eet smakelijk 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!