Menu & Search
Grieks genot: zelfgemaakte Tzatziki

Grieks genot: zelfgemaakte Tzatziki

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ja hoi, een echte barbecue fan hier aan het woord! Volgens mij hebben we vorige zomer ongeveer ieder weekend wanneer de zon ook maar een beetje scheen, dat ding ontvlamd.

Recept voor Tzatziki uit eigen keuken

Het klinkt misschien een beetje gek maar het allerbeste van barbecueën vind ik toch wel de bijgerechten. Daar geniet ik vaak nog het meeste van. We staan dan ook meestal de hele middag in de keuken om salades en bijgerechten te maken. En iets wat daar absoluut bij hoort is onze eigengemaakte Tzatziki: een yoghurt-komkommer salade die denk ik iedereen wel kent. Ontzettend lekker bij bijvoorbeeld een broodje gyros! Wist je trouwens dat dit behalve in Griekenland ook veel in Turkije wordt gegeten? Daar heet het geen Tzatziki maar: Cacik. 

Wat heb je nodig?

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 grote komkommer
  • verse dille
  • een beetje munt
  • 3-4 teentjes knoflook
  • peper en zout

recept tzatziki

Hoe maak je het?

Dit is echt zo’n recept dat je absoluut niet kunt verprutsen. En ik weet zeker dat je hier credits voor krijgt als je dit voorzet aan je hongerige gasten. Het recept heet niet voor niets Grieks genot. 😉 een poging waard dus!

1. Pak een zeef en rasp de komkommer hier boven in een kom. Je zult merken dat er veel vocht van de komkommer afkomt en het is zonde als dit allemaal in je Tzatziki komt. Daar wordt het namelijk enorm waterig van. 
2.Strooi er wat zeezout overheen en laat de geraspte komkommer uitlekken. ( het zout zorgt ervoor dat het vocht  dat nog in de komkommer zit een beetje wordt opgenomen)
3.Doe de Griekse yoghurt in een kom en roer de geraspte komkommer erdoorheen. Pers de teentjes knoflook uit en snijd de dille en munt fijn en roer dit ook door de yoghurt heen.
4.Nog een beetje peper naar smaak en je tzatziki is klaar. Maar heb je nog tijd over, dan wordt het nog lekkerder door het even in de koelkast te laten rusten.

Tzatziki is echt heerlijk met een stukje brood, of vlees en ideaal als bijgerecht voor een barbecue.

Dat was het! In slechts vier stappen heb je een perfecte tzatziki. Je stinkt weliswaar twee dagen naar knoflook uit je bek ( begint het al op te vallen dat ik veel knoflook gebruik?) maar het is het zo waard. En als je het nog een dag in je koelkast bewaard wordt de smaak nog beter. Geloof me! 

Op een goede zomer vol Grieks genot. Ik bedoel met de Tzatziki hè? Als je er zelf een andere invulling aan gaf dan heb je een dirty mind! 😉  Eet smakelijk.


Recept voor tzatziki
Recept onthouden? Pin het naar je Pinterestbord
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!