Nu aan het lezen
Recept voor mango sinaasappel ijsjes met een bite

Recept voor mango sinaasappel ijsjes met een bite

ijsjes met sinaasappel en mango

Vroeger toen ik klein was, maakte ik met mijn moeder vaak waterijsjes. Ik kan me de plastic vormpjes met rode deksel en oranje stokjes nog goed herinneren. Een beetje siroop en wat water en klaar. Blij dat ik was! En dan had je nog de befaamde Danoontjes waar je slechts een stokje in hoefde te prikken. Mooie tijden. Daarom leek het me des te leuker om dit ook met mijn eigen kinderen te kunnen doen maar dan in een 2018 jasje.

Zoektocht naar vormpjes

Tijdens de lunch gooide ik een balletje op om te peilen of de kinderen zin hadden om samen ijsjes te maken. Je raadt het al. Deze vraag was volkomen overbodig. Na schooltijd stond ik voor ik het wist met drie kinderen te zweten in een aantal winkels, hopeloos opzoek naar ijsvormpjes. Het liefst met houten stokjes.

Na het bezoeken van de Big Bazaar en Xenos had ik de moed al bijna opgegeven. Gelukkig was daar Hema to the rescue, waar ze gelukkig nog wel ijsvormpjes hadden.(klik hier om ze zelf ook te bestellen). Zo kon ik het voorkomen om met twee jankende jongetjes en lege handen thuis te komen. Helaas niet met houten stokjes, maar ik zag dat ik die wel op internet kan bestellen, dus wellicht ga ik dit nog doen, hoewel je met de plastic vormpjes met plastic stokjes natuurlijk wel weer minder afval hebt.

Overrijpe mango’s zijn perfect voor het maken van ijsjes

Na die bijna rampzalig geëindigde zoektocht besloten we er maar de volgende dag met frisse moed aan te beginnen. Ik had er alleen niet zo over nagedacht wat voor ijsjes we eigenlijk moesten maken maar na raadpleging van de fruitschaal met een mango die slechts enkele dagen van het rottingsproces verwijderd was, had ik al snel de inspiratie die ik zocht. (for the sake of voedselverspilling) omdat de mango alleen wat weinig was om zes vormpjes mee te vullen perste ik er ook nog wat sinaasappelsap bij uit en na het plukken uit de moestuin van wat aardbeien en frambozen was het recept compleet. Het recept voor mango sinaasappelijsjes met een bite was geboren. Zie hier het resultaat: niet verkeerd toch?

De smaak, die was al helemaal niet verkeerd. Doordat de mango zo overrijp was, smaakte het ijsje heerlijk zoet en de sinaasappel matchte perfect. Bovendien waren de stukjes aardbei en framboos een aangename afwisseling. Klink ik al als een goede voedselrecensent? 😉 #dreamjob

Wil jij ook graag deze ijsjes maken?

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes (afhankelijk van de grote van je vormpjes:

  • 1 a 2 rijpe mango’s (liever overrijp dan aan de harde kant)
  • 2 a 3 perssinaasappels
  • Een hand vol frambozen en aardbeien

Bekijk ook

Zo maak je het:

Schil de mango en verwijder de pit. Pers de sinaasappels en stop het samen met de stukjes mango in de keukenmachine. Pureer het. Doe wat gehalveerde of in stukjes gesneden framboos en aardbei in de vormpjes en giet er de sinaasappel-mango puree bij. Sluit de vormpjes en stop ze in de vriezer. 6 uurtjes is ruim voldoende maar een nachtje is nog beter!

Verkoeling en genieten gegarandeerd!

Wat is jouw favoriete ijssmaak? 

Recept voor sinaasappel mango ijsjes
Bewaar dit recept op Pinterest.
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top