Menu & Search
Dit is wél een recept voor pompoensoep (met kastanje)

Dit is wél een recept voor pompoensoep (met kastanje)

Dit keer dan wél een recept voor pompoensoep (met kastanje) Wonder boven wonder is mijn hand bijna weer zo goed als nieuw. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad want toen de hechtingen er nog inzaten raakte het ontstoken en twijfelde ik zelfs even of het niet geïnfecteerd was. (yuk) Nadat de hechtingen eruit waren zag mijn hand er als een slagveld uit. Allerlei enge gedachten over amputatie kwamen bovendrijven en ik heb een aantal keren paniekerig een poging gedaan de huisarts te bellen, die gelukkig niet opnam. 

Vorige week opperde ik dat ik wraak ging nemen op de pompoen en dat is gelukt. Mijn man heeft de zaag erin gezet (wat overduidelijk een betere manier is) en Mr. pumpkin aan stukken gesneden en in de oven gestopt. Resultaat: een overheerlijk soepje.

Hoe neem je wraak op een pompoen

Omdat de pompoensoep uiteindelijk toch nog een succes was deel ik het recept graag met jullie. Deze pompoensoep komt overigens uit het boek te gast bij Jamie en is best wel bijzonder omdat er kastanjes in verwerkt zijn. Eigenlijk is het dus gewoon kastanje-pompoensoep. Wij hebben deze soep wel net even anders gemaakt.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • twee plakken doorregen spek (een aantal dunne plakjes ontbijtspek werkt ook)
  • 2 rode uien
  • 1 kleine pompoen (1 kg)
  • twee of drie takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 50 gram gedroogd eekhoorntjes brood (in de supermarkt heet dit op zijn Italiaans porcini) of verse paddenstoelen. Ikzelf heb cantharellen gebruikt en iets meer dan de opgegeven 50 gram omdat ik dol ben op paddenstoelen.
  • 400 gr vers geroosterde of vacuüm verpakte kastanjes (ik heb zelf tamme kastanjes uit het bos gehaald en geroosterd in een grillpan. Wél veel werk)
  • Een gedroogde spaanse peper, maar chilipoeder zal ook prima werken
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • 1,2 liter kippen of groente bouillon. Ikzelf gebruik het liefst biologische.

ook lekker:

Een handje rijst, ik heb er zelf voor gekozen dit niet te doen omdat ik niet zo van rijst in mijn soep houd.

Bij deze soep zou je overigens gewoon lekker brood kunnen eten. Jamie doet er een rustiek brood bij waar hij plakjes van snijdt en inwrijft met verse salie peper en zout en olijfolie en dan voor 15 minuten in de oven doet. Kun je dus aan verse salie komen dan zou je dit er perfect bij kunnen eten.

Hoe maak je pompoensoep met kastanje?

  1. Nu moet je alert zijn, wil je voorkomen dat je het zelfde gebeurd als met mijn handje, pak dan een mes met tanden of een zaag en vraag anders je man, leuke buurman of iemand anders met testosteron. Verwijder de pitten en snij de stukken pompoen in gelijkmatige blokjes van 1 a 2 cm. Doe ditzelfde met de ui en spek en de kastanjes. Voor mij een gloriemomentje met een victory muziekje op de achtergrond toen de pompoen eindelijk in stukken was gesneden en klaar was om gekookt te worden.
  2. Bak het spek in de pan (ikzelf doe alles gelijk in een grote soepketel, dat bespaart afwas) en doe er de rozemarijn bij. Volgens jamie moet je de kastanjes kunnen verkruimelen maar wij hebben ze gewoon geroosterd, gepeld en in stukjes gehakt. Voeg ook de kastanjes en spaanse peper of chilipoeder bij de ui en het spek. Al je gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt moet je dit eerst even laten weken. Laat alles voor ongeveer 4 minuten zachtjes sudderen in de pan.
  3. Voeg nu de stukjes pompoen en paddenstoelen of eekhoorntjesbrood toe. Bak dit voor 10 minuten en roer zo nu en dan door de pan.
  4. Giet de bouillon erbij totdat alles onderstaat. Laat het op laag vuur voor 40 minuten pruttelen.

Het fijne van slow food is dat je nu 40 minuten voor jezelf hebt. Of je maakt die lekkere broodjes met salie en verwarmt de oven alvast voor. (ik zou achterover leunen en een spelletje candycrush gaan doen)

5. De pompoen zou nu gaar moeten zijn. Het enige wat je nu nog rest is kiezen. Hou je van grove stukjes dan kun je de soep zo laten, maar je kunt er ook de staafmixer  op zetten en kiezen voor een iets minder grove textuur of doorgaan tot het fluweelzacht is.

Mijn man houdt van grof, ik van zacht, wat overigens niks met onze slaapkamer geheimen heeft te maken. Uiteindelijk is het grof geworden. Niks compromissen. Gelukkig pakte dat goed uit. Best lekker zo’n soepje met een bite.

Eet smakelijk!

 

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!