Menu & Search
Ontbijtpraat| This breakfast ain’t a bitch

Ontbijtpraat| This breakfast ain’t a bitch

Gisteren kondigde ik al aan dat ik voortaan wat vaker ga ontbijten en dit iedere dinsdag met jullie deel op zowel mijn blog als op KX radio bij Carlijn. Meteen ook een win-win situatie want hierdoor krijg ik de kans om mijn leven te beteren. (én dat nog  wel voor het nieuwe jaar begint) 

Want:

Ontbijten doe ik dus niet zo vaak. Meestal heb ik haast, iets dat weer met heel andere zaken te maken heeft, maar het komt er op neer dat ik me er de tijd niet voor neem en liever vijftien minuten langer in mijn geliefde bed blijf liggen. Heel slecht want ontbijten is erg belangrijk. Ik weet het.

Én:

Ik krijg de kans om te leren om te gaan met mijn ”spreken voor grote groepen” angst. Al voelt het wel een beetje als vals spelen via de telefoon.

Maar nu, to the point. We gaan wentelteefjes maken! Een beetje jeugdsentiment voor mij. Wat heb ik dit vroeger vaak gegeten.

Recept wentelteefjes

Wentelteefjes. Of zoals de Engelsen het noemen: French toast. Vind jij dit ook zo’n rare naam? Wentelteefjes. Als ik er zo over nadenk is het gewoon een scheldwoord. ‘Hey, wentelteef!’ Toch zit er wel een logisch verhaal achter dit vreemde woord. Waar die naam precies vandaan komt is niet helemaal te achterhalen, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de term wentel ’t even(tjes) en teefjes wat oud Hollands is voor gebak. Een lekker makkelijk en budgetproof recept om Nederland wat meer aan het ontbijten te krijgen. (alleen al aan de reacties op mijn blog van gisteren te zien zijn dat nogal wat mensen) Deze wentelteefjes ain’t bitches.

Ruik je de kaneel al?

Wat heb je nodig:

  • Een diep bord
  • Twee sneetjes witbrood (vind ik zelf het lekkerst) maar je kunt ook prima met ander brood experimenteren. Wat dacht je van krentenbrood? Leef je uit!
  • Twee eitjes
  • Een flinke scheut melk
  • 3 a 4 theelepels suiker (eventueel vanille suiker)
  • 1 mespuntje kaneel
  • Roomboter

Bereiding:

1.Kluts de eitjes in een diep bord en klop deze uiteen met een garde.
2.
Voeg de melk toe en meng het ei met de melk. Je kunt nu eventueel al wat suiker door het eimengsel roeren.
3.
leg de boterham in het mengsel en zorg dat je boterham helemaal verzadigd is met het mengsel.
4.
Smelt roomboter in de pan en leg de boterham erin. Bak aan beide kanten goudbruin. Wentelen maar!
5.
Kaneel en suiker on top.

Enjoy breakfast!

Eens zien of we mensen aan het ontbijten krijgen.

Ga je deze week aan de slag met dit ontbijt? Ontbijtfies zijn welkom en erg leuk!

Laat het ons even weten via Twitter, Instagram of Facebook onder #ontbijtpraat of via een Tweetje gericht aan @JuliaFlynnNL en @Carlijn_KX

Likes en hartjes guaranteed.

 

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!