Nu aan het lezen
Review: Custom made thee van Vatille

Review: Custom made thee van Vatille

thee vatille

‘Kopje thee?’ Was het onderwerp van een mailtje dat Sylvia van Vatille me stuurde. Of ik haar webshop al kende. Ik was gelijk geïnteresseerd, want laat thee nou net mijn verslaving nummer één zijn. Een webshop voor thee, ‘big deal’ zul je misschien denken. Maar Vatille heeft een heel uniek concept.

Op de site vind je zowel een shop met eigengemaakte creaties als de mogelijkheid om je eigen thee te maken. Ik besloot om voor de laatste optie te gaan, want dat leek me een leuke bezigheid! (om me van de straat te houden. 😉 )

Keuzestress: thee van Vatille die je blij maakt

Als ik ergens blij van wordt is het wel zelf dingen bedenken. Vatille heeft een ‘’theelab’’ waar  je echt helemaal los kan gaan. Maar toen sloeg de keuzestress toe. Want er is zoveel keuze en laat ik nou een enorme twijfelkont zijn. Ik vond zoveel dingen lekker en naast de keuze of ik groene, zwarte of witte thee wilde, had ik ook nog eens vijf keer keuze uit fruit, bloemen, kruiden, specerijen of zoetigheid. Ik zeg het je, heb je een keer een avond niks te doen, dan is dit echt vermaak. Gelukkig kwam de inspiratie, na hoe ironisch een kopje thee te hebben gedronken bovendrijven en bedacht ik, al zeg ik het zelf, een geweldige, tikkeltje vreemde thee.

Anti theepressiva voor mijn ochtendhumeur

Dat heeft alles te maken met mijn vaste ritueel in de ochtend, het drinken van een kop thee en het grote probleem: het feit dat ik ’s morgens kennelijk niet erg gezellig ben. Ik ben niet zo goed in vroeg opstaan en daarnaast werkt een lege maag ook niet echt mee.  Daarom mijd mijn man me ’s ochtends liever een beetje tot ik wat gegeten en gedronken heb. Ze noemen me het mamamonster. Niet erg leuk om te horen. Daarom kwam ik op het idee om een thee te maken dat helpt bij mijn ochtend humeur. Ik zag het al helemaal voor me. Thee waar je blij van wordt. Ik koos voor een zwarte thee, omdat ik dat het liefste in de ochtend drink. Daarna mocht ik dus nog vier andere dingen uitkiezen waarbij het eerste ingrediënt het meeste naar voren komt in je thee en het laatste zich een beetje op de achtergrond bevind. Als hoofdingrediënt ging ik voor lavendel, omdat het een kalmerende werking heeft blijf ik zo een beetje relaxt. Als tweede ingrediënt ging ik voor sint janskruid. Dit schijnt namelijk te werken als een antidepressiva. Maar die twee ingrediënten alleen vond ik niet genoeg, zo zou ik alleen maar veranderen in een gevoelloze slaapverwekkende zombie, dezethee vroeg nog om iets extra’s en toen ik pure chocola zag staan wist ik het. Dit was het laatste ingrediënt. Want van chocola wordt ik namelijk blij! Ik had nog twee andere ingrediënten kunnen kiezen maar dan was ik bang dat ik teveel door elkaar zou proeven en in het kader van less is more liet ik het hierbij.

Ik kan chocolade niet weerstaan

Toen ik Sylvia liet weten voor welke keuze ik ging werd het die zelfde dag nog op de bus gedaan en de volgende dag al gelijk bezorgd. Dat noem ik nog eens een supersnelle service. Thee is altijd een goed idee stond er op het kaartje dat ik bij de thee ontving en met die insteek ging ik gelijk aan de slag. Het eerste wat me opviel was de superhandige verpakking waar de thee in zit, deze is namelijk hersluitbaar. Daarnaast zaten er nog twee handige wegwerp infusers bij, waar ik heel blij mee was want mijn kinderen hadden mijn thee-infuser laatst gesloopt. Je kunt overigens ook allerlei infusers, waaronder de wegwerp infusers bestellen in de webshop van Vatille.

De thee

De thee ziet er goed uit!  Je ziet duidelijk de lavendel, chocolade en sint janskruid ertussen zitten. De chocolade kon ik niet zo goed weerstaan en stiekem snoepte ik dus een paar stukjes. Gelukkig had ik nog genoeg over om de thee MET chocola uit te proberen.

 

thee van vatille

Hoe smaakte de thee?

Ik moest even wennen aan de smaak, maar mijn combinatie was dan ook een tikkeltje vreemd. Ja hallo, wie bedenkt er dan ook om thee met choclade, lavendel en sint janskruid te combineren.

In de thee kwamen duidelijk de smaken lavendel, sint janskruid en chocola naar voren. Toen ik eenmaal aan de ietwat vreemde combinatie gewend was kon ik de thee goed waarderen en dronk ik nog een paar kopjes. 20150624_092504_resizedEn natuurlijk de grote onthulling, mijn humeur: … Helemaal happy natuurlijk! En dat is de rest zo gebleven. Placebo effect of niet, ik heb enorm genoten van mijn theetje (en de rest van mijn gezin heeft genoten van mijn humeur)

Bekijk ook
Soep met avocado en courgette

De Vatille creaties

Heb je net als ik ook last van keuzestress en even geen inspiratie? Dan kun je dus zoals ik al zij ook kiezen uit de eigen creaties, die net zo spannend zijn als het zelf bedenken van een thee. Zo heb je zoete liefde, een theetje voor een gezellige avond met je lief op de bank. Of Zennnnsationeel, ideaal voor gestreste huismoeders die wel wat zen kunnen gebruiken alvorens ze een berg was tegenmoet gaan.

Maar waar ik nog het aller hardste om moest lachen zijn de tijd voor een feestje theeën: Hiphopdrop, sinaasappeltango en cacaopolonaise. Hoe gaaf klinkt dat? En naast de super originele namen en beschrijvingen van de theeën, zijn de combinaties ook nog eens  spannend te noemen. Die wil je toch gewoon hebben?

Buiten de gebruikelijke groene, zwarte of witte thee worden er allerlei andere pure en soms verassende ingrediënten gebruikt. En helemaal mooi meegenomen is dat alle thee ook nog eens fairtrade is! Kortom: ik ben fan van Vatille!

Drink jij ook graag thee? Wat is jouw favoriete smaak? 

Zelf je eigen thee samenstellen
Ook je eigen thee samenstellen? Pin deze afbeelding naar je Pinterestbord.
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (14)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top