Nu aan het lezen
Review: Thomas Stofzuiger Pet & Family AQUA+ tapijt- en vloerreiniger*

Review: Thomas Stofzuiger Pet & Family AQUA+ tapijt- en vloerreiniger*

Zoals jullie allemaal wel weten, ben ik huishoudelijke apparatuur normaal liever kwijt dan rijk. De naam van deze blog verraadt dat natuurlijk al. Maar er zijn nou eenmaal bepaalde klussen die wel gedaan moeten worden. Althans, mits je je natuurlijk thuis voelt op een vuilnisstortplaats. Met 3 kinderen, een hond en een kat is 3 wekelijks stofzuigen wel het minimale. Het liefst zelfs iedere dag want de kruimels, zand en haren hopen zich zo op. Om nog maar te zwijgen over verdwaalde uitgedroogde stukjes play-doh (haat aan klei!) en op dit moment van schrijven, niets dan verbouwingsstof.

Mijn oude stofzuiger versus de Thomas AQUA+

Een krachtige stofzuiger is daarom onmisbaar in dit huishouden. En naar een krachtige stofzuiger heb ik lang gezocht. In de Miele Blizzard CX1 heb ik dat redelijk gevonden. Het is in ieder geval een stofzuiger met een krachtigere motor die ik ooit heb gehad in mijn stofzuigerrepertoire. Daarom had ik ook niet gedacht dat er stofzuigers zijn met nóg krachtigere motoren. Natuurlijk heb ik veel liever nog een robotstofzuiger maar helaas is dat in ons huishouden gewoon niet handig en blijf je toch onder bankstellen en andere meubels stofzuigen. Toen ik de vraag kreeg of ik de Thomas stofzuiger Pet en Family AQUA+ tapijt- en vloerreiniger wilde reviewen was ik dan ook erg nieuwsgierig of deze mijn Miele zou kunnen overtreffen.

Toen ik mijn Thomas ontving kon ik dan ook niet wachten om deze uit te proberen. Grapje. Hoewel ik benieuwd was, moest ik mezelf toch echt eerst wat moed inpraten om aan het stofzuigen te beginnen. Helemaal toen ik de doos opende en alle verschillende onderdelen zag. Kortsluiting! Gelukkig heb ik een handige man en zoon die dit mysterie in een mum van tijd hadden ontrafeld zodat ik toch aan de slag kon.

Voor ik mijn review met jullie deel even alle functies op een rijtje:

  • Te gebruiken in huis en in je auto
  • Een pro in het opzuigen van dierenharen
  • Opzuigen van vocht
  • Vlekken verwijderen op meubels en vloer met de dweilfunctie
  • Stoot frisse en schone lucht uit zonder nare geurtjes
  • Te gebruiken met of zonder stofzuigerzak

Stofzuigen met water opvangbak of stofzuigerzak

Om te stofzuigen kun je kiezen of je met een stofzuiger zak wil stofzuigen of met water. Ik koos voor water  (maar met zak werkt ook prima) omdat ik dit handiger vind doordat je het vuil na afloop door het toilet kan spoelen en je daardoor dus geen stofzuigerzakken meer hoeft te kopen. Dat scoort denk ik ook wel weer beter op het duurzaamheidslijstje. Een nadeel hiervan vind ik wel dat als je vergeet het waterreservoir te legen, het stilstaande water binnen een aantal dagen ontzettend gaat stinken.

Beetje vies 😉

Krachtige motor die met gemak dierenhaar opzuigt

Bij het aanzetten valt me gelijk op dat er dus zeker wel nog krachtige motoren bestaan in stofzuigersland. (de stofzuiger kost dan ook wel rond de €250) Mijn vloer is binnen no-time ontdaan van stof, haren en ander vuil. En laat ik me nou dagelijks een behoorlijke bulk haar verzamelen met een kat en een hond. Genoeg om dagelijks een trui van te breien.,m  Bovendien ontsnappen er geen nare geurtjes tijdens het stofzuigen. Daarnaast zitten er allerlei verschillende soorten mondstukken bij de stofzuiger die ieder hun eigen specialiteit hebben. Superfijn!

Bekijk ook

Dweilen met de stofzuiger

Een andere functie is het ”waszuigen”. Deze functie maakt het mogelijk om te dweilen met je stofzuiger. Je kunt achterin de stofzuiger poetsmiddel met water doen en een slangetje aansluiten via een speciaal koppelstuk aan de stofzuiger. Ook hiervoor is weer een speciaal mondstuk. Zo kun je bijvoorbeeld modderpoten van je huisdier verwijderen of vlekken verwijderen in je bankstel of tapijt. Dit maakt deze Thomasstofzuiger nog aantrekkelijker en bijzonderder dan een reguliere stofzuiger. Wanneer je een erg hardnekkige vlek hebt werkt deze functie echter niet zo heel goed maar dat neemt niet weg dat het toch super handig is om deze functie te hebben voor reguliere vlekken.

Thomas is een blijvertje in ons huishouden

Mijn eindconclusie is positief! Hoewel de stofzuiger in het begin wat ingewikkeld is en door de vele functies en opzetstukken ook wat tijdrovender is in voorbereiding, krijg je er wel een zeer krachtige stofzuiger voor terug die doet wat hij belooft. Je huis is na een stofzuigbeurt absoluut stof- en haarvrij en dat is wel zo fijn! Ook al duurt het resultaat maar een paar uur met kinderen en huisdieren. 😉 Ik ga deze stofzuiger de komende tijd zeker nog heel veel gebruiken. In tegenstelling tot het strijkijzer is Thomas toch in hoeverre huishoudelijke apparatuur mijn vriend kan zijn in ieder geval mijn favoriet. En dat zie je ook terug in mijn eindconclusie onderaan deze blog met alle voor- en nadelen op een rijtje.

*Voor deze review kreeg ik een Thomas Pet & Family Aqua+ stofzuiger opgestuurd om te testen 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Tops

Zéér krachtige motor

Zuigt vuil heel goed op, ook kleine kruimeltjes en dierenharen (allergie proof)

Frisse uitblaaslucht

De mogelijkheid om vlekken te verwijderen met water en poetsmiddel

Erg uitgebreid in functies en veel soorten opzetstukken

Mooi vormgegeven en stevig

Tips

Zware stofzuiger om te tillen

Ingewikkeld om in elkaar te zetten (met behulp van filmpje wel duidelijk)

Verwijdert ''hardnekkige vlekken'' minder goed

Het watersysteem moet regelmatig verwisseld worden na het stofzuigen (vaker dan bij een stofzuigerzak)

Tijdrovend om alles voor te bereiden daardoor minder gebruiksvriendelijk

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top