Nu aan het lezen
Dit gaat over revolutie: Ontbijten en een radiodebuut

Dit gaat over revolutie: Ontbijten en een radiodebuut

revolutie

Er zijn twee dingen in mijn leven die ik niet doe. Ontbijten en spreken in het openbaar. Ja, én strijken. Drie dingen dus. Maar op twee van de drie vlakken gaat mijn leven vanaf morgen een beetje veranderen. Revolutie.

En of ik het spannend vind. Hoe zeer ik mezelf ook doe geloven dat ik dol ben op uitdagingen en verandering, ga ik sommige uitdagingen soms toch liever uit de weg.

Ontbijten op de radio 

Ontbijten doe ik dus niet zo vaak. Meestal heb ik haast, iets dat weer met heel andere zaken te maken heeft, maar het komt er op neer dat ik me er de tijd niet voor neem en liever vijftien minuten langer in mijn geliefde bed blijf liggen. Heel slecht want ontbijten is erg belangrijk. Ik weet het. Ik krijg het regelmatig op mijn bordje van manlief. Niet het ontbijt, maar het verwijt dat ik niet ontbijt. Klinkt bijna poëtisch.

Maar toen kreeg ik een mailtje van Carlijn, radio DJ bij onder andere KX radio. (piratenzender van 3FM) of ik op de dinsdag misschien een ontbijtje wilde samenstellen. (revolutie 1) en of ik dit dan ook even kort en bondig telefonisch zou willen toelichten. (revolutie 2) waarmee we dus meteen zijn aangekomen bij het tweede ding dat ik nooit doe. Spreken in het openbaar.

Een spreekbeurt

Ik heb namelijk nogal traumatische ervaringen met spreekbeurten en heb mezelf na mijn schooltijd beloofd mezelf dit nooit meer aan te doen. Maar praten, al is het maar één minuut voelt toch een beetje als het geven van een mini spreekbeurt. Het scheelt dat ik de luisteraars niet hoef te zien. Toch zei ik ja. Buiten dat het me stiekem toch onwijs leuk lijkt, zijn deze veranderingen ook nog eens positief voor mezelf.

A: Ik krijg de kans om meer met ontbijten bezig te zijn, en dus beter voor mijn gezondheid

B: Ik krijg de kans om te leren om te gaan met mijn ”spreken voor grote groepen” angst. Al voelt het wel een beetje als vals spelen via de telefoon.

C: Ik leer om mijn angst niet uit de weg te gaan

Een win-win situatie dus.

See Also

Ontbijtpraat

Ik moet nog wel even bedenken hoe ik dit allemaal vorm ga geven op mijn blog (ideeën zijn méér dan welkom) het is morgen al, ik ben altijd even goed voorbereid. Hoe dan ook, ik wil niet dat het hier alleen nog maar over eten gaat dus bedacht ik dat ik er een mooi verhaaltje omheen maak. Ontbijtpraat dus.  Een ontbijtrecept en een praatje. Leuk? Daarnaast wil ik ook andere food gerelateerde blogs blijven schrijven en vraag ik me af of ik dit beter allemaal op een dag inclusief het ontbijt kan delen, dus een extra artikel, of toch wat meer variatie.

Lieve lezers, speak your mind. Wat ga jij liever uit de weg?

P.S. Carlijn is iedere dinsdagochtend van 7.00u tot 9.00u te beluisteren bij KX-radio. Vanaf heden dus ook ontbijttips. 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (26)
 • Ontzettend gaaf dat je dit hebt aangedurfd en gedaan hebt ondertussen 😀 Wat ik uit de weg ga, eigenlijk weinig, of ik moet er geen zin in hebben, hahaha Ik heb zelfs ooit, nu 3 jaar terug zag ik vandaag ook nog in mijn herinnering op FB, zelfs in het openbaar voor een groot publiek gesproken tijdens een politiek debat waar ik mijn verhaal heb gedaan over armoede en het voedsellokket van Almere.

  Mocht ik iets tegenkomen waar ik ‘angst’ voor heb? Dan laat ik het je weten.

  X

 • Aah wat tof is dit! Ik las het gisteren al even snel maar wilde toch nog even reageren. Vind het heel knap dat je het doet, ondanks dat het super spannend is (wie zou het niet eng vinden..). Benieuwd hoe het is gegaan!

 • Wat leuk en snap goed waarom je dit spannend vindt!

  Ik ontbijt eigenlijk nog niet zo lang, het is een kwestie van wennen en op een gegeven moment wil je niet zonder ontbijt.

  Ben benieuwd hoe dit alles gaat op de radio!!

 • Ik kan me voorstellen dat je dit héél spannend vindt!
  Maar wél heel leuk, lijkt me…
  Ik ben ook wel benieuwd hoe je dit verder vorm gaat geven op je blog, dus ik ga snel verder lezen! 😉

 • Oh dat heb ik dus echt niet! Ik moet echt ontbijten anders kan ik mijn dag niet beginnen. Maakt ook niet uit hoe laat of vroeg het is, zodra ik wakker wordt moet ik ontbijten. Dingen die ik liever uit de wegga: afscheid nemen, drukke situaties waar veel mensen zijn die ik niet ken of niet comfortabel bij voel of douchen met mijn ogen dicht (daar wordt ik zóó bang van, mijn ogen móeten altijd open blijven tijdens het douchen… Ik weet ook niet waarom) oh en ruzies. Ik kan geen ruzies maken daar wordt ik zo naar van.
  Ps. Je schrijft leuk

 • Wat leuk dat je op de radio komt! Ik ben als kind een keer op de radio geweest en toen kwam er niet meer uit dan: ‘Ahuh’ (waarop ze meteen doorgingen naar het volgende kind). Mijn Lief werd laatste gebeld in een live-uitzending terwijl we aan het eten waren en die brabbelde zo een heel mooi verhaal. Was lokale radio, volgens mij hebben ze nog niet eerder zo’n leuk interview gehouden 😉

  Succes morgen!! En ontbijten

  • Oh, dat zou ik ook hebben haha. Ik weet nog dat ik met een tomatenhoofd op de lokale tv geïnterviewd werd over 11 september met mijn klas. Schaam me er nog voor haha. Knap dat je man zo een mooi verhaal bijeen kan kletsen. Ik ben ook wel benieuwd hoe ik het ga doen morgen. Hopelijk komt er meer uit dan ‘Ahuh’ hihi. 😉
   Bedankt!

 • Ik neem ook niet altijd voldoende de tijd voor het ontbijt, ook al weet ik dat dat juist zo belangrijk is. Ik denk dat dit voor jou wel hét moment is om verandering aan te brengen in je leven, op ontbijtgebied dan.

 • Zingen in het openbaar vind ik geen probleem :-), praten wel. Struikel dan vaak over mijn woorden. Dit gebeurde ook toen ik als verrassing werd gebeld door een radiodj een tijdje terug. Gelukkig hoef ik geen presentaties etc te geven. Wat ik het liefst uit de weg ga zijn drukke feestjes. Ben erg benieuwd naar je ontbijtpraat!

 • Ik houd ook niet van spreken in het openbaar. Ik ben drie keer uit mijn comfort zone gestapt en deed mee aan een telefonisch interview, en twee keer een praatprogramma op tv. En weet je, het was me de stress niet waard. Ik doe het niet meer.

  • Mocht ik er dusdanig veel stress van krijgen dan kap ik er ook gewoon mee haha. Lijkt me het ook allemaal niet waard, maar het scheelt dat het telefonisch is. Een praatprogramma op tv lijkt mij helemaal eng.

 • Oeh klinkt spannend! maar ook erg leuk. Ik ontbijt ook zelden, wel in het weekend maar ook dan skippen we het wel eens. Blijf ook veel liever wat langer in bed liggen 🙂

 • Wat super spannend! En ook erg leuk dat je dat mag doen. Dingen die ik uit de weg ga? Grote herders honden haha. Op 7 jarige leeftijd achterna gezeten door zo’n hond. Ik kijk wel uit 😉

  • Ah, dat zijn van die beelden die nooit meer weggaan haha. Ook al heb ik zelf een hond, vind ik herdershonden ook niet altijd zo leuk.

 • Ik heb heel lang niet ontbeten, en niet omdat ik langer in bed wilde liggen, maar omdat ik gewoon geen trek heb ’s morgens vroeg. Dat heb ik nog steeds niet, maar om mijn gozer tevreden te houden eet ik twee knackerbrodjes. Dat gaat. Maar het vult natuurlijk ook niet echt.
  Doe iets met een ontbijtgerecht uit een ander land : Bijvoorbeeld een full English, of een zoet ontbijt uit Spanje.
  … Ikzelf hou meer van de lunch.
  En succes!

 • Ik heb heel lang ook niet dagelijks ontbeten. Tot dat ik eens ergens las dat je niet af kan vallen als je niet eerst hebt ontbeten haha. Sindsdien doe ik het altijd. Ik vind het echt leuk en dapper dat je deze uitdaging aangaat!!

  • Dankje, Saskia! Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken en zit nog steeds te tobben over hoe ik dit allemaal op mijn blog ga vormgeven. Ik denk dat als ik mijn artikels niet kwijt kan ik op sommige dagen er toch maar kies om twee artikelen te plaatsen.

 • Dat je meteen jouw angst tegelijk met ontbijt moet aanpakken dat is wel verfrissend. Het is inderdaad heel slecht zonder ontbijt dat is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Misschien dit is een teken voor jou. 😉 en toevallig ik heb op mijn blog ook over angsten en wat zie ik hier.. ook de angst om in het openbaar te spreken. 😉

  • Ja toevallig! Ik zie dit ook als een kans en een teken om gezonder te gaan leven, al is het maar 1x in de week. Ik moet mijn kinderen uiteraard het goede voorbeeld geven.

  • Voor mezelf opkomen en conflicten is ook bij mij nog altijd een dingetje. Ontbijten en praten op de radio is echt al heel wat voor mij haha.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top