Menu & Search

Dit gaat over revolutie: Ontbijten en een radiodebuut

Dit gaat over revolutie: Ontbijten en een radiodebuut

Er zijn twee dingen in mijn leven die ik niet doe. Ontbijten en spreken in het openbaar. Ja, én strijken. Drie dingen dus. Maar op twee van de drie vlakken gaat mijn leven vanaf morgen een beetje veranderen. Revolutie.

En of ik het spannend vind. Hoe zeer ik mezelf ook doe geloven dat ik dol ben op uitdagingen en verandering, ga ik sommige uitdagingen soms toch liever uit de weg.

Ontbijten op de radio 

Ontbijten doe ik dus niet zo vaak. Meestal heb ik haast, iets dat weer met heel andere zaken te maken heeft, maar het komt er op neer dat ik me er de tijd niet voor neem en liever vijftien minuten langer in mijn geliefde bed blijf liggen. Heel slecht want ontbijten is erg belangrijk. Ik weet het. Ik krijg het regelmatig op mijn bordje van manlief. Niet het ontbijt, maar het verwijt dat ik niet ontbijt. Klinkt bijna poëtisch.

Maar toen kreeg ik een mailtje van Carlijn, radio DJ bij onder andere KX radio. (piratenzender van 3FM) of ik op de dinsdag misschien een ontbijtje wilde samenstellen. (revolutie 1) en of ik dit dan ook even kort en bondig telefonisch zou willen toelichten. (revolutie 2) waarmee we dus meteen zijn aangekomen bij het tweede ding dat ik nooit doe. Spreken in het openbaar.

Een spreekbeurt

Ik heb namelijk nogal traumatische ervaringen met spreekbeurten en heb mezelf na mijn schooltijd beloofd mezelf dit nooit meer aan te doen. Maar praten, al is het maar één minuut voelt toch een beetje als het geven van een mini spreekbeurt. Het scheelt dat ik de luisteraars niet hoef te zien. Toch zei ik ja. Buiten dat het me stiekem toch onwijs leuk lijkt, zijn deze veranderingen ook nog eens positief voor mezelf.

A: Ik krijg de kans om meer met ontbijten bezig te zijn, en dus beter voor mijn gezondheid

B: Ik krijg de kans om te leren om te gaan met mijn ”spreken voor grote groepen” angst. Al voelt het wel een beetje als vals spelen via de telefoon.

C: Ik leer om mijn angst niet uit de weg te gaan

Een win-win situatie dus.

Ontbijtpraat

Ik moet nog wel even bedenken hoe ik dit allemaal vorm ga geven op mijn blog (ideeën zijn méér dan welkom) het is morgen al, ik ben altijd even goed voorbereid. Hoe dan ook, ik wil niet dat het hier alleen nog maar over eten gaat dus bedacht ik dat ik er een mooi verhaaltje omheen maak. Ontbijtpraat dus.  Een ontbijtrecept en een praatje. Leuk? Daarnaast wil ik ook andere food gerelateerde blogs blijven schrijven en vraag ik me af of ik dit beter allemaal op een dag inclusief het ontbijt kan delen, dus een extra artikel, of toch wat meer variatie.

Lieve lezers, speak your mind. Wat ga jij liever uit de weg?

P.S. Carlijn is iedere dinsdagochtend van 7.00u tot 9.00u te beluisteren bij KX-radio. Vanaf heden dus ook ontbijttips. 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!