Menu & Search
Romige courgette avocado soep (zonder room)

Romige courgette avocado soep (zonder room)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Toen ik op een middag last had van mijn darmen net als half Nederland (overige details zal ik jullie besparen) was ik eigenlijk niet meer van plan om te koken. Helaas is dat als mama van drie kinderen bijna onmogelijk. Hoewel ik natuurlijk ook de plaatselijke patatkraam of pizzakoerier het werk zou kunnen laten doen. Natuurlijk heb ik dat —méér dan een keer—overwogen! Maar zoals het een goede moeder betaamt besloot ik toch maar om voor iets voedzamers te kiezen. Al die groente die we kochten lag er niet om weg te rotten. 

Soep met courgette en avocado, een perfecte combinatie

Omdat ik echt geen puf meer had om een uitgebreide maaltijd op tafel te toveren na een halve dag op nog geen vierkante meter te hebben gewoond, leek een soepje me het meest haalbare. Ik koos voor een courgettesoep, maar omdat ik geen room in huis had ging ik opzoek naar een vervanger. Ik was al drie keer langs de fruitschaal gelopen toen mijn oog op een rijpe avocado viel. De textuur van de avocado leek me perfect om de courgettesoep een wat romiger karakter te geven. Bovendien klinkt het best als een spannende combinatie. In mijn aardappels-vlees-groenten belevingswereld dan. Sinds er  weer een baby (oké,dreumes) in het spel is, krijgen mijn meer exotische gerechten meestal geen kans en belanden ze zonder pardon op de vloer. Klaar om opgelikt te worden door de hond.

Maar deze soep belandde niet op de grond. De baby at het zonder te mopperen, en mijn jongens ook! Reden genoeg op het te vereeuwigen op mijn blog. Zoek je ook een simpel soepje met een exotisch randje? Dan heb je aan courgette en avocado een goede combinatie.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

 • 1 avocado
 • 2 courgettes
 • 1liter bouillon (biologische bouillonblokjes)
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout
 • kneepje citroensap
 • eventueel een beetje tuinkruiden zoals munt of koriander
 • eventueel een ei-dooier
 • Eventueel wat fetakaas om over de soep heen te verkruimelen.

Hoe maak je het?

 1. Snipper een ui en knoflook en fruit het in een grote soepketel met een beetje olie die geschikt is voor bakken en braden. Ik gebruik zelf rijstolie, maar kokosolie is bijvoorbeeld ook geschikt. Snijd ondertussen de courgette in kleine stukjes.
 2. Voeg de gesneden courgette toe aan de knoflook en ui en bak dit voor een minuut of 5. In ieder geval tot de courgette gaar is. Voeg de bouillon toe en breng het kort aan de kook.
 3. Doe de avocado erbij en pureer alles met een staafmixer tot het een gladde textuur krijgt.
 4. Breng de soep nu op smaak met citroensap, zwarte peper en zout en eventueel nog wat verse kruiden.

Ik roerde er nog een ei-dooier door. Let wel op dat de soep goed genoeg is afgekoeld als je dit doet, anders gaat het eigeel schiften

Je kunt ook nog wat fetakaas over de soep heen verkruimelen, maar die had ik niet in huis. Waar ik nogal van baalde, want dat vind ik echt ontzettend lekker.

Eet smakelijk! 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!