Nu aan het lezen
Samen puzzelen met Denksport junior (winactie gesloten)

Samen puzzelen met Denksport junior (winactie gesloten)

denksport junior

Met mijn voorliefde voor bloemetjesprints, bingo en kneuterige omroep max programma’s zou je kunnen stellen dat ik een beetje een oma in het lijf van een twintiger. (bijna dertiger, sst) Nog zo’n hobby van me is puzzelen in de breedste zin van het woord en inmiddels heb ik al heel wat puzzelboekjes versleten.

Voor een kruiswoordraadsel of sudoku draai ik mijn hand dus niet om. Ik was dan ook helemaal in mijn nopjes toen ik erachter kwam dat Julian, mijn oudste zoontje mijn liefde voor puzzelen deelde. Lezen en schrijven is voor hem nog een beetje moeilijk en daarom des te leuker om op een speelse manier samen met taal bezig te kunnen zijn.  Van denksport mochten we een tweetal boekjes uitproberen van Denksport junior. Dat kwam goed uit want het weer was de afgelopen tijd ronduit ruk.

Woordzoeker VS sudoku

Het puzzelpakketje bestond uit een boekje met woordzoekers en eentje met sudoku. Beide voor de leeftijdscategorie van 8 tot 10 jaar. Nu is Julian pas 7 jaar oud maar de woordzoekers gingen hem (weliswaar na wat tekst en uitleg) prima af. Helemaal leuk omdat toen ik zijn leeftijd had, ook mijn allereerste woordzoeker maakte. Weliswaar op de laatste pagina van de tv-gids waar ik iedere week met smart op zat te wachten, maar toch. Happy times! Sudoku daarentegen heeft hij nog iets meer moeite mee, of eigenlijk gewoon geen geduld om rustig te oefenen maar wanneer we dit samen doen lukt dat ook wel.

Spelenderwijs bezig met letters en cijfers

Zoals ik al zei heeft Julian nog wat moeite met taal en spelling en dat verbeterd alleen maar door iedere dag bezig te zijn met lezen en schrijven. Wanneer dit een moetje wordt, werkt dit natuurlijk ontzettend averechts en mondt het al snel uit in frustratie. Door samen te puzzelen kan ik heel sneaky toch met hem oefenen en doen we allebei iets wat we leuk vinden en hebben we samen wat quality time. Wat soms nogal lastig is met zo’n klein zusje dat heel de dag de volle aandacht vraagt.  In de woordzoekers staan regelmatig woorden die Julian nog niet kende en daardoor vergroot hij ook gelijk zijn woordenschat en wordt hij uitgedaagd om moeilijkere woorden te lezen.

De sudoku is dan weer handig om onze hersenen te trainen, al vraag ik me af voor wie dit harder nodig is. Mij of Julian. Het antwoord weten jullie zelf vast wel.

 

See Also
ideale lengte, half lang haar met ombre

Win mijn eerste sudoku en woordzoeker

Voor de echte puzzelliefhebbers mag ik 2x een pakketje weggeven van Denksport met mijn eerste woordzoeker en sudoku. Heel handig met de kerstvakantie in het verschiet. Lekker kneuterig met een dekentje en warme chocomel erbij. Wil je graag zo’n pakketje voor je kindje winnen? Laat dan een reactie achter in het reactieveld met een geldig email adres. De winnaar maak ik 13 december 2017 bekend op mijn blog en middels een persoonlijk berichtje.

Puzzel jij wel eens met je kind? Wat zijn jouw favoriete puzzels? 

P.S. Like jij mijn Facebookpagina al? Op deze manier help je mij met groeien en blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs. Óf schrijf je in voor mijn nieuwsbrief in de rechter zijbalk. Ik beloof je niet te spammen 😉

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (7)
  • Leuk voor mijn zoontje. Hij begint interesse te krijgen in puzzels, vraagt steeds vaker wat het is en hoe het moet. Hier kan hij dan zelf mee beginnen.

  • Wat leuk dat jullie dat samen doen! Anna houdt wel van schrijfboekjes en puzzels. Al gebruikt ze puzzels vooral om tekeningen in te maken 😉 Ik doe dus graag mee met de wedstrijd! Hoewel Anna nog maar zes is, is ze qua taal juist wel voor, ze doet ook wel eens woordzoekers in van die puzzelboekjes die zijn afgestemd op leeftijd. Sodoku snap ik trouwens als 35e nog steeds niet. Ik hou mezelf maar voor dat ik er te ingewikkeld over nadenk 😉

    • super leuke actie en goed voor de taalontwikkeling van mijn kinderen. en natuurlijk.weer eens wat anders dan de eeuwige ipad en tv

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top