Menu & Search
Shoarmaschotel met veel groente van oma Ina

Shoarmaschotel met veel groente van oma Ina

Ik zie mijn schoonmoeder niet vaak omdat we bijna twee uur bij elkaar vandaan wonen. Maar als ze er is dan hebben we het altijd gezellig. We gaan vaak op pad, om een lekker ijsje te eten, maar ook thuis wordt er vooral veel gegeten. Oma Ina oppert dan ook vaak dat ze weer in het restaurant is geweest (als dank strijkt ze de was).Wanneer wij dan eens bij haar op bezoek gaan vindt ze het altijd lastig om voor ons iets te koken, terwijl dat nergens voor nodig is.

Meestal maakt ze dan ook het zelfde, omdat ze weet dat we hier dol op zijn: shoarmaschotel. Niet zoals die van de plaatselijke grill room met friet en sla, maar een veel gezondere variant en makkelijk te maken. Een eenpans gerecht waarin je altijd wel wat restjes groente kwijt kunt. Omdat een keer per half jaar een beetje weinig is, heb ik het recept aan haar gevraagd, zodat we dit ook thuis kunnen eten.  Je ziet dat mijn ambities om vegetariër te worden nog niet echt lukken. Ik kan gewoon niet voor 100% afstand doen van vlees (om over vis nog maar te zwijgen) maar minder vlees eten doen we zeker.

Shoarmaschotel met veel groente van oma Ina

Terug naar de shoarmaschotel van oma Ina. Het mooie hieraan is dus dat er veel groente in gaat en dat dat echt van alles kan zijn. Ik probeer me echter altijd aan een paar vaste ingrediënten te houden en wanneer ik wat restjes heb gooi ik die er bij. Ik zou zeggen experimenteer! Oké, eigenlijk is dit gewoon een verkapte roerbak schotel, maar dan met shoarma, ach het maakt ook niet uit wat het is, het is gewoon rete-makkelijk en smaakt goed. Dat zijn de enige vereisten toch?

Ingrediënten voor 4 personen

 • 500 gram shoarma (ik gebruik kalkoenshoarma)
 • 1 paprika in stukjes
 • 1 klein bakje champignons
 • 1/2 courgette
 • 1/2 tot 1 kilo aardappels in blokjes gesneden
 • komkommer en of bleekselderij
 • eventueel nog mais of bonen wanneer je dit over hebt

Hoe maak je het?

 1. Zet de frituurpan op 170 graden en begin alvast met het snijden van de groentes in gelijkmatige stukken. Zet een diepe braadpan, hapjespan of wokpan op het vuur met wat olie en begin alvast met het bakken van de shoarma.
 2. Gooi de groente erbij van langst garend tot kort garend, laat er steeds een paar minuten tussen
 3. Frituur de aardappelblokjes. Wanneer je niet wilt frituren kun je ze natuurlijk ook in de oven bereiden.
 4. Wanneer de shoarma en groente gaar zijn, meng je dit in de pan met de gefrituurde aardappelblokjes
 5. Het enigste dat nu nog ontbreekt is de knoflooksaus (deze maak ik altijd zelf en het recept vind je hier)

Ik kan oma Ina niet vaak genoeg bedanken voor dit recept, ze is dan heel trots en verontschuldigt zich dat dit enkel een recept is dat ze ooit in de Aller Hande heeft gezien en hier en daar wat aangepast. Maar het kan me niet schelen waar ze het vandaan heeft. Het is gewoon lekker. Oh ja, onze kinderen smullen hier ook van dus het is kids proof! (mits ze niet van shoarma houden uiteraard)

shoarmaschotel met veel groente en knoflooksaus

 

Mocht je het recept geprobeerd hebben (en het lekker vond) bedank oma Ina hier beneden dan even, dat vind ze vast prachtig, want zo héél af en toe leest ze ook mijn blog

Wat is jouw favoriete gerecht van je schoonmoeder? 

 

3 Comments

Klets mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 1 jaar ago

  Hahahaha is dit serieus een recept geweest in de Allerhande? Ja klinkt heel lekker natuurlijk, dit doe ik al zo lang, weet niet beter, dan dat ik er standaard mits het betaalbaar is, heel veel paprika door heen snijdt en mee bak, ik mis hier nog de uien zelfs… en champignons de ene keer wel andere keer niet, dat hangt ervan af wie er mee eet, gezien niet iedereen dit lust…. Courgette niet, maar wel aubergine…

  En dan serveer ik er vers naast nog bij, frisse komkommer en tomaat, en die laatste bak ik ook nog weleens een paar van mee alvast, en de rest fris op tafel. Turks brood erbij, en kliederen maar, oh ja, ik mis de andijvie fijn gesneden nog, want hier wordt het meestal wel op een broodje of met brood gegeten, maar de kapsalon zelf maken is ook easy, ik heb alleen geen frituurpan, en dan duurt de oven toch wel weer te lang, gezien dit echt lekker snel is 😀

  X

 2. 1 jaar ago

  Mjam! Dat ziet er smakelijk uit! En dat er veel groente in zit vind ik ook een grote plus, want ik ben me helemaal bewust van de 250 gram groente per dag!

  • 1 jaar ago

   Ja, dat is het zeker, en inderdaad fijn dat er zoveel groente in zit.

Archief

Tekstschrijver nodig?