Nu aan het lezen
Slangen aaien in Zeeland, bezoekje aan de tropical zoo: binnen en toch een buitengevoel

Slangen aaien in Zeeland, bezoekje aan de tropical zoo: binnen en toch een buitengevoel

Zeeland Tropical zoo voorkant

Het geplande buitenuitje in Zeeland van eind september viel letterlijk in het water. We hadden in Zeeland afgesproken met onze vakantiebuurtjes voor een leuk dagje maar het weer zat helaas niet mee. Al was Zeeland zelfs vanuit de auto al een attractie op zich. Wat een prachtige provincie (de enige keer dat ik hier was geweest is meer dan 20 jaar geleden) en bovendien zou het toch wel gezellig worden!

Gelukkig hadden onze Zeeuwse vrienden een plan B bedacht in in Langeweegje—en als ik niet beter zou weten zou ik denken dat ik in Harry Potter was beland want om in Langeweegje te komen moest je eerst langs Wemeldinge. Terug naar plan B: we gingen dus naar een tropical zoo. Ook dit was nieuw voor me. Een tropical zoo is een soort indoor jungle. In dit geval heel kleinschalig en overzichtelijk opgezet. Je kwam binnen bij de kassa waar links een feestzaal was met de mogelijkheid om bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of familiedagen te organiseren en rechts een kleine souvenirshop die mijn kinderen in gedachte al leeg hadden gekocht. Eenmaal binnen kwam  je dus in een soort van indoor Jungle terecht, welke een klein beetje te vergelijken is met de mangrove/vlindertuin in Burgerszoo. Echt prachtige grote en kleurrijke vlinders vlogen er rond en ook onder andere schildpadden en andere diertjes waren te bezichtigen. Hier hebben we zo’n 15 a 20 minuten rondgelopen.

Dino expo, fossielenmijn en slangen aaien

Verderop was er een hal met fossielen en dino skeletten. Hier waren ook levende reptielen aanwezig als in kleine wurgslangen! Super gaaf want er liep ook een meisje rond met deze slangen zodat de kinderen ze van dichterbij konden bekijken en de echtere dappere kinderen mochten ze zelfs aanraken of vasthouden. Lieten die schurken van mij met grootheidswaan zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Wat Freek Vonk, hun grote voorbeeld kan konden hun ook. Super stoer natuurlijk. Manlief daagde me uit om er ook eentje beet te pakken. Moest ik natuurlijk laten zien dat ik geen watje ben. Nogmaals, het was maar een klein slangetje. Bij een grotere had ik wellicht anders gepiept. Overigens was er hier ook ruimte om te klimmen en klauteren.

Klimmen & kliederen met water en zand

Nadat we klaar waren met slangen aaien was het speeltijd. Doordat de kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 7 waren was hun focus nog niet zo heel lang en daarom was het ideaal dat de tropical zoo niet immens groot is. Het volgende gedeelte was dan ook geheel ingericht als een soort indoor speeltuin maar dan veel gaver dan in krijspaleizen.

tropical zoo spelen
bron: www.tropicalzoo.nl

Om je even een voorstelling te maken: Een soort namaak jungle met water zand en houten speeltoestellen in het midden om op te klauteren en om lekker vies in te worden. We hadden geen zwembroeken bij maar in ondergoed ging dit ook prima. Het overzicht voor de ouders was niet heel goed, dus voor de allerkleinsten is het raadzaam om in de buurt te blijven aangezien er water is (hoewel dit niet heel diep is zit een ongeluk in een klein hoekje). Aan de ouders was uiteraard ook gedacht en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Er waren wat picknicktafels en de mogelijkheid om koffie, thee, een kleine versnapering of een ander drankje te halen. Zo hadden wij ouders de mogelijkheid om gezellig bij te kletsen terwijl we Nolah ondertussen ongeveer honderd keer uit het zand moesten vissen. (ze kruipt zo snel)

See Also

Buiten spelen

Er was ook nog een buiten gedeelte. Buiten was ook nog een soort speelbos, afgezet met een hek. Ook super leuk opgezet maar helaas doordat alles nat geregend was en het best koud was kozen we ervoor om lekker binnen te blijven. De tropical zoo was namelijk zoals de naam al doet vermoeden heerlijk warm!

Hoewel wij zelf niet vaak in Zeeland komen, vond ik dit zeker de moeite waard om te delen. We hadden een prima dagje en toch een buitengevoel op een regenachtige dag zonder het koud te hebben. De prijzen voor een dagje Tropical zoo vielen best mee: Volwassenen (vanaf 13 jaar) betalen 11 euro en kinderen van 3 tot en met 12 jaar 10 euro. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Kortom een leuk gezinsuitje voor een middagje weg. Wanneer je kortingspagina’s in de gaten houd kan dit waarschijnlijk nog voordeliger. 

Kende jij de tropical zoo in Zeeland al? En durf jij slangen te aaien, of laat je dat liever aan Freek Vonk over? 

Tropical Zoo zeeland
Dit uitje onthouden? Pin het op je Pinterestbord
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (0)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top