Menu & Search
Ik speel stiekem Pokémon go

Ik speel stiekem Pokémon go

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Dat Pokémon nog ooit zo’n grote hype zou worden: daar durfde ik alleen maar van te dromen. Nineties kids zullen me wel begrijpen, andere zullen denken dat ik gek ben geworden. Maar als er een programma een hoop herinneringen bij me oproept dan is het wel Pokémon. Ik weet zelfs nog dat ik een (achteraf gezien héél lelijk) t-shirt had met Pikachu erop en dat ik daar vol trots mee over de camping liep. Naast de series en de kaarten speelde ik ook het spelletje op mijn Pikachu kleurige gameboy pocket en later op de Nintendo DS tot er andere interessante dingen in het spel kwamen zoals jongens en make-up.

Maar ergens in mij zit nog steeds dat kleine meisje en daarom was ik dan ook zielsgelukkig met het lanceren van de Pokémon go app. Ik krijg gewoon de mogelijkheid om mijn jeugd gedeeltelijk her te beleven. Hoe gaaf is dat! Althans …

Incognito Pokémon mama

Als zwangere en mama van twee kinderen zijnde voel ik me wel een beetje alleen in de Pokémon go wereld. Ik denk dat het de generatiekloof is aangezien ik een jonge moeder ben maar ik zie echt werkelijk niemand van mijn leeftijd of ouder het spel spelen met als gevolg dat ik alleen nog stiekem Pokémon go speel. Incognito als een inspector gadget sluip ik, oké waggel ik dus door de straten met hond als dekmantel en probeer zo zoveel mogelijk eieren te laten hatchen en verplaats ik me van de ene naar de andere Pokémonstop. En héél soms, wanneer er niet teveel ouders in de buurt zijn speel ik het ook onderweg naar school.

Eerste huisvrouw met complete pokedex

Voor diegene die het niet kennen, een pokedex is dus een vernuftigd apparaatje uit de serie die onder andere alle Pokémons opslaat die je tegenkomt. Een soort database dus. Nee, ik speel het spel niet voor niets. Ik ben een huisvrouw met ambitie. Nu dat de hype al langzaam overwaait ben ik actiever dan ooit. Ik ben gefocust want ik heb een doel. Nederlands eerste huisvrouw met complete Pokédex worden (zonder valsspelen). Oké, en zonder de internationale Pokémons want een reis naar Azië, Amerika en Australië gaat me iets te ver.

Nu ik alles netjes heb opgebiecht zie ik ook geen reden meer om stiekem Pokémon go te spelen. Al is het nog steeds erg leuk om incognito te spelen, al is het maar voor mijn kinderen die anders zelf alle Pokémonballen verspillen enkel en alleen om een Weedle te vangen. Dus zie je me sneaky door de straten sluipen, dan ben ik op jacht en mijn jeugd aan het herbeleven.

Zijn er meer mama’s die Pokémon go spelen?

Tot de volgende Poké update …

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!