Menu & Search
Stoute schoenen

Stoute schoenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Soms zijn er momenten in het leven die je aan het denken zetten, momenten die je doen beseffen dat je soms je stoute schoenen aan moet trekken. Dit overkwam mij in de herfstvakantie.

Vakantie

Met een goede vriend en vriendin ging ik in de herfstvakantie vijf dagen naar Mallorca. Het was daar stralend weer, tussen de 22 en 26 graden en dus perfect vakantieweer. Ik heb daarom ook met volle teugen genoten van de zon en het strand. Tien jaar geleden ging ik voor het eerst op vakantie naar Mallorca, een echte jongerenvakantie. Twee weken lang feest vieren en op het strand rond hangen. Ik studeerde toen nog aan de Pabo en zou in de toekomst juf gaan worden. Toen ging ik op vakantie om te vieren dat ik door was naar het volgende studiejaar. Tegenwoordig is mijn vakantie bedoeld om weer even bij te komen, een moment om weer even stil te staan bij wat ik heb bereikt.

Vaste routines vs. tijd voor mezelf

In Nederland heb ik vaste routines en vaste dingen die ik elke dag doe, van werk tot aan mijn boodschappen. Als ik op vakantie ben, denk ik hier niet aan. Mijn werk is ver weg, boodschappen doen hoeft niet. Dit zorgt ervoor dat je even voluit kan genieten van de zon, de natuur, de zee, de zonsondergangen en het eten. De normale dingen die tijdens de weken dat je werkt, eigenlijk een soort van bijzaak worden.

Mijn vakantie heeft mij doen beseffen dat ik deze vrijheid mis. Het is heerlijk om even ‘niks’ te doen en heerlijk om tijd voor jezelf te hebben en de dingen te doen die je leuk vindt.

Ik had dus tijd om stil te staan bij wat ik de afgelopen tien jaar heb bereikt, en waar ik trots op ben. Ook kwam het besef dat sommige dingen nog beter of anders kunnen. En het is tijd daar iets mee te gaan doen! Mijn eigen bedrijfje verder uitbouwen en meer tijd voor mezelf stonden op mijn wishlist.

Gewoon doen!

stoute schoenen

Eenmaal terug in Nederland en weer aan het werk, besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en in gesprek te gaan met de directeur van mijn school. Hij opende met de vraag of alles goed met me ging en of een goede vakantie had gehad. Ik gaf aan dat mijn vakantie heerlijk was geweest en dat ik ook tijd had gehad om na te denken. ‘Ik zou graag een dag minder gaan werken…’ zei ik. Hij antwoordde met: ‘Voor je eigen bedrijfje zeker…? Dat had ik wel aan zien komen.’ Ik moest lachen om zijn reactie. ‘Zou je voor mij een herberekening van mijn salaris kunnen laten maken, zodat ik kan kijken of dit voor mij financieel haalbaar is?’ ‘Ga ik voor je regelen’, zei hij.

Geregeld

Twee dagen later had ik mijn herberekening binnen en al snel zag ik dat dit helemaal geen slecht salaris was voor vier dagen werken in het onderwijs. Samen met mijn man keek ik hierna en ook zijn reactie was: ‘Jij moet doen wat jij leuk vindt meisje, ik kan je hier alleen maar in steunen.’ Nog dezelfde dag als de berekening binnen was, schreef ik een officiële brief naar de salarisadministratie, waarin ik aangaf dat ik per 1 januari op woensdag ontslag neem in verband met mijn eigen bedrijf ‘Dream & Create by Marjolein’.

De goede vriend waarmee ik op vakantie was vroeg mij: ‘Hoe voel je je bij deze keuze?’ En ik kon het bijna van de daken schreeuwen: ‘Een van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb! Dit geeft zoveel rust!’ En dat geeft het me dus ook echt, vooral in mijn hoofd. Mijn stoute schoenen zijn aan en ik ben klaar voor een nieuwe stap, ‘Dream & Create by Marjolein’ groter maken en meer tijd voor mezelf!

‘It’s not selfish to love yourself, take care of yourself and to make your happiness a priority. It’s necessairy.’

Meer blogs lezen? Of mijn illustraties bekijken? Bezoek dan mijn website en Instagram pagina.

http://www.dreamcreatebymarjolein.com

http://www.instagram.com/dreamcreatebymarjolein

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!