Menu & Search
Te groot

Te groot

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

‘Mamma, ik loop zelf wel naar school. Ik zal goed kijken bij de weg.’  en meer van dat soort opmerkingen hoor ik de laatste tijd erg vaak. Sinds mijn zoontje de vijf is gepasseerd meent hij dat hij wel klaar is voor het ‘volwassen’ leven. Want met vijf jaar ben je immers al héél erg groot. Behalve als het op opruimen aankomt, dat is echt iets voor pappa’s en mamma’s!

Dat is voor baby’s

Helaas is sinds mijn zoontje vijf is geworden ook zijn voorkeur voor tekenfilms veranderd. Nick junior is nu voor baby’s.Schilderij met draken

Het gevolg: steeds vaker geruzie over wat er op tv wordt gekeken.  Die arme Bubbelguppies en peppa big zijn nu taboe. In plaats daarvan moet er nu gekeken worden naar: Spongebob, Spiderman en het jeugdjournaal. Ook de drakenschilderijen op zijn kamer waar hij vorig jaar nog zo blij mee was zijn nu verleden tijd. Jeetje wat gaat het snel!

ABC en 123’s

Niet alleen thuis, maar ook op school gaat het allemaal wel heel erg snel  voor mijn gevoel. Ik kan me niet herinneren dat ik op die leeftijd al zo wijs was. Bestonden mijn zorgen uit of ik die dag wel in de poppenhoek mocht spelen en wat ik zou vertellen in het kringgesprek. Maakt Julian zich al druk over hoe je optelsommen maakt en letters schrijft.

Compromissen

Ik geef hem natuurlijk niet in alles zijn zin, maar ik vind het goed om mijn kinderen van jongs af aan al een stukje zelfstandigheid mee te geven. Ook al is het twee minuten lopen, alleen naar school laten lopen, vind ik echt te ver gaan maar die schilderijen is hij misschien inderdaad wel een beetje ontgroeid. Spiderman was niet mijn eerste keus maar toen we samen op bovenstaande poster van posters.nl  stuitte ( Ze verkopen daar behalve posters trouwens ook heel veel andere leuke dingen zoals muurstickers en fotobehang. Super leuke webwinkel!) vond ik deze poster toch wel erg gaaf en heb hem gelijk besteld.

Opgroeien heeft zijn leuke en minder leuke kanten. Alle ouders moeten er aan geloven en ik denk dat het maar net is hoe je hier zelf mee omgaat. Het blijft denk ik erg lastig om te bepalen wanneer je kind ergens wel of niet oud genoeg voor is.  Maar gelukkig zijn er voorlopig nog genoeg momenten waarop hij zijn pappa en mamma nog nodig heeft, en die momenten koester ik!

Vind jij het lastig om je kindje zo snel op te zien groeien?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!