Nu aan het lezen
Terugblik op Dublin: pubs, een griepje, oesters en een kerkhof

Terugblik op Dublin: pubs, een griepje, oesters en een kerkhof

Terugblik op Dublin

Weten jullie nog dat ik naar Dublin zou gaan? Schapen spotten en zo? Nou ik ben er inmiddels geweest. Één jaar geleden! Dat wilde ik nog even graag met jullie delen. Schapen zul je overigens niet vinden in dit artikel, want verder dan diverse pubs ben ik niet echt gekomen. Oké, dat is overdreven, maar het was me een reisje. Tevens was dit het begin van een lange blogpauze. Maar misschien dat door erover te schrijven ik wel over deze traumatische ervaring heen kom. Er waren namelijk ook heel veel leuke dingen. Lees je mee?

We kwamen al vroeg in de middag aan in Dublin. Het voordeel is dat het in de UK een uur vroeger is waardoor je dus eigenlijk een beetje terug in de tijd reist. (wie zegt dat tijdreizen niet mogelijk is, is een (mel)oen) zo hadden we voldoende tijd om bij te komen van het zien van onze private dorm annex duister veel te klein zolderkamertje in het hostel dat we geboekt hadden. Overigens hadden we verwacht dat er sanitair bij zou zijn, maar dat moesten we dus delen met de rest. Gelukkig waren vriendin en ik de beroerdste niet en dus besloten we het maar snel achter ons te laten en lekker te gaan lunchen in de stad bij een Italiaans restaurantje waarvan ik helaas  geen naam en beeldmateriaal heb.

Mijn citytrip naar Dublin

 

Die avond besloten we na van mijn kant de halve koffer gepast te hebben de pub in te duiken. Iets wat echt een once in a lifetime ervaring was. De sfeer is geweldig en in bijna iedere pub (zo ook overdag op iedere hoek van de straat) was wel een muzikant te vinden. Die avond genoot ik van muziek, gezellige mensen en in plaats van Guiness dronk ik wijn, want van bier krijg ik buikpijn en verander ik in een wandelende gasfabriek. Helaas waren drie wijntjes voor mij die avond too much waardoor ik zo dronken werd als een tor. Geen enkele pub mocht ik meer binnen want blijkbaar liep ik een beetje raar. Achteraf bleek dat ik een griep onder de leden had en mijn lichaam dit er dus niet bij kon gebruiken. Zo bracht ik de halve nacht brakend door op het toilet en met een prullenbak in bed. Zo ziek heb ik me nog nooit gevoeld.

(poging tot) ontbijt in The peacock Green

uitzicht vanuit the peacock green op onze hostel

De volgende morgen besloot ik vol frisse moed aan de dag te beginnen. Mijn keel deed inmiddels pijn en over mijn hoofd en misselijkheid wil ik niet eens meer schrijven. We besloten om maar voor een stevig ontbijtje te gaan bij een ontbijttentje tegenover ons hostel. ‘The peacock green’ en als ik in Dublin zou wonen, dan zou dit mijn favoriete plek worden om de ochtend door te komen. the peacock green

Een legio aan keuze in thee, koffie en heerlijke broodjes, sandwiches, yoghurt met granola, smoothies en fruitsalades. Bovendien kon je er allerlei losse thee kopen, zag het zaakje er schitterend uit en draaide ze er heerlijke muziek a la de sundaymorning spotify playlist. Jammer voor mij dat ik alleen een paar stukjes fruit en een slok thee naar binnen kreeg.

Ik besloot mezelf een oppepper te geven en ging naar de supermarkt waar ik water, fruit, paracetamol, vitamine bruistabletten en een maagbeschermer kocht. Dit alles at ik en dronk ik in een hop on and off bus terwijl ik tevergeefs wat van Dublin in me op probeerde te nemen. Dat hielp, na een uurtje kwam ik weer wat tot leven.

Glasnevin Cemetery

En wat doe je als je naar Dublin gaat? Naar de Guiness fabriek? Het voetbalstadion? Wicklow? Nee we stapten uit op Glasnevin Cemetery, een begraafplaats en museum waar ook oorlogsslachtoffers begraven lagen. Je zult wel denken, welke idioot gaat er nu naar een begraafplaats terwijl je naar een whiskey stokerij kunt of schapen kunt spotten. Nou ik was blij om er te zijn. Rust aan mijn hoofd! En als ik de kans had gehad was ik me er vast onder een boom gaan liggen tussen de grafzerken. Ik voelde me meer levend dan dood. De sfeer is er overigens best wel spooky, maar tegelijkertijd ook erg indrukwekkend en mooi. Totaal geen spijt dat we hier een stop hebben gemaakt!

Links een enge grafsteen met eng hoofd.

 

 

Enge bomen
Veroordelend vingertje van een eng beeld.

Nadat we terug waren van ons bezoek aan Glasnevin Cemetery shopten we nog wat. Iets wat je daar prima kunt doen, bovendien zoals ik al eerder zei, is er overal muziek. Zo vrolijk werd ik daar van. Tip: sta eens stil bij een straatmuzikant en geniet. Bizar is trouwens dat er in Dublin in heel veel winkels, zoals de Primark gewoon een eyebrow bar zit. De dames daar zien er zo anders uit met uitgaan en ook zo in het dagelijks leven als hier. Een bezoekje aan de pub doen ze daar nog net niet in gala kleding. Voor mij too much.

Hier luisterden we dus naar een van de 100 straatmuzikanten. Waarschuwing: hier wordt Limburgs gesproken. 

Oesters eten en thee drinken in de pub

Deze foto is gestolen omdat ik vergat er zelf eentje te maken

bron

Natuurlijk moest er ook gegeten worden. Op tripadvisor lazen we goede dingen over ”the boxty house’‘. Een restaurant waar ze traditioneel Ierse gerechten serveren. We besloten het er van te nemen en gingen voor de oesters. Dat was een van de beste keuzes tijdens onze trip want oesters zoals hier heb ik nog nooit geproefd. Super vers en smaakvol. Oesters kun je in Dublin overigens echt overal krijgen. Op zaterdag is er bijvoorbeeld een grote markt waar ze ook heerlijk schijnen te zijn. (moet je er wel van houden natuurlijk)

Helaas begon ik me ’s avonds weer steeds slechter te voelen en begon ik koorts te krijgen. Het liefste wilde ik naar bed, maar was vergeten dat we op een muffige zolderkamer zaten dus ging ik toch maar weer naar de pub. Daar bestelde ik geen wijn meer maar dronk de hele avond thee met een kannetje melk en dat vond de barman vast heel gek en op een gegeven moment irritant want hij moest steeds water koken. Ik daarentegen was in mijn nopjes met mijn thee op een barkrukje kijkend naar dronken gekke mensen. Best night ever.

Bekijk ook

De dag voor we terug zouden vliegen voelde ik me nog steeds brak. Gelukkig hadden we een heerlijke lunch in een lokale pub: clubsandwich met patat! Vervolgens hing ik nog wat rond in het winkelcentrum om nog naar wat straatmuzikantjes te luisteren en kregen we tijdens dit gratis concert ook nog een gratis versnapering van studenten. Yummie insecten met een mango smaakje eraan. Je ziet ze hier boven op de foto en ik denk dat ze een hype gaan worden.

‘S avonds hadden we nog een uitgebreid diner met twee piloten in een Italiaans restaurant. Ik ben nog steeds getrouwd hoor, en niks geen korting ook niet op onze tickets. Deceptie. Daarna ging ik op tijd slapen en stond ik weer vroeg op. In de taxi naar het vliegveld vertelde de chauffeur ons nog een paar mooie verhalen over de Noord Ierse hongerstaking in 1981 waarvan je de sporen in de stad als je goed kijkt nog kunt terugvinden op onder andere muurschilderingen. Toen ik eindelijk thuis was voelde ik me zieker dan ziek en dat bleef nog zo voor een week of wat. Klinkt een beetje triestig maar dat valt wel mee. Dublin zelf was echt geweldig en ik ga zéér binnenkort (aankomend najaar) terug en heb dan hopelijk wel schapenfoto’s voor jullie!

Nog een paar sfeerfoto’s:

En ook nog wat informatie:

zoals je op de foto’s ziet is Dublin best regenachtig. Zorg dus dat je een paraplu hebt. Overigens was er in Januari toen wij er waren best zacht en hebben we ook wat zon gehad, maar de beste tijd om Ierland te bezoeken is toch wel in mei, juni en september. 

P.S. Drink geen wijn wanneer je dit niet meer gewend bent en eigenlijk ziek gaat worden. Dan kom je géén pub meer binnen. Ook niet als je doet alsof je recht loopt. De uitsmijters hebben een zesde zintuig.

Ben jij wel eens in Dublin geweest?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (5)
  • Wat naar dat je zo ziek werd, nooit leuk, maar heelmaal niet als je onderweg bent. Ik ben helemaal dol op Dublin. Ik ben e drie keer geweest en wil heel graag snel weer eens gaan. De sfeer, de mensen, alles wat je kan bezoeken. Heerlijke stad.

    • Zo leuk dat jij ook dol bent op Dublin! Nee dat ziek zijn was een beetje jammer, maar in Oktober gaan we weer, dus nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik hoop zo op een fijne wandeling in Wicklow. Ik hoop dat je ook snel weer eens kunt gaan! X

  • Je hebt wel een goed tijdstip gekozen om zo ziek te worden, ik weet het nog, zat te wachten op updates van die trip, maar je bleef weg, dat is natuurlijk minder, maar soms gaat het zo helaas. Gelukkig heb je toch ook nog wat kunnen genieten en bracht je zelfs foto’s mee terug!

    Zelf ben ik nog nooit in Dublin geweest en wijn drink ik niet, heb gisteren zelfs voor het eerst in mijn leven een mojito gedronken, hahahaha

    X

    • Haha ja ik weet het wel weer uit te kienen. Ja het heeft erg lang geduurd, maar blij dat ik er alsnog over heb kunnen schrijven, en er zullen nog wel meer Dublin posts komen want ik heb in Oktober weer een nieuw tripje op de planning staan. Haha en hoe was de Mojito? 😉

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top