Menu & Search
Waarom wij in Oktober niet sliepen: The Haunting of Hill House

Waarom wij in Oktober niet sliepen: The Haunting of Hill House

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Tegenwoordig vliegen de horrorfilms je om de oren in Oktober. Halloween wint steeds meer aan populariteit en ook ik begin langzaam aan deze Amerikaanse traditie te wennen. Zo maakte ik afgelopen maand zelfs mijn eigen pompoenlantaarns wat al een horrorverhaal opzicht was. Nee, ik sneed me dit jaar gelukkig niet in mijn hand. 

Ik kan realiteit en fictie niet zo goed onderscheiden

Ik keek eigenlijk al jarenlang geen horrorfilms of series meer. Misschien was de laatste film die ik zag wel ‘the ring’. Ik kan het me in ieder geval niet herinneren. Natuurlijk is daar een reden voor. Een hele gegronde reden. Ik kan namelijk realiteit en fictie niet zo goed onderscheiden. Vooral niet als het levensechte films zijn. Ik heb bijvoorbeeld na The Sixt Sence, werkelijk geloofd dat ik op een dag ook geesten zou kunnen zien. Ik ben weken, nee maanden lang bang geweest. Tuurlijk, ik was toen nog maar een kind zou je kunnen zeggen, maar toch nam ik liever het zekere voor het onzekere en meed het afgelopen decennium zoveel mogelijk horrorfilms.

Coole oom en tante

Totdat onze 16 jarige neefjes een aantal weken geleden kwamen logeren en we de super coole oom en tante moesten uithangen en dus een Bingewatch avond organiseerden in horrorstijl. Waarom, oh waarom vond ik dit een goed idee?

Haal je Tena maar alvast tevoorschijn

Ik met mijn grote mond had stiekem op Twitter al wat tweets voorbij zien komen over de serie The Haunting of Hill House en had automatisch aangenomen dat dit wel eens een vette serie zou kunnen zijn. Dus besloten we maar om deze met z’n allen te kijken.

De hele sfeer van de serie was vanaf het begin al sinister en ik voelde gewoon dat ik bij deze film een Tena moest dragen. Niet zoals bij 50 tinten grijs, nee verdorie, was het maar zo’n feest. Het was zo omdat ik bij deze film heel vaak in mijn broek zou gaan pissen van angst.

Verslaafd!

En mijn vermoedens klopte. Hoewel het in het begin allemaal wat vaag was en ik niet goed wist wat ik moest verwachten van de serie schrok ik me toch al een paar keer de moeder. Het werd later en later en we hielden het vol tot aflevering drie. Vanaf dat moment was ik verslaafd!

The Haunting of Hill House

De serie THOHH is een Netflix original en deels gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1959, van Shirley Jackson. Het verhaal is echter in een modern jasje gestoken en speelt zich af in een donker en groot huis waar het gezin Crain met hun vijf kinderen intrekt om het huis op te knappen zodat ze het daarna kunnen verkopen voor een goede prijs om hun ”forever house” te kunnen bouwen. Al snel beginnen de kinderen en later na de moeder onverklaarbare dingen te zien met alle gevolgen van dien. 

Jaren later, wanneer de kinderen volwassen zijn, beheerst Hill House nog altijd hun gedachten. En iedereen beleefd dit weer op zijn eigen manier. Verder wil ik er niet teveel over verklappen, maar JA, er zijn geesten en JA het is vreselijk eng en realistisch met een verrassend plot. Wat nou net de hele bedoeling is natuurlijk. Kortom: puik  gedaan!

Leuk om te weten: Nederlandse acteur, Michiel Huisman heeft een van de hoofdrollen in deze serie. 

 

Traditie

Een traditie was geboren! Toen onze neefjes weer naar huis waren besloten we om stoïcijns verder te kijken. Dicht tegen elkaar aangekropen en de deken bij de hand voor het geval het te spannend werd. Op dat moment leerde ik mijn man nog een stukje beter kennen: hij is net zo’n schijtluis als ik als het op horrorfilms aankomt. Oh, schat mocht ik dit niet vertellen? Sorry! Op het laatst was het zelfs zo, dat we haast niet meer de hond durfden uit te laten in het donker.

the haunting of hill house mortuarium

Doodsbang en slaapgebrek

De serie vorderde en daarmee nam onze angst ook toe. We zaten er middenin en hoewel we doodsbang waren konden we niet meer stoppen met kijken. En als je een druk gezinsleven hebt met weinig tijd om Netflix te kijken, wanneer doe je dit dan? Juist ja: in het holst van de nacht. Al met al is dat nog niet het allerergste. Vaak hielden we het tot maximaal half 2 vol en besloten dan om te gaan slapen. Maar daar begonnen de problemen pas!

A: ik zat tjokvol adrenaline

B: ik was doodsbang dat Bended Neck lady me ook een bezoekje zou brengen

C: ik wilde gewoon verder en verder en verder kijken ondanks A en B.

Voeg daar aan toe dat de peuter de laatste tijd slecht slaapt, en je hebt alle ingrediënten voor een maand vol slaapgebrek.

Halloween afterparty

Gelukkig en heel erg jammer tegelijk: we zijn klaar met kijken en het er staat nog maar 1 seizoen op Netflix (er wordt druk gespeculeerd over een tweede deel). Hoewel ik het je niet aanraad als je nachtrust je lief is en je bang bent aangelegd, kan ik toch wel stellen dat deze serie een echte aanrader is met uren kijkplezier.

Dus mocht je zin hebben in een Halloween afterparty? Dan is deze serie ook vast iets voor jou, maar kom niet klagen als je ook niet kan slapen of overal geesten ziet rondwaren.

Heb jij The Haunting of Hill House al gezien?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!