Menu & Search
haarkwesties, toch niet zo bronde

haarkwesties, toch niet zo bronde

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Zo’n anderhalve week voor de kerst bekruipt me altijd dat gevoel dat ik wat aan mijn uiterlijk moet doen, en terecht dit keer want de verslonzing in mijn haar had hardnekkig toegeslagen. Inmiddels heeft mijn haar een ongekende lengte bereikt (YAY) waarop ik dan ook al jaren aan het sparen ben. Het gevaar hierbij is dat ik de maand(en) voor mijn twee jaarlijkse bezoek aan de kapper ik altijd rond loop met kan-echt-niet-meer haar. 

Voordat ik naar de kapper ga doe ik altijd zorgvuldig research in de vorm van het afstruinen van sites en blogs over kapsels. Daar ben ik zoal gemiddeld twee avonden mee zoet. Van Bobs en Lobs tot kekke pixie cuts. Ombres, bronde tot aan knalkleuren. Al die keuzes! Dat het een zichtbare vernieuwing moet worden, iets ‘aparts’ en niet iets waar de halve wereld mee rondloopt ben ik het altijd wel mee eens. Totdat …

De eenhoorn

Een zeker jeugdtrauma zich aandient. Eenhoorns zijn toch wel de leukste fictieve dieren die ik ken, ze hebben iets onschuldigs, magisch en liefdevols over zich heen. Maar ermee geassocieerd worden is toch een iets ander, uiterst gevoelig puntje.

Toen ik als brugpieper mijn achteraf niet zo geslaagde dreadlock extensions zat was bekroop me het gevoel dat al mijn haar eraf moest. Alecia Moore, ook wel bekend als P!nk, was toen een groot idool voor me, ik wilde er net zo gevreesd uitzien als haar en daarom moest ik het zelfde kapsel hebben als haar. Mijn moeder vond dat helaas een minder geslaagd plan, verven was toen nog taboe want als je er aan begint dan kun je er nooit en te nimmer mee stoppen en zo’n opgeschoren kop vond ze ook maar niks, dus kwamen we tot een compromis. Een kort koppie dat ik met een halve pot gel als kuif kon dragen, maar ook plat met een super schattige —vooral geschikt voor de zondagse visite bij oma — pony. In de praktijk bleek het toch net iets anders te werken.

Vol moed stapte ik de school binnen, zouden ze me herkennen? Ik stapte prominent op mijn vriendinnen af. ‘Hoi’ aan hun grote ogen te zien hadden ze mijn gedaanteverandering opgemerkt. Ze vonden het stoer, en dat vergrote mijn zelfvertrouwen. Totdat de halve school me eenhoorn noemde. En achteraf toen ik eens goed in de spiegels had gekeken, was die kuif inderdaad meer een hoorn op mijn hoofd. Daarna bleef het toch maar bij de schattige pony met jongensachtig kapsel. 

Bronde

Wanneer het bovenstaande eenhoorn verhaal niet in mijn hoofd opkomt kan ik ook nog altijd aan mijn communiekapsel terugdenken waarbij ik van een haardos tot aan mijn bips naar een net onder mijn oren kapsel ging waarbij mijn oma in tranen uitbarstte.

Het moest dus een veilig kapsel worden, met een verfrissend aspect, dat wel. Uiteindelijk besloot ik om voor een spannende paar centimeter korter en gewaagde kleur te gaan. Als ik de haarmode anno 2015 moest geloven was Bronde helemaal hot onder de celebs en fashional bloggers. Bronde is een combinatie tussen blonde en bruin, een gemêleerde kleur. Speciaal voor de twijfelaars zoals ik, die niet weten of ze brunette of blonde willen zijn. Eigenlijk een beetje een identiteitscrisis onder de kapsels. Al vond ik het toch meer op blond lijken met lichtbruine ondertonen.

Vol moed stapte ik de salon binnen, de dorpskapper waar ik al jaar en dag kom, mega gezellig, eerlijk en niet commercieel. Wachtend op de welbekende ‘wat had je in gedachten?’ vraag waarop ik altijd antwoord, eh ik twijfel. Wat vind jij? Ik scroll de zorgvuldig gegooglde bronde, toch iets te blonde kapsels langs en blijf hangen bij een toch iets minder blond kapsel. Oftwel het soort kapsel waarbij opmerkingen als ‘Hey, ben je bij de kapper geweest?’ Je veelal bespaard blijven. Veilig, netjes en dicht bij mijn eigen haarkleur, maar toch complex met verschillende bruintinten en blonde highlights.

Een kapsel waar ik helemaal gelukkig mee ben. Dat wel. Het kapsel wordt wel nog iets lichter, iets wat ik al spannend genoeg vind voor nu.

Ben jij van drastische veranderingen in je kapsel, of speel je net als ik liever op safe? 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!