Menu & Search
Toch weer in loondienst?

Toch weer in loondienst?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Inmiddels ben ik al meer dan 13 maanden ondernemer. En eerlijk is eerlijk, ik vind het geweldig! Zo riep ik een tijdje terug zelfs nog dat het wel heel gek moest lopen, zou ik er weer voor kiezen om in vast dienstverband te gaan werken. 

Hoewel mijn zorgbedrijfje op een erg laag pitje staat omdat ik simpelweg super kieskeurig ben en veel opdrachten niet leuk vind, gaat het wel steeds beter met mijn tekstbureau en heb ik in die paar maanden dat ik bezig ben al wat leuke opdrachten gehad. Maar daar kunnen we nog lang niet van leven. Er zal toch geld verdiend moeten worden en dus hossel ik iedere maand weer mijn geld bij elkaar met losse opdrachtjes in de zorg en door het schrijven van teksten.

Een vaste opdrachtgever

Sinds enkele maanden heb ik een soort van vaste opdrachtgever waarbij ik als verpleegkundige werk, maar inmiddels ook als tekstschrijver. Ontzettend leuk dat ze mij die kans geven. Ik heb het hier erg naar mijn zin, leuke collega’s, leuk werk en een fijne afwisseling. Bovendien voel ik me hier echt gewaardeerd.

Een maand geleden kreeg ik de vraag of ik niet in vaste dienst zou willen. Het vleide me maar aan de andere kant raakte ik ook een beetje in paniek. Het woord vaste dienst voelt sinds ik ondernemer ben als een gevangenisstraf waarbij al mijn vrijheid in een klap verdwenen is. Plotsklaps de touwtjes niet meer in handen en werken voor een baas, brr.

Het bleef aan me knagen

Maar toch bleef het aan me knagen. Ik vroeg mezelf af waarom dit zo was en de conclusie was simpel: diep van binnen wilde ik hier absoluut aan de slag. Het was meer een principe kwestie geworden en het aangaan van een vast dienstverband voelde als het falen als ondernemer.

Waarom wel of niet?

Inmiddels weet ik dat het dikke onzin is. Want waarom zou ik mezelf dit ontnemen terwijl ik het werk 100% leuk vind, de collega’s leuk vind, waardering krijg, mijn werk kan uitvoeren zoals ik dat wil, er geluisterd wordt en ook nog eens prima betaald wordt. Bovendien krijg ik er veel zekerheid voor terug want ik heb nog steeds geen AOV.  Klinkt bijna als een te goed om waar te zijn.

Natuurlijk zitten er ook haken en ogen aan. Mijn vrijheid, die ik juist zo belangrijk vind, zal er echt minder op worden. Daarnaast wordt er verwacht dat ik minimaal 28 uur ga werken. Best pittig met drie kinderen en een man die gemiddeld 60 uur per week werkt. Juist omdat ik nu ontzettend veel en vaak thuis ben en kan zijn met de kinderen.

Toch vond ik het de moeite waard om deze optie te overwegen en inmiddels ben ik in onderhandeling met personeelszaken. Ik heb nog veel vragen en ben er nog steeds niet 100% van overtuigd dat ik het daadwerkelijk ga doen, maar de kans is erg groot dat dit uiteindelijk wel realiteit gaat worden.

Wat ga ik met mijn ondernemingen doen?

Wat ik uiteindelijk met mijn onderneming ga doen weet ik nog niet precies. Ik verwacht wel dat ik als ZZP verpleegkundige ga stoppen. Daarentegen wil ik het schrijven absoluut niet opgeven. Dat heb ik ook tijdens het gesprek met mijn potentieel toekomstige werkgever aangegeven. Ik ga de handdoek dus niet in de ring gooien. Sterker nog, ik heb nog zoveel ideeën!

En hoewel 28 uur werken best veel klinkt, wanneer je een huishouden en een onderneming draaiende wilt houden, denk ik dat het me ook rust gaat geven. De druk om iedere maand rond te komen zal wegvallen en ik hoef daarvoor niet bang te zijn dat ik opdrachten zal moeten doen waar ik doodongelukkig van wordt. Die gedachte geeft me enorm veel energie. Toch weer in loondienst gaan na fulltime ondernemen is een moeilijke keuze om te maken, maar ik weet zeker, wat ik ook kies, het zal geen foute keuze zijn. Ik zal er hoogstens achter komen dat het wel of niet gaat werken, en wanneer het niet gaat werken, ben ik weer een ervaring rijker waarbij ik me niet constant de ”wat als” vraag heb hoeven te stellen. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen. 😉

Werk jij graag in vast dienstverband, of zou je er juist nóóit meer voor kiezen. Waarom wel of niet?

Pin dit artikel naar je Pinterestbord!
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!