Nu aan het lezen
Ben ik toe aan vakantie? Test jezelf!

Ben ik toe aan vakantie? Test jezelf!

toe aan vakantie

De zomer is al een tijdje in volle gang, al is het weer nog wat wisselvallig. Ik merk aan de kinderen dat ze heel hard toe zijn aan vakantie. Dat is eigenlijk ieder jaar zo. Ze zijn huilerig, moe en zo ontzettend irritant dat ik er graag 1000 euro voor over had als er een afstandsbediening bestond om je kinderen de mond mee te snoeren.

Je weet wel, met zo’n mute knopje. Geen leugen! Een one way ticket naar een onbewoond eiland had natuurlijk ook gekund.

Toe aan vakantie

Maar niet alleen de kinderen zijn toe aan vakantie. Gelijk ook de reden dat het hier wat stiller was. Ik ben ook in de pre vakantie modus en probeer het zo rustig aan mogelijk te doen. Op dit moment heb ik het even druk genoeg met het overleven van mijn uitgeputte kindertjes (inclusief mijn man) en het continuüm van het huishouden. Ach, the hell met al die smoesjes, ik ben er gewoon klaar mee en wil mijn huis en alles wat erbij hoort gewoon even voor een paar weken ontvluchten.

Ik durf te wedden dat ik hierin niet de enigste ben en ik ben benieuwd in welke status dat mijn lezers inmiddels verkeren. Overigens hebben sommige al vakantie en daarop ben ik heel jaloers. Ikzelf moet namelijk nog een week bikkelen. Daarom heb ik speciaal voor jullie een test jezelf gemaakt. Kun je nog even doorploeteren of ben je in dusdanige staat van uitputting dat je nu direct al je werk acuut zou moeten staken. ( ik verkeer in het laatste stadium, iemand die mijn baas even wilt bellen?)

Test jezelf, ben ik toe aan vakantie?

  1. Wanneer ik op Facebook van vage kennissen blije vakantiefoto’s op tropische eilanden zie dan:

A: Druk ik a la minuut op de blokkeer en vriend verwijder knop. Je ooglid begint te trillen. Je bent alles behalve jaloers. (ontkenningsfase)

B: Oost west, thuis best. Je kunt niet wachten om morgen weer op je werk te verschijnen

C: Je bent ontzettend blij voor je verre vriend en geeft zijn foto een like. Je krijgt zelf ook wel zin in vakantie.

2. Het is druk op het werk en tot overmaat van ramp meldt een van je collega’s zich ziek. Je baas vraagt of een dag extra wilt werken

A: Je rekent jezelf al rijk, die extra dag is meer dan welkom. Bovendien hou je ontzettend veel van je werk.

B: Je ooglid begint alweer te trillen en noemt honderd en een excuusjes op om er onderuit te komen.

C: Als het niet anders is, wil je wel komen werken. Risico van het vak.  Wellicht krijg in ruil een extra vrije dag aan je vakantie geplakt?

3. Nadat je vanochtend van de trap bent gedonderd, op een legoblokje ging staan en je ijsje op een vol terras aan zijn einde komt op de stoeptegels

A: Schraap je het ijsje van het asfalt (of wat er van over is) en loopt vrolijk verder. Dit gebeurt de beste wel eens

B: Je bedenkt allerlei complottheorieën over waarom deze dag tot nu toe zo rampzalig verloopt. De CIA zit hierachter!

C: Je barst in janken uit waardoor de ijsverkoper dusdanig medelijden met je krijgt dat hij je een nieuw ijsje geeft. Jij kiest voor de smaak: tropical.

4. Je hersens 

A: Functioneren nog perfect , 1024 x 1024?  1048576 natuurlijk!

B: Die zitten ergens ter hoogte van je buik, toch? 

bron

C: Een beetje brainfog, maar na een pina colada op het strand komt dat helemaal goed

5. Je collega’s die

A: Kun je niet meer zien. De foto van afgelopen teamuitje hangt op het dartbord. Helaas krijg je het niet meer voor elkaar om raak te gooien.

B: Zou je het liefste meenemen op vakantie. Nee sterker nog, je hoopt dat niemand op vakantie gaat zodat jullie de hele zomer gezellig door kunnen werken.

C: Kun je wel even een paar weken missen. En als het echt te erg wordt, spreken jullie af voor een drankje op het terras

See Also

De uitslag:

Vraag 1:  A=3 B=1 C=2 Vraag 2: A=3 B=1 C=2 Vraag 3: A=1 B=3 C=2 Vraag 4: A=1 B=3 C=1 Vraag 5: A=3 B=1 C=2

12 – 15 punten

Kritiek!

De kritieke fase: je moet nu echt binnen een week vakantie krijgen, maar een dag of een uur zou nog beter zijn. Voor je eigen veiligheid! Het is te hopen dat er nog geen onherstelbare schade in de werkrelatie met je collega’s is aangericht. Wellicht wordt het tijd voor een sabbatical.

11-8 punten

Werkpaard, het is goed geweest

Je hebt hard gewerkt, maar nu is het mooi geweest. Je bent toe aan vakantie dus laat die extra shifts maar aan de workaholics over. Fijne vakantie!

someecards job vacation

7-5 punten

I love my job for ever

Als trouwen met je werk een optie was, dan had je al een jurk of drie-delig pak klaarhangen. (of misschien kun je met je baas trouwen) jij bent namelijk de droom van ieder bedrijf. Werknemer van de maand, whoehoe!

Ik ben echt zo benieuwd naar jullie punten! Delen jullie ze met me in je comment of op social media? 

P.S. misschien was je zo uitgeput dat je al was afgehaakt na de eerste zin van dit artikel. Dan mag je jezelf ook best beschouwen als kritiek 😉

 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (5)
  • Tsjah ik werk maar 3 halve dagen in de week en de woensdag is bij deze de komende 6 tot 8 weken even vervallen, ik vind mijn werk leuk, mag vanmiddag weer, maar in sept ben ik even 2 weekjes weg, als iedereen weer start, school en werk, dan mag ik nog op vakantie. 😉

    Dat zei mijn moeder altijd al vroeger toen ik nog klein was, ‘iedereen is al geweest, wij hebben het nog in het vooruitzicht.’ Ze boekte altijd als laatste, de laatste 3 weken pas van de schoolvakantie, hahaha

    X

  • Haha, ik heb 8 punten. Maar misschien scheelt het dat ik al vakantie heb én dat ik mijn lievelings (en enige) collega graag meeneem op vakantie 😉

  • Ik had 12 punten, ik ben zeker toe aan vakantie. Kan niet wachten tot 9 augustus.
    Overigens super leuk idee om een test te maken.

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top