Nu aan het lezen
TREK foodtruck festival: klein maar fijn (én lekker)

TREK foodtruck festival: klein maar fijn (én lekker)

Toen ik een uitnodiging kreeg om een lekkere cocktail te komen drinken bij de Tia Maria bar op foodtruck festival TREK vanwege Moederdag, kon ik die uitnodiging moeilijk afslaan. Moet ik nog uitleggen waarom? Nou vooruit dan, ik doe het kort. Lekker eten en een gratis cocktail. Oh, en een leuk uitje. Dat ook. TREK stond dat weekend namelijk in Rotterdam en dat was een goede reden om weer eens gezellig een dagje te treinen. Reden genoeg toch?

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, TREK. Ik was wel al naar wat soortgelijke festivals geweest. Vooral bij mij in de buurt. Maar toen ik het op ging zoeken zag het er gezellig uit.

Foodtruck festival TREK

TREK festival was met Hemelvaart en Moederdag in Rotterdam in het Vroesenpark, dit park is dichtbij blijdorp en is goed te bereiken met de Metro en vanaf het station zelfs te voet. Behalve als je een kleuter en een baby in rugzak moet meeslepen, dan zou ik aanraden om een buggy mee te nemen of toch de metro te pakken. Ik spreek uit ervaring.

Eenmaal in het Vroesenpark aangekomen had ik verwacht dat het festival groter zou zijn. Dit had ik mij zo voorgesteld omdat het in Rotterdam was. Door de Euromast en de skyscrapers verwacht ik een beetje dat alles in Rotterdam massaal is. Teleurstelling? Absoluut niet! Juist doordat het kleinschaliger was had het festival een ongedwongen sfeer en kon ik mijn kinderen hier met een gerust hart rond laten rennen.

Leuk voor kinderen

lekker knoeien

En leuk voor kinderen dat is het absoluut. Op dit foodtruck festival hebben ze goed aan gezinnen gedacht. Er zijn voldoende plekken om even lekker te zitten en te loungen en er zijn leuke attracties zoals een zweefmolen en een rups. Heerlijk nostalgisch, die rups. Hoewel ik ontzettend misselijk wordt in dat ding, kon ik er niet aan ontkomen! De smekende blauwe ogen van mijn zoontje kregen het weer voor elkaar. 1-0 voor de kleuter. Mijn man kon ik al helemaal niet meesturen want die zou na de eerste ronde al in een hoekje staan te braken.

Oke , terug naar het festival, ik draaf weer te ver door in details waar niemand iets mee kan.

We begonnen met wat poffertjes en suikerspin want de kinderen hadden lang in de trein moeten zitten en hadden dus enorme TREK. Snap je ‘m? Nee? Trek-festival? Ha-ha.

Daarna was het tijd voor wat schmink. Iron man. Zie hier het resultaat. Naast geschminkt worden konden kinderen ook fleurige nep tattoo’s krijgen of een mooi festival haarbandje voor de meiden.

Lekkere cocktails

Vervolgens stond de Tia Maria bar op de planning, want ik was immers uitgenodigd om een cocktail te komen proeven. Ik ging voor de Iced popcorn frappe. Lekker zoet, dat is hoe ik mijn drankjes graag heb. De meid die van Bacardi breezers houd, zit nog steeds in me. 😉

Nee, het drankje was goed gemixt en gaf daarbij een enorme oppepper na zolang in de trein te hebben gezeten met de kinderen. Dat had ik misschien een beetje onderschat. Naast cocktails gemixt met koffie waren er ook nog allerlei andere cocktails te verkrijgen.

Patat, pizza en sushi

Na een heerlijke pauze bij de cocktailbar was het tijd om al het lekkers te proeven dat dit festival bood. Er was ontzettend veel keuze dus probeerde we om een aantal kleine gerechten te kiezen en dat samen te delen waaronder heerlijke patat, Koreaanse sushi met Kimchi, Pizza en rijst met rendang vlees. Top combinatie!

Sfeer en prijs

Het festival is gratis en de prijzen van het eten zijn wat je kunt verwachten  voor een gratis festival maar zeker niet overdreven duur. Overigens waren de porties die je krijgt voldoende. Ik heb wel eens anders meegemaakt op andere festivals.

De sfeer is echt heel relaxt en omdat wij er vroeg waren was het nog rustig en konden de kinderen prima rond dartelen zonder ze gelijk kwijt te zijn. Dat was echt heel erg fijn. Bovendien was er live muziek, waren er attracties en jonge theatermakers. Kortom de ingrediënten voor een geslaagde dag.

plaatjes draaien

Heb je ook TREK?

Ook naar Trek? Dan kun je vandaag (1e pinksterdag) nog naar Utrecht in het Griftpark.

De overige data zijn:

Bekijk ook

24-27 mei in Maastricht in het stadspark

15-17 juni, Nijmegen in het Hunnerpark

22-24 juni, Enschede in het Volkspark

29 juni t/m 1 juli, Eindhoven bij de Karpendonkse plas

5-8 juli, Den Bosch, bij het Paleiskwartier

13-15 juli, Amsterdam in het Amstelpark

en 6-9 september in Den Haag in het Westbroekpark

 

Festival met foodtrucks: TREK

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (7)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top