Menu & Search
TV tip: Goed Volk (een kok om van te houden)

TV tip: Goed Volk (een kok om van te houden)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De afgelopen vrijdagen waren goed gevuld qua tv programma’s en dan met name eentje in het bijzonder: Goed volk. Geen tijd meer voor Netflix dus! Vanaf de eerste aflevering was ik verkocht en moest er iedere week trouw gekeken worden naar de bijzondere culinaire reizen van Jeroen Meus. 

In dit programma reist belgische TV kok Jeroen Meus over de hele wereld opzoek naar bijzondere leefgemeenschappen en de gerechten die hun leefgemeenschap karakteriseert. Zo ook afgelopen vrijdag weer op het Noorse eiland Røst, waar Jeroen leert waar stokvis zijn oorsprong vindt en hoe dit wordt klaargemaakt, maar ook dat het aflopende zaak is met de visserij in Røst en waardoor dit komt.

Wie is die Jeroen Meus?

Voordat ik dit programma de eerste keer keek, kende ik Jeroen Meus nog niet echt. Ik kijk zelden naar de Belgische tv en hoewel ik hem een bekend gezicht vond hebben en ongetwijfeld wel eens een van zijn programma’s voorbij ben gezapt, heb ik nog nooit echt een programma van hem gekeken. Jammer, want na het zien van de eerste aflevering van goed volk, was ik opslag verliefd op Goed volk. En op Jeroen zijn lieve uitstraling misschien ook wel een beetje. (sorry Jamie Oliver, je moet de eerste plek nu écht delen met hem)

Even wat achtergrond informatie:

Jeroen Meus (1978), getrouwd, papa en neef van belgische singer-songwriter Frederik Sioen werd geboren in Leuven en is een Belgische kok en televisie presentator. Naast dat hij een hoop kookboeken op zijn naam heeft staan, is hij inmiddels ook eigenaar van twee restaurants: Würst, waaronder een in Leuven en een in Gent. Jeroen begon zijn TV-carriere bij Éen met een kookrubriek: aan tafel. Daaropvolgend presenteerde hij het programma: wie komt er eten? op VTM, de snelle hap en onder onder andere dagelijkse kost en dus ook: Goed volk.

Check voor de uitgebreide bio de Wikipedia pagina die ik als bron gebruikte.

Over het programma

Jeroen Meus in Foula

Het programma Goed volk werd vier jaar geleden voor het eerst uitgezonden op Éen. In Goed volk reist Meus over de wereld opzoek naar bijzondere leefgemeenschappen en hun keuken. Zo verblijft hij bij sumoworstelaars waar hij leert wat ze eten om op gewicht te blijven, werkt een tijdje mee in een Zuid-Afrikaanse Keet als enige blanke middenin de Townships (sloppenwijken) en verblijft hij zelfs in Siberië! Tijdens zijn reizen bouwt hij telkens weer een bijzondere band op met de mensen in de gemeenschap en leert hij hun typerende gerechten kennen en maken. Hoewel sommigen wat sceptisch tegenover Jeroen staan, verovert hij al snel hun harten met zijn zachtaardige uitstraling en karakter en gevoel voor humor. Inclusief het mijne! (oh wacht, ik ben al getrouwd)

Waarom vind ik het programma zo leuk

Ik vind het programma geweldig doordat het allereerst over eten gaat natuurlijk. Bovendien belicht hij verschillende leefgemeenschappen op zo’n unieke manier waarbij je echt met ze meeleeft en hun gebruiken beter leert kennen. Of je het met hun manier van leven eens bent of niet, Jeroen weet gedurende iedere aflevering een bepaalde vorm van sympathie te wekken voor de mensen die hem een kijkje in hun keuken gunnen. Een kok om van te houden dus.

Bovendien vind ik het heerlijk om bij andere mensen binnen te gluren en al helemaal binnen verschillende culturen.Daarnaast ben ik dol op reisprogramma’s met enige diepgang. Dit programma heeft dat gewoon allemaal in één. Inclusief een leuke chef annex presentator!

Waar kun je het kijken?

Goed volk was  vanaf 16 maart 2018 iedere avond op NPO3 om 20.25 en wordt uitgezonden door de VPRO. Helaas werd afgelopen vrijdag alweer de laatste aflevering van het seizoen uitgezonden maar voor de liefhebbers heb ik goed nieuws. Er is ook nog nog een vervolgserie met nog eens 8 afleveringen. Yay!

Gelukkig kun je de afleveringen van het vorige seizoen gewoon terugkijken via deze link.

Ik ben benieuwd wat jullie van het programma vinden. Zijn er mensen die dit programma ook keken? Ga je het kijken? En kende je Jeroen Meus en zijn programma’s al?

bron foto

Ook kijken? Pin deze afbeelding naar je Pinterestbord om dit programma te onthouden.
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!