Menu & Search
Van een, naar twee bedrijven in een handomdraai

Van een, naar twee bedrijven in een handomdraai

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Over twee maanden ben ik een jaar ZZP-er.  Een jaar! Maar het voelt nog steeds als een maand. Een bewogen jaar waarin er veel is gebeurd. Ik werkte me een slag in de rondte, werkte een aantal maanden niet, verloor mezelf een beetje, ging opzoek naar mezelf en vond mezelf ook weer terug. Maar het was het allemaal waard, en ik zou niet meer anders willen. Natuurlijk is het allemaal wel eens onzeker en het is al helemaal geen rozengeur en maneschijn, maar het ondernemerschap en ik blijken een perfecte match.

Geld verdienen met schrijven

Al een tijdje zat ik er mee in mijn maag: ik wilde geld verdienen met schrijven. En als ik iets inmiddels heb geleerd is dat je je dromen waar kunt maken. Je zult er hard voor moeten werken, maar het zal uiteindelijk vruchten afwerpen. In welke vorm dan ook. Ofwel het slaagt, ofwel het slaagt niet, maar heb je er wel een bulk aan ervaring en levenslessen bij.

En daarom ben ik vanaf nu eigenaar van niet een, maar twee bedrijfjes. Een echte entrepreneur—men, enorm veel aversie voor dat woord. Ik vond dat de tijd rijp was om aan de slag te gaan met mijn droom en begon naast mijn zorgbedrijfje als Freelance tekstschrijver. Hoewel ik met mijn zorgbedrijfje genoeg geld zou kunnen genereren en dit vele malen groter zou kunnen maken, ligt mijn ambitie daar voor nu niet. Wellicht in de toekomst wel, maar voor nu vind ik het prima zoals het nu gaat, met een aantal uurtjes hier en daar, en dan weer eens een weekje niet.

Stop met dromen

Nee waar ik echt voor wil gaan is schrijven, en bloggen, en alles wat daarbij komt kijken. Ik geniet hier teveel van om  het allemaal maar op z’n beloop te laten. Misschien wordt het niks, maar dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik het heb geprobeerd en er alles voor heb gegeven. Ze zeggen wel eens, volg je dromen, maar van enkel volgen komt in mijn ogen niks terecht. Je moet je kansen met beide handen aangrijpen en nooit meer loslaten. Kortom: stoppen met dromen en er werkelijkheid van maken.

Twee bedrijfjes onder een KVK-nummer

Dus besloot ik om het ‘echt’ te maken en ging naar de website van de KVK, logde in op mijn persoonlijke pagina en voegde met een paar drukken op de knop mijn tweede bedrijfje toe; wanneer je al een KVK nummer hebt, kun je makkelijk een ander bedrijf daaraan toevoegen. Dat kost je mits je geen uitreksels afneemt, slechts 1 cent (ter controle). Daarna ben je klaar om de wereld te veroveren. Oh ja, nu moet ik de naam natuurlijk nog noemen van mijn bedrijf. Mag ik jullie voorstellen aan: …schrijfmevrouw (at your service)!

 

Voor de duidelijkheid. At your service hoort er niet bij. Dat vond ik gewoon lekker klinken. Mocht je dus iemand kennen die een schrijfmevrouw nodig heeft? Je weet me te vinden. Op mijn website vind je alle mogelijke manieren om contact met mij te maken. Nu ik dus twee bedrijven heb, is dat ook veel makkelijker met de administratie. Eerder deelde ik mijn schrijf en blogopdrachten onder ”neventaken” die ik ook in mijn zorgbedrijfje had laten opnemen, maar dat vond ik op den duur zo ontzettend verwarrend. Gelukkig is het nu gewoon duidelijk. Zorg- en schrijfmevrouw. Lekker amicaal. Hou ik wel van.

Het zal ‘knokken’ worden om aan opdrachten te komen

Hoewel de inschrijving in een handomdraai was gebeurd,  was ik alweer vergeten wat een werk er daarna alweer niet bij komt kijken bij het starten van een bedrijfje. De to-do lijst was en is eindeloos: ik moest aan de slag met visitekaartjes, ik ontwierp een logo, maakte een Facebookpagina en Instagrampagina aan en plaatste mijn eerste bericht. Niet allemaal in die volgorde want ik had eerst een logo nodig voor ik visitekaartjes kon maken. Ik heb trouwens nog nooit zo lang getwijfeld over visitekaartjes in mijn leven en spendeerde er een hele ochtend en middag aan. Maar ach, ze zijn er. Ik ben startklaar. Nu maar wachten op die opdrachten. Haha, kidding. Waarschijnlijk zal het knokken worden voor die opdrachten want zo schaars als verpleegkundigen zijn, zoveel meer tekstschrijvers zijn er. Maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Daarom ga ik proberen om 1x in de week een extra blog te schrijven voor Schrijfmevrouw en blijf ik daarnaast lekker bloggen op Juliaflynn.nl. En zo hossel ik dus mijn centen bij elkaar. Een opdrachtje hier, en een opdrachtje daar. Hustle, hustle. Als het voldoende is om de maand mee door te komen, ben ik gelukkig. De rest is mooi meegenomen, want ik moet ook nog een pensioen opbouwen. Alhoewel, ik ontdekte gisteren dat mijn man een partnerpensioen heeft. 😉

Ik heb vanaf nu dus twee bedrijven. Volgen jullie me nog? Ik mezelf soms amper. Maar ach, let’s go for it! We zien wel waar dit nieuwe avontuur me gaat brengen. 

Dit artikel bewaren? Pin het naar je pinterestbord!
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!