Nu aan het lezen
Tweestrijd

Tweestrijd

onzekere meisjes basisschool

Vroeger toen ik 11 was en naar de middelbare school ging, was ik een lief en onschuldig meisje. Ik had een schattige boblijn, een pony en niet te vergeten een mooie bijpassende beugel. Ik moest elke dag 16 kilometer fietsen naar mijn middelbare school. Daar kwam ik in een brugklas met allemaal hippe meiden. Ze verfden hun haar, droegen make-up en naveltruitjes en hadden navel piercings. Op de make-up na, mocht ik het van mijn moeder allemaal niet.

Ik zie nu de meiden bij mij in groep 8 worstelen met de vraag: ‘Wie ben ik en hoe wil ik zijn?’. In de gymkleedkamer hoor ik het een meisje zeggen: ‘Juf wat is mooier bij deze broek? Dit witte shirtje of dit roze vest?’

Experimenteren met make-up en nagellak

Sommige kinderen uit mijn klas, zijn mijn Dream & Create Instagram profiel gaan volgen. En ja, ik volg dan terug. Ik zie dus ook de Instagram-stories van mijn leerlingen voorbij komen. De meest onzekere meisjes in de klas zijn thuis aan het experimenteren met make-up, nagellak en het harsen van hun benen. Als ik ze dan vervolgens weer op school zie, gedragen zij zich verlegen. Allemaal onzekerheid.

Af en toe ga ik dan het gesprek met ze aan. Deze week sprak ik een van de meiden in mijn klas hierover ‘Waarom verstop jij je nou eigenlijk in je capuchon als ik met je wil praten?’ Ze haalt haar schouders op. ‘Lieverd je hoeft niet zo onzeker te zijn…’ Ik twijfel of ik haar zal vertellen dat ik haar Instagram story heb gezien, maar besluit het toch te doen. ‘Ik heb die filmpjes heus wel gezien hoor, met je nagellak en het harsen van je benen…’ Ze kijkt me verbaasd aan. ‘Had je verwacht dat ik je zou volgen op insta, maar je stories niet zou kijken?’ Ze haalt haar schouders op en lacht. ‘Hoe kan het nou dat je op school zo anders bent?’ ‘Weet ik niet juf…’ zegt ze. Ik vertel haar dat ik het super leuk vind om haar op een andere manier te zien. Aan haar blik merk ik dat ze het gesprek een beetje raar vindt, maar dat ze het wel fijn vindt om te praten.

In tweestrijd

Sommige meiden in mijn klas zitten in een tweestrijd en kunnen hun ‘ei’ thuis niet kwijt. Als je puber bent, zijn je ouders natuurlijk totaal niet stoer en durf je soms niet met ze praten. Je vindt ze lief, maar zoekt ook je grenzen op. Ik weet nog goed dat ik stiekem met een vriendinnetje mijn wenkbrauwen ging epileren en dat ik stug volhield dat het echt niet waar was. Ondertussen werden mijn wenkbrauwen steeds dunner en vroeg mijn moeder zich af waar ze waren gebleven. Ik heb ze ook in mijn klas op dit moment, meiden met geëpileerde wenkbrauwen met een complete hap die eruit mist, want dat schijnt ook nu weer mode te zijn.

See Also
het drukke leven van een mama

Lieve mama’s er zijn gelukkig genoeg juffen waarbij jullie dochters terecht kunnen. Onthoud ook dat het een fase is: grenzen opzoeken en je eigen identiteit ontwikkelen. Maak je vooral geen zorgen! Ik was ook zo, en met mij is uiteindelijk ook alles goed gekomen.

Liefs, juf Marjolein

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top