Nu aan het lezen
Uitdaging ligt voor het oprapen in onderwijsland

Uitdaging ligt voor het oprapen in onderwijsland

Uitdaging in het onderwijs

Over iets meer dan een week begint voor mij het werk op school weer. Ik kijk ernaar uit, want ik mag beginnen met een nieuwe uitdaging. Fulltime aan het werk als Intern Begeleider en daarnaast verder werken aan mijn eigen bedrijfje.

Nieuwe uitdaging

Maar niet alleen ik begin aan een nieuwe uitdaging. Op de dag voor de start van de zomervakantie, nam ik afscheid van vier collega´s. Allemaal vonden ze het tijd voor een nieuwe uitdaging of kozen ze voor werk in een ander werkveld. Voor het onderwijs is het natuurlijk super cool dat dit kan. Op dit moment liggen de banen in het onderwijs letterlijk voor het oprapen. Je hebt keuze uit vele vacatures en scholen, met allemaal leuke en nieuwe uitdagingen. Ook is er ruimte om nieuwe functies te betreden, maar aan de andere kant is het ook schrikbarend.

Schrikbarend

Zoveel lieve en leuke kinderen die allemaal staan te popelen om een juf of meester. Het zou je maar overkomen als ouder, dat je kind nog geen leerkracht heeft. Ik kan me voorstellen dat dit voor ouders vreselijk is. Ook ik heb noodgedwongen `Ja´, moeten zeggen tegen een keer in de twee weken op maandag groep drie, want ook bij ons staan nog vacatures open. Eigenlijk wil ik heel graag beginnen aan mijn uitdaging, maar ik zie ook dat het noodzaak is dat de kinderen een juf hebben.

Ik vind het zorgelijk dit ‘probleem’. Kinderen zijn toch de toekomst van ons land? En dat zou toch iedereen moeten zien?
Aan de andere kant zijn er tegenwoordig zoveel mogelijkheden. Ook ik ben niet voor niets iets voor mezelf begonnen. Een eigen bedrijf is gemakkelijk te realiseren en zo kan je iets doen waar je met heel veel motivatie, voor de volle honderd procent achter kan staan. Het is een tijd van tweestrijd. Aan de ene kant is het voor de kinderen absoluut niet leuk dat er zo’n groot tekort aan leerkrachten is. Aan de andere kant is het leuk voor leerkrachten dat er nu zoveel kansen en mogelijkheden zijn.

ZZP’er

Veel mensen die ik ken beginnen als ZZP’er. Ook in het onderwijs zijn deze mensen gewild. Deze mensen worden ingezet als vakdocenten of als interim coaches/ begeleiders/ directeuren. Ook zijn er leerkrachten die gaan werken voor onderwijs adviesbureaus. Het is dus niet zo dat deze mensen niet meer in het onderwijs willen werken, maar door de ruime keuze op dit moment, ontstaan er simpelweg meer mogelijkheden. Daarnaast heeft het ook voordelen. Als ZZP’er bepaal je je eigen uurtarief en kan je je eigen uren indelen, wat natuurlijk ook aantrekkelijk is.

Ik heb er zin in!

Ondanks al deze mogelijkheden en mijn nieuwe uitdaging, begin ik met heel veel plezier weer aan het nieuwe schooljaar. Ik vind het leuk om in een nieuwe functie te mogen werken, de kinderen en de ouders weer terug te zien, en om mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Allemaal hebben ze weer een eigen verhaal en motivatie om bij ons op school te komen werken. Ook mijn oud-collega’s wens ik heel veel plezier en succes in hun nieuwe banen. Wat zullen jullie nieuwe leerlingen, blij zijn met een coole juf of meester zoals jij!

Maandag begin ik met mijn werkzaamheden en moet ik nog (oeps) wat dingetjes afmaken die van vorig schooljaar zijn blijven liggen. Het zal weer even wennen zijn, want in de vakantie heb ik vooral lekker op het strand van Aruba gelegen en daarnaast gewerkt aan mijn eigen bedrijfje. Zelfs in de vakantie werden mijn oude blogs door mijn nieuwe volgers volop gelezen. Naast mijn blog, begonnen er ook bestellingen binnen te komen. Ik heb een aantal tassen en heel wat mokken mogen illustreren! Wat een feest. Ook leuk om de persoonlijke verhalen hierachter te mogen horen en de mooie foto’s terug te mogen zien.

Een ding is zeker, naast dat dit een jaar wordt vol nieuwe uitdaging, ga ik er proberen een feest van te maken. Met mijn nieuwe collega’s, mijn tijdelijke groep drie leerlingen en de klanten die aankloppen bij mijn bedrijfje. Ik heb er weer helemaal zin in, en begin met frisse moed aan dit nieuwe schooljaar!

See Also

Binnenkort kan je meer lezen over mijn nieuwe uitdaging dit schooljaar op:
https://dreamcreatebymarjolein.com

Ben je nieuwsgierig naar de mokken en tassen die ik verkoop? Kijk dan op mijn Instagram account: http://www.instagram.com/dreamcreatebymarjolein

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)
  • Het is inderdaad zorgelijk dat er serieus geen leerkracht is voor sommige groepen. Hoe is het toch mogelijk zeg… Hoewel dat misschien ook wel komt door de hoge werkdruk en al die administratieve rompslomp waarmee je als leraar tegenwoordig te maken hebt. Dat lijkt mij ook vreselijk. Ik zou gewoon willen lesgeven!

    • Dat klopt Nicole! Ook dat is echt een probleem. Je komt van de Pabo met allemaal leuke creatieve ideeën, zelfgemaakte leskisten en volop inspiratie om enthousiast aan de slag te gaan. Maar als snel wordt je creativiteit en vrijheid de kop ingedrukt door administratieve rompslomp. Er is niks leukers dan lesgeven, maar helaas word je op de Pabo ( en dat is mijn mening) onvoldoende voorbereid op wat je daadwerkelijk in het werkveld te wachten staat. Ik snap daarom ook wel dat sommige net afgestudeerde leerkrachten uiteindelijk toch besluiten iets anders te gaan doen. Ik hoop echt dat het stukje werkdruk en administratie snel verminderd, waardoor we weer echt veel aandacht kunnen geven en energie kunnen steken in de kinderen. Want zij zijn de toekomst en het allerbelangrijkst! <3

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top