Menu & Search
Uiteten bij Porto Maurizio in Heythuysen: ik wil nooit meer naar een ander Italiaans restaurant

Uiteten bij Porto Maurizio in Heythuysen: ik wil nooit meer naar een ander Italiaans restaurant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Hoewel ik van plan was om mijn verjaardag bescheiden te vieren pakte dat toch anders uit zoals je al eerder kon lezen. Het werd een geweldige dag met als kers op de taart (in dit geval op de Nutella-cheesecake) een date met mijn man. 

En iets wat wij het liefste doen tijdens een date, of eigenlijk altijd is toch wel eten! (never not eating) Omdat mijn man goede verhalen had gehoord over een Italiaans restaurant: Porto Maurizio in Heythuysen, wilde hij me hier dolgraag mee naartoe nemen. Eigenlijk heb ik zelf graag de touwtjes in handen als het aankomt op uitkiezen van een restaurant maar ik gaf John het voordeel van de twijfel. Met de liefde voor elkaar, eten, Italië en Italiaans eten zat het goed, dus dan moest dit ook wel goed komen.

Zelden zo lekker gegeten

Ik was nogal verbaasd over de grote van het centrum van Heythuysen. In mijn perceptie was hier niet veel te beleven en dus verwachte ik ook meer een wat nettere pizzeria denk ik. But girls and boys, wat zat ik ernaast! Ik heb echt zelden zo lekker gegeten, en dan bedoel ik in het algemeen en niet alleen in Italiaanse restaurants. Bovendien ben ik nogal een zeikerd als het op restaurants aankomt.

5 gangen menu sopresa

Omdat het feest was besloten we voor het menu sopresa te gaan, oftewel: het verrassingsmenu waarbij je kon kiezen uit 3, 4 of 5 gangen. Je raadt het vast al, wij gingen voor 5 gangen! Iets dat voor mij altijd een lastig vraagstuk blijft, want vaak houd ik het na twee gangen al voor gezien tot overmaat van ramp want hallo, er moet toch plek overblijven voor het toetje? Maar de juiste hoeveelheid is de sleutel en dat voelen de koks van Porto Maurizio feilloos aan want ik at alles op tot letterlijk de laatste kruimel. Precies goed!

Nu wilde ik  het verrassingsmenu eigenlijk niet verklappen maar ik het is gewoon te goed om geheim te houden dus ik doe het lekker toch . 😉

Voordat we het voorgerecht kregen, was er brood met tapenade en boter. Iets dat ik zelf altijd op prijs stel. Heerlijk om een lekker stukje brood te hebben onder het genot van een glaasje wijn terwijl je wacht op het eten. Of in mijn geval een Aperol spritz, een van mijn favoriete drankjes.

Ondertussen zag ik links en rechts al een aantal prachtig opgemaakte borden voorbij komen waar ik behoorlijk jaloers van werd. Het zag er veelbelovend uit. Gelukkig hoefde we niet lang te wachten voordat we zelf in het bezit waren van een lekker bordje. Het voorgerecht was een schelpencarpaccio. Iets dat ik nog nooit eerder at maar waarvan ik de smaak nog steeds naar boven kan halen. Heerlijk ziltig, zacht en perfect in balans. Dit gerecht heeft ook gelijk de meeste indruk op me gemaakt samen met het dessert.

Als tweede voorgerecht kregen we heerlijke bresaola. Dit rundvlees is maandenlang gezouten en is een specialiteit uit Noord-Italië. Wederom een prachtig bord met heerlijke smaken. Verder naar het tussengerecht: heerlijke ravioli met een krokant koekje van Parmezaanse kaas.

Daarna kregen we dit heerlijke en perfect gegaarde stuk rundvlees samen met een schaaltje aardappeltjes uit de oven en groentes. Klinkt misschien niet heel bijzonder maar dat was het zeker wel.

Zoals ik al zei was de schelpencarpaccio samen met het toetje me het beste bijgebleven. Ik kan soms ’s avonds nog in bed liggen mijmeren over dit sublieme stukje Nutella-cheesecake met mascarpone en Amarena kersen.

Sla dit niet over

Oh, ik weet eigenlijk niet waarom ik nog zo mijn best doe om jullie te overtuigen. De smaken spreken voor zich en mocht je ooit in Midden-Limburg zijn, ga hier dan gewoon een keertje eten. Zo niet dan loop je een culinaire ervaring mis. Hoewel ik de overige gerechtjes op het menu nog niet geprobeerd heb (dat gaat zeker nog wel een keer gebeuren) heb ik er alle vertrouwen in dat deze minstens net zo lekker zullen zijn. De ambiance, het eten en de uitermate vriendelijke bediening waren in dit geval het perfecte recept voor een onvergetelijk diner bij Porto Maurizio.

Wat is jouw favoriete Italiaanse restaurant?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!