Nu aan het lezen
Van schuur naar landelijke leefkeuken*

Van schuur naar landelijke leefkeuken*

Hoi! Daar ben ik weer met mijn boerderijplannen. Het enige dat nu nog mist is een zak met goud. Of doe maar twee. In mijn vorige post over de inrichting van de woonkamer liet ik al vallen dat we een van de schuren (Ik weet het, er zijn er méér dan één!) willen verbouwen naar een grote landelijke leefkeuken met uitzicht op de tuin annex maisvelden.

Én ook daar hebben we al een aardig beeld bij. Of misschien zelfs wel al redelijk compleet. Om eerlijk te zijn dat laatste.

Om jullie er een beetje een beeld bij te geven: zie hier de schuur zoals deze er nu uitziet. Een grote ruimte met prachtige stenen binnenmuren en betonnen vloer.

Rechts in het hoekje zie je een industriële lift. Leuk speeltje overigens!

Maar zeg nou zelf, hoe gaaf is deze ruimte? Gereedschap eruit, keuken erin, niets meer aan doen! Ja, ik ben verliefd.

Landelijk en industrieel in één

Omdat de ruimte al een redelijke industriële uitstraling heeft, lijkt het me leuk om dit ook in de keuken terug te laten komen. Maar ik wil zeker niet dat de keuken ‘kil’ overkomt. Om wat meer warmte te creëren wil ik daarom veel gebruik gaan maken van natuurlijke materialen. Houten keukens in combinatie met een stoer betonnen werkblad  vind ik bijvoorbeeld écht geweldig.

Bovenstaande keuken is daar een mooi voorbeeld van en heeft als je het mij vraagt een landelijke én industriële uitstraling.

Maar ook deze keuken zou denk ik niet misstaan in onze schuur. Een fornuis als op bovenstaande foto moet er hoe dan ook komen. Helaas hebben we geen gasaansluiting naar de keuken maar gelukkig zijn er al veel elektrische fornuizen met een retro look. We hadden in ons vorige huis namelijk ook een prachtig fornuis en dat is voor mij echt onmisbaar.

Falcon fornuis zwart
Falcon fornuis uit onze huidige keuken

Om nog maar te zwijgen over alle andere huidige keukentrends zoals gekleurde visgraat tegeltjes, geintegreerde spoelbakken en terrazzo werkblad.

Glazen wand met uitzicht

Het is verder de bedoeling dat de huidige garagedeur eruit gesloopt gaat worden. In plaats van die garagedeur lijkt het ons zo ontzettend gaaf om er een grote glazen wand in te plaatsen.

De keuken zou dan in de linkerhoek geplaatst kunnen worden en in het midden een gigantische houten tafel om heerlijk aan te tafelen met vrienden en familie.

bron foto: het jagershuis

Bekijk ook

Een tafel zoals deze zou bijvoorbeeld perfect zijn. (ik gok dat hier wel zo’n 12 personen aan kunnen zitten)

En dan is er nog de zolder… nu nog enkel te bereiken met een industriële lift zoals ik eerder schreef, maar ik zou hier dus dolgraag een vaste trap naar willen plaatsen. Boven  zou er dan een slaapkamer kunnen komen maar een vide zou ook een leuke toevoeging kunnen zijn.

Heb ik dan toch nog íets om over te fantaseren.

Hoe we het aan gaan pakken

Natuurlijk is zo’n keuken niet in een keer gerealiseerd en gelukkig voor ons zit er in het huis nog een functionele keuken. Ik zeg er even heel kil functioneel neer, maar dat is wel waar het op neer komt. Je kunt er je eten bereiden en dat is het.

Een ding is zeker: ik ga mijn Quooker, de vaatwasser en fornuis de komende tijd écht vre-se-lijk missen.

Het idee is dus om in het begin gebruik te maken van de huidige keuken en om vanuit daar de nieuwe keuken te maken. Hierdoor zitten we niet zonder keuken en zijn we niet aangewezen op de lokale snackbar. 😉 (ik heb trouwens geen idee hoe dichtbij die is)

Hoe snel dit gaat worden weet ik niet maar die industriële/landelijke keuken gaat er hoe dan ook komen. Voor nu nog eerst even verhuizen. Tegen die tijd kun je me waarschijnlijk van de keukenvloer dweilen. Tja, je moet wat over hebben voor je droomhuis.

Pinnen maar!
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
1
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)
  • Heerlijk hè dromen hoe het moet worden en over die zak met geld/goud.

    Als je buiten wilt wonen heb je of die zak met geld nodig of een handige man. Gelukkig had ik de laatste anders was het buitenwonen met ons niks geworden

    • Dat scheelt zeker enorm veel. Die heb ik gelukkig ook dus ik hoop dat we het zonder zak geld ook helemaal naar onze smaak kunnen inrichten. Al is het maar stapje voor stapje. X

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top