Menu & Search
Een verjaardag om nooit te vergeten

Een verjaardag om nooit te vergeten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

In tegenstelling tot vroeger probeer ik tegenwoordig zo min mogelijk aandacht te besteden aan mijn verjaardag. Je kunt het van twee kanten bekijken. Je viert dat je weer een jaar ouder hebt mogen worden, of je beseft dat je weer een jaar dichter bij het ouderdom komt. Ikzelf vrees dat ik vooral tot de laatste categorie behoor en probeer daarom zo min mogelijk aandacht te besteden aan deze dag. Op de vraag: ”wat doe jij met je verjaardag?” antwoordde ik dan ook: ”niets bijzonders.” Daarbij ging ik dan ook gewoon dapper ´s nachts aan het werk.

Eenmaal daar voelde ik me toch wel zielig toen ik de wijzer van de klok steeds dichter bij de twaalf zag komen. Om het leed te verzachten vertelde ik een bewoner waar ik op dat moment aan het werk was dat ik bijna jarig was. Zo was er toch nog iemand die me die nacht feliciteerde, en al was het niet mijn eigen man, voelde ik me toch nog een beetje in het zonnetje gezet. Al helemaal toen ze me ook nog een cadeautje gaf. Een zelf gemaakt patchwork lapje. Super mooi en bijzonder.

Een perfect gekookt eitje

De volgende ochtend probeerde ik naar boven te sneaken om mijn bed in te kunnen duiken maar ook dat plannetje mislukte. Boven gekomen bleken mijn mannen me al op te wachten met een zelf gemaakt ontbijt. Mijn twee jongens hadden terwijl papa nog lag te slapen in het diepste geheim voor mij staan te koken. Een bakje havermout, kwark met vers fruit, een eitje, kopje thee en yoghurt drink en mooie tekeningen. Ik stond versteld. Mijn kinderen van vijf en zeven kookten een ei en maakte een kopje thee. Hoewel ik er een stokje voor had gestoken als ik erbij was geweest, was ik ontzettend trots op ze. Weer zo´n geweldig cadeau! Jarig zijn was op deze manier zo erg nog niet … ik vergat zelfs dat ik nog maar twee jaar van de gevreesde dertig verwijderd ben en at met smaak mijn ontbijt met, geen rauw, maar perfect gekookt ei op. (Nu snapte ik ook waarom mijn zoontje de dag ervoor vroeg hoelang een ei moet koken.)

De persoon die het slechtste is in het niet vieren van haar verjaardag

Na een heerlijke paar uurtjes slaap kon ik aanschuiven voor de lunch: worstenbroodjes, yay! Waarop al vrij snel mijn moeder en tante op de stoep stonden. Nog meer cadeautjes, en even later mijn beste vriendin met ook nog een cadeau. And the award goes to… Ik was op dit moment de persoon die het slechtste was in het niet vieren van haar verjaardag. Ook een kunst.

Beter negatieve aandacht dan geen aandacht

Schuldige blik tot de macht tienduizend.

En hoewel deze dag al een gouden randje had, besloot mijn hond me ook nog even in het zonnetje te zetten. Al die aandacht die ik de hele dag door kreeg vond onze lompe zwarte viervoeter maar noppes. Hij besloot daarom maar om ter plekke voor mijn neus een poppenmuts naar binnen te werken. Dat het zijn dood wel eens kon worden, kon hem blijkbaar weinig schelen. Beter negatieve aandacht, dan geen aandacht. Nog geen tien minuten later stond ik Nelson dus in mijn auto te proppen voor een ritje naar de dierenarts. Ik had met hem te doen, want na een prik voelde hij zich letterlijk hondsberoerd waarna al vrij snel de inhoud van zijn maag inclusief poppenmutsje naar buiten kwam. Hond en portemonnee beiden een stuk lichter.

Om de enerverende dag perfect af te sluiten nam mijn man me mee naar de italiaan, waarover ik een recensie MOET schrijven, want het eten was hemels, oh mijn god, waar ik vijf gangen lang genoot om me op het einde van de dag niet achtentwintig jaar, nee achtentachtig jaar te voelen. Ben maar niet bang, ik sliep niet als iemand van die leeftijd, maar als een baby. Een verjaardag om nooit te vergeten.

Vier jij je verjaardag graag?

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Hoera! Er is een reactie

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!