Nu aan het lezen
De uitgebreide vocabulair van mijn kinderen

De uitgebreide vocabulair van mijn kinderen

Toen mijn zoontjes net leerden praten was echt ieder nieuw woordje bijzonder. Ik weet nog dat ik en mijn man zo ontzettend enthousiast waren omdat schurk 1 tunnel kon zeggen. ‘Wat zei hij? Tunnel? Schat hoorde je dat? HIJ ZEI TUNNEL!’ (applaus alom) maar hoe ouder ze werden hoe minder bijzonder en vanzelfsprekend het praten werd. Behalve als mijn zoontje er opeens een woord als nitroglycerine of relativiteitstheorie uit zou floepen natuurlijk, maar dat gebeurd eigenlijk nooit.

Ik er echt enorm van genieten dat die twee de hele dag door kletsen  en de grappigste oneliners eruit floepen. Zoals gisteren: Mama, ik heb geen zin in drinken, maar mijn darmen zeggen dat ze wel dorstig zijn, dus drink ik toch maar.’ Maar de laatste tijd lijkt er toch iets mis te zijn met hun frontaalkwab in de hersenen. 

Een nieuwe ontwikkeling in de taal van mijn schurken

Een langzaam alles omvattende ontwikkeling in de vocabulair bij mijn zoontjes heeft ervoor gezorgd dat ze opeens dwangmatig woorden gebruiken die met de P, S of D beginnen. In het begin was het nog sporadisch maar tegenwoordig wordt er gemiddeld ieder half uur wel een D of P woord gezegd.

Een greep uit de P, D en S woorden:

P: Plasje, pies, poep, piemel, plaskont, poepie en variaties

D: Dommie, domkop, dikkie, dikke kont, dikke poep, dommerik, drol, dikke drol

én erger

S: Scheetje, scheetkont, stinkkont, stommie, stomkop, stommerik, stinkerd, slome slak, sloompie, scheetkop, sufkop

See Also

Of een combinatie van alle drie zoals dikke poep scheetkont

Redelijk onschuldige woorden, en overduidelijk een fase.  Maar man wat kan dat soms irritant zijn. (begrijp me niet verkeerd, ik moet er vaak zelf ook om lachen) Vooral wanneer je op een doodnormale vraag als: ‘hoe was school?’ een antwoord als ‘SCHEETJE’ krijgt waarna er drie personen de slappe lach hebben. Ja, ook mijn man vindt scheetje erg lachwekkend. Dat dag in, dag uit vijf keer op een dag. Help!

Volgens kinderpsychologen:

De plas en poep fase (en in ons geval ook scheet, kont en stom/dom fase) is volgens de professionals een manier om grenzen te verkennen en een weg naar zelfstandigheid. Vooral niet teveel aandacht aan besteden, dan is het al snel niet meer zo grappig en zullen ze ermee ophouden. Aan die tip klamp ik me dan maar vast en zet bij ieder scheetje mijn pokerface op.

Hebben jouw kinderen ook zo’n uitgebreide woordenschat? Hoe ga jij hiermee om? 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (29)
 • Hahahahaha… ik lig echt in een scheur. Wat een woorden! Ik ben erg benieuwd waar mijn kleine man straks mee aankomt. Ik hoop toch echt dat er wat Engelse woorden tussen zitten, omdat ik mijn best aan het doen ben om hem tweetalig op te voeden. En dat is best een uitdaging als je zelf niet van nature Engelse bent 🙂

 • Hahaha Roan zegt alleen nog maar tatata en bababa maar als het eenmaal zover is denk ik dat ik ook mee moet lachen 😉 goed dat jij je gezicht wel in de plooi kan houden!

 • Wat grappig. Ik verheug me er al op. Ik kan namelijk nog steeds heel hard lachen om dat soort uitspraken dus bij mij is er ook iets niet helemaal goed gegaan. 😉

  • Haha het is ook verrekte lastig om een pokerface te houden als kinderen op de grond liggen te rollen van het lachen en mijn man meedoet.

 • Die erger woorden heb ik niet zo veel gehoord van mijn zoon. Wel af en toe..als hij terug van school. ik hoorde, net als Wat te… (zonder fuck natuurlijk, gelukkig). dikke poep na aap van zijn nichtje.

 • Wat ontzettend grappig geschreven! Ik heb geen kinderen, maar alsnog leuk om te lezen! Je moet er inderdaad niet teveel aandacht aan besteden. Des te leuker vinden ze het om die woorden te zeggen!

  • Dankje, Lizzy! Haha gelukkig zijn het nog maar onschuldige woorden. Ben bang dat dat over een aantal jaren wel anders zal zijn.

  • Klopt. Maar soms als ik gestrest ben en nog honderd dingen wil doen en de kinderen maar scheetje, poep en dikke drol blijven roepen vind ik het op dat moment niet meer grappig en dan werkt negeren echt het beste, zo niet dan escaleert het alleen maar bij die apen van mij haha.

 • Ik moet bekennen… dat ik toch ook echt wel heel erg moest lachen om dat antwoord op de vraag hoe het vandaag was op school en al helemaal bij de gedachte dat alle gezinsleden (behalve jij, dus) hier ook helemaal dubbel om gingen.

  Geniet er maar van!
  Nu vind je dit misschien irritant, maar over een jaartje of 15 kijk je hier met weemoed op terug.

  • Ik moet er ook vaak om lachen maar na twee maanden gaat de lol er soms wel vanaf haha. Vooral als ik mijn best doe om ze uit te leggen dat het eigenlijk niet zo netjes is en manlief hier heel hard om moet lachen. Het is zeker een memorabele tijd dus ik zal er af en toe ook van genieten 😉

 • Jammer dat er niet meer zoiets is als De Film van Ome Willem. Met z’n broodje poep. Ik denk dat ze daar ook dubbel om liggen. Net als Jan, Jans en de Kinderen: Jeroen, poep aan je schoen.
  … Rijmen ze al?

  • Haha die goede oude Ome Willem! Dat zouden ze denk ik helemaal kaasje vinden. Mijn oudste begint een beetje met rijmen.

 • Hahaha Jeanine heel herkenbaar…..het word alleen maar erger…..leren ze allemaal op school.de oudste van ons kwam van de week thuis met fuck you…..ook zo gezellig toch maar even duidelijk gemaakt dat ik die woorden niet wil horen.hier weten ze goed wat ze wel en niet mogen zeggen.soms gaat het hier van mama dat woordje wat ik niet mag zeggen zeiden ze op school tegen mij.

  De woorden waar jij het over hebt hebben we hier ook gehad maar niet zo erg.ik negeerde het inderdaad meestal en dan was de lol er snel af

  Echt super leuk Jeanine hoe jij altijd schrijft

 • Ik heb zelf geen kids, maar kan wel genieten van de taal van de kinderen van vriendinnen. Als ze dan schaterlachen om het woord poep of snot 🙂

  • Haha ja, niet te geloven hoe grappig kinderen dat vinden. Ik hoef maar drie van die woordjes te zeggen en ze rollen hier over de grond. Echt top!

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top