Menu & Search
Het wonderlijke fenomeen dat voorjaarsschoonmaak heet

Het wonderlijke fenomeen dat voorjaarsschoonmaak heet

Terwijl ik met mijn zoontje naar school loop zie ik hordes aan huisvrouwen druk in de weer. Hebben ze met deze zomerse temperaturen dan echt niks beters, of eigenlijk leukers te doen? Vraag ik me af. Maar ineens weet ik het, iets dat me ieder jaar weer een beetje ontgaat. De voorjaarsschoonmaak! Een fenomeen dat ik erg fascinerend vind om te zien. Juist op deze dag wordt geen kamer ongemoeid gelaten, meubels worden verschoven en in de boenwas gezet en de rommel die het hele jaar door stof heeft liggen vergaren op zolder of in de kelder moet in het voorjaar acuut weg. Ik vraag me wel af hoe  het kan dat deze georganiseerde schoonmaak die al van oudsher bestaat en ieder jaar zo’n beetje ieder huishouden ( behalve het mijne) weet te bereiken. Hoe weten die huisvrouwen dat toch?Zover ik weet bestaat er niet echt iets als een schoonmaakgenootschap waar je lid van kan worden en je vervolgens een reminder stuurt per nieuwsbrief dat het startsein geeft voor de grote voorjaarsschoonmaak. Maar wat is het dan wel? Is het een biochemisch proces dat er voor zorg dat er een voorjaarsschoonmaak stofje vrijkomt en je de poetskriebels geeft? Of zijn het simpelweg de vieze strepen op de ramen die reflecteren wanneer het zonlicht erop schijnt. Hoe dan ook, mij ontgaat het iedere keer, en om eerlijk te zijn heb ik stiekem ook een grafhekel aan poetsen.( Niet dat ik denk dat er mensen bestaan die dit voor hun hobby doen)

clean-home-2-1193877-m

Opportunistische schoonmaakster

Nu wil ik natuurlijk absoluut niet de indruk wekken dat het bij ons thuis een grote janboel is, want naast poetsen kan ik van rommel ook enorm chagrijnig worden. Helaas ben ik soms een beetje blind voor mijn eigen rommel. Het zou daarom zomaar eens voor kunnen komen dat als je onverwacht op visite komt het misschien een beetje rommelig oogt.  Ik ben gewoon niet echt een type voor georganiseerde schoonmaak met wekelijks terugkerende rituelen.  Maar als er dan toch een indeling bestond voor het ‘type schoonmaker’ dan behoorde ik vast en zeker tot de groep opportunistische schoonmakers. ( Een opportunistische schoonmaker poetst alleen wanneer hij of zij het nodig vindt om te poetsen en wanneer hem of haar dit toevallig goed uitkomt.)

Als je dan toch poetsen wil 

Vooruit dan, ik ben de beroerdste niet, en wat is een goede blog zonder wat tips. Wil je jezelf dan toch zo nodig moe maken en in een tijdsbestek van een dag je hele huis geordend glimmend en stofvrij hebben? Dan heb ik hier drie tips die het schoonmaken die het huishouden een stukje aangenamer maken.

  1. Rock that body: Zet de meest swingende muziek uit je spotify repertoire op en dans en dweil of je leven ervan afhangt.
  2.  I would do anything for a cookie: Leg een doos of pak van je favoriete snoep klaar. Iedere keer dat je iets hebt bereikt beloon je jezelf met iets lekkers. ( Je poetsdoek uitwringen hoort hier niet bij!)
  3. Hippe schoonmaakgadgets: Tegenwoordig hoeven je poetsspullen er niet meer uit te zien als die van je grootje. De meest hippe prints en kleuren fleuren je poetsgadgets een beetje op en maakt het poetsen minder saai.

Behoor jij wel tot het type georganiseerde schoonmaker en was je alleen opzoek naar een handige lijst om je eigen voorjaarsschoonmaak festijn te starten? Klik dan hier.

Liefs,

signature

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!