Menu & Search
25 x waar mannen niet van houden

25 x waar mannen niet van houden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Mannen komen van mars zeggen ze wel eens maar na bijna 5 jaar huwelijk heb ik toch wel wat over de mannelijke denkwijze geleerd. Met name waar de irritatiepuntjes zitten.

Met mijn vergaarde  kennis maakte ik een lijstje met 25 dingen waar mannen een hekel aan hebben. Benieuwd? Lees dan snel (al dan niet met een korreltje zout) verder!

Waar houden mannen niet van?

1. Vrouwen met mannenkapsels in gekke kleuren

Wanneer je je man wilt verassen met een leuk nieuw kapsel dan maak je hem echt niet blij met paarse stekeltjes á la een exotische paradijsvogel. Maakt het je gelukkig, doen! Voor hem hoef je het echter absoluut niet te doen.

2. Zeurende vrouwen

We maken er ons allemaal wel eens schuldig aan, zeuren. Volgens mannen zijn wij zelfs kampioen in zeuren. We zeuren over opruimen, voor aandacht en onze gevoelens.  Ruim die schoenen dan ook eens één keer op, for god sake!

3. Praten tijdens seks

‘Ik vind dit standje echt heel erg lekker, zou je misschien een beetje meer naar links kunnen gaan?  Oh ja wist je wie ik vanmiddag trouwens in de supermarkt tegen kwam? Je oude buurvrouw. ‘ Zijn niet heel erg opwindend tijdens de seks.

4. Vrouwen die alleen maar over hun gevoelens praten

Vierentwintig zeven. Vrouwen zijn nou eenmaal gek op het delen van hun gevoelens. Wij kunnen er ook niks aan doen dat we opgescheept zitten met al die hormonen.

5. Raden naar gevoelens

Buiten dat mannen niet iedere seconde van de dag willen weten wat we voelen, hebben ze er blijkbaar nog een grotere hekel aan als ze moeten raden naar onze gevoelens. ‘Is er iets?’
V:‘Nee er is niks.’

M:‘Weet je het zeker’?

V: *Zucht*

M:’Ik weet dat er iets is dus zeg het nou maar gewoon.’

V: ‘Er is echt niets.’

M: heeft het opgegeven

V: Oké, als je er dan echt op aandringt (…) en voor je het weet ben je een half uur verder. Althans, wanneer je geluk hebt.

6. Lipglosslip, lippenstift of andere smeersels op je lippen

Het zal best dat het er leuk uitziet, maar mannen vinden het echt zo ontzettend ranzig wanneer je lippen kleven van die knalroze naar kunstmatige frambozen ruikende lipgloss. Om maar te zwijgen over de kleur die afgeeft. Ook dikke lagen plamuur en gothic make-up vallen niet erg in de smaak.

7. Vrouwen die zichzelf afkraken en extreem onzeker zijn

We zijn allemaal wel eens onzeker, mannen vast ook. Maar mannen houden er niet van als we hier constant mee te koop lopen: Maakt die jurk me dik.Weet je zeker dat je me mooi vindt? Hou je nog wel van me?  Gewoon niet doen.

8. Plastic fantastic

Hoewel mannen dol zijn op vrouwelijke rondingen houden ze er niet van als dit op kunstmatige wijze is aangebracht. Wil je indruk maken op een man? Bel die Hollywood dokter dan maar af. Mannen lopen echt niet warm voor over the top fillers en implantaten.

9. Een man is géén kachel

Ik ben er ook schuldig aan, mijn man als kachel gebruiken. Het mannenlichaam leent zich nou eenmaal prima voor koude voeten en handen. Helaas is mijn man er minder blij mee.

10. Vage modetrends

Ik ben gek op mode, maar mannen, vooral mijn man lijkt daar niets van te begrijpen. Een coole legging met print, leuk! Mannen lopen niet warm voor rare modetrends als laaghangend kruis, tuinbroek, blokhakken en dierenprintjes. Mannen hanteren het doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg principe en zien een vrouw veel liever in een klassieke, vrouwelijke jurk. Zoooo stereotyperend maar wel waar. Overigens heb ik daar geen boodschap aan en doe aan wat ik wil.

11. Vrouwen die meer geld verdienen

Mannen voelen zich graag machtig! Verdient ze meer geld dan jou dan is er een grote kans dat jij je enorm in je ego voelt aangetast. Dit type dame heeft jou in ieder geval niet nodig en maakt dat maar wat graag duidelijk. Mannen en hun macht…

12. Het vijf minuten fenomeen

Foto korte trouwjurk

Ik ben echt bijna klaar, nog maar vijf minuten. Zeiden we een kwartier geleden ook al. Liegen jullie ook over wanneer jullie klaar zijn? Maar ach, als mannen zo goed weten dat het zo lang duurt, waarom vragen ze er dan ook naar?

13. Claimerig, stalkend en jaloers gedrag

Niemand houdt van een stalker, ik krijg er zelf ook de bibbers van, dus waarom hij niet? Natuurlijk hoef je niet naïef te zijn, maar heb je een goede relatie dan is dat altijd in de basis gebouwd op vertrouwen. Geef hem dus de  ruimte.

14. Niet zo snugger

Of zeg maar gewoon oerdom. Als vrouw hoef je echt geen Einstein te zijn,  en er al helemaal niet zo uit te zien, maar als je denkt dat een metropool een metro is die onder een zwembad doorgaat of  je voor borstvoeding je tepels moet doorprikken (waargebeurd verhaal) dan zullen mannen dat niet zo aantrekkelijk vinden. Anderzijds moet je ook weer niet té snugger zijn. Stel je voor dat je meer weet dan hem… het is ook nooit goed!

15. Extreem gespierde vrouwen

Een mooi afgetraind lichaam om naar te kijken, ik denk dat geen enkele man daar moeite mee heeft! Ik kan dan ook uren jaloers naar fitgirls op Instagram staren. Maar een vrouw die 24/7 in de sportschool hangt en zie je eruit als hulk Hogan en ben je bovendien ook nog sterker dan hem? Dan heb je grote kans dat hij er vandoor gaat nog voor je de kans hebt gehad om nummers uit te wisselen. Stel je voor dat hij ruzie met je krijgt. Omarm die love handles dus maar! Niks mis mee. Of is dat slechts wishful thinking vanuit mijn kant en de hoop om zo onder een sportschool abonnement uit te komen? Wie zal het zeggen.

16. De zeester

Geen initiatief tonen en je als een zeester op het bed laten vallen tijdens de seks is ook niet erg lust opwekkend. Mannen houden van initiatief!

17. De dominante vrouw

Oftewel de meesteres. Niet in het echte leven en zeker niet in bed. Al zijn daar ook liefhebbers voor, is mijn man niet zo’n fan.

18. De volgzame meningsloze vrouw

Ik hou van alles waar jij van houdt, schatje! Mijn mening is de jouwe. Deze vrouw lijkt geen mening te hebben en werkelijk alles leuk te vinden wat jij ook leuk vindt. Dat maakt ze je graag duidelijk. Bovendien heeft ze er een handje van om je overal te volgen. Krijg je al kotsneigingen?

19. Samen zullen we alles delen

De zelfde kleren want twinning is winning, je eten, én haar stoelgangspatroon. Voor je het weet heb je zelfs een gedeelde Facebookpagina.  Deze vrouw deelt werkelijk alles en kent geen grenzen. Mannen hebben ruimte nodig!

20. Lekker slonzig

Onverzorgde vrouwen in alle opzichten: uiterlijk en op huishoud gebied. Vrouwen die hun huis als vuilnisbelt gebruiken, 0 poetsskills hebben, hun blousen weigeren te strijken (crap, daar ben ik er een van) en nergens de moeite voor nemen. Oftewel: een luie vrouw.

21. De lolbroek

Je bent op een feestje en plotseling maakt je vriendin een grap die bij je vrienden absoluut goed in de smaak valt. Helaas ben jij het lijdend voorwerp. Niet zo grappig. Omgekeerd is het natuurlijk geen probleem en moet ze er maar tegen kunnen.

22. Snollebol

Dikke prima wanneer ze flirterig is en een laag uitgesneden decolleté draagt. Tot je er mee getrouwd bent.

23. Je seksleven op straat

Vrouwen praten graag. Over alles. Dus ook over hun seksleven. Vrouwen delen werkelijk alles met elkaar. Jij bent duidelijk minder blij met het feit dat al haar vriendinnen weten hoe groot die van jou is en van die keer dat je de verkeerde naam zei tijdens de daad. Alsof je nog niet genoeg door het stof was gegaan.

25. De broer van de zus van mijn tante

Wie? Who cares? Niet hardop zeggen hoor, anders heb je binnen de kortste keren ruzie want: je hebt hem toch wel vaker gezien zoals op dat ene feestje dus je zult nu onderhand toch wel moeten weten over wie ik het heb.

26. Schuttingtaal

En dan doel ik niet op nondeju, potverdorie of oepsiefloepsie, oh wacht dat is pas hatelijk. Nee, ik bedoel hardcore gescheld waar zelfs bajesklanten én Rotterdammers  (téring, zei ze dat nou echt?) zich ongemakkelijk bij voelen. Niet zo sexy.

Conclusie: de perfecte vrouw doet haar mond nooit open, behalve wanneer je er naar vraagt, is zelfstandig en kan haar eigen boontjes doppen, maar niet te veel en loopt er de hele dag opgedoft bij (maar niet over de top. Conclusie: de perfecte vrouw bestaat niet. Net zoals de perfecte man overigens niet bestaat. 😉 Ben gewoon jezelf!   

Waar maak jij je schuldig aan? 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!