Menu & Search
Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

Als blikken konden doden dan was mijn strijkijzer inmiddels ontploft. Ik en mijn strijkijzer zullen nooit beste amigo’s worden. Die slechte relatie tussen ons was er niet altijd. Lang geleden konden we nog wel met elkaar door een deur. Ik had ‘m nou eenmaal nodig wilde ik er niet bijlopen als een verfrommeld stukje papier in textiel. Maar door een aantal incidenten waardoor ik voor mijn leven ben gebrandmerkt is onze relatie steeds minder geworden en heb ik al snel een manier gevonden om nooit en te nimmer meer te hoeven strijken.

Natuurlijk wisten jullie al dat ik nooit strijk. Het staat immers overal in mijn bio. Jeanine, aangenaam. De vrouw die niet strijkt. (maar wel schrijft) maar ik vond wel dat ik jullie een antwoord verschuldigd was. Want waarom strijk die Jeanine nooit? Wat moet haar man daar wel niet van denken? For the love of housewifes. Hoe kan ze?

Waarom ik nooit strijk

Nou hierom:

 • Ik kan niet strijken

De grootste reden waarom ik niet strijk is simpelweg omdat ik het niet kan. Mijn moeder heeft het heus wel geprobeerd hoor, om het me te leren. Ik kan me nog wel wat dagen herinneren dat de huiskamer vol stond met een mand was zo hoog als de Himalaya (ik hou van overdrijven) die ik dan mocht strijken. Met jaren later twee onderarmen vol met brandmerken van die bloody strijkijzer. Bovendien krijg ik de kreukels er nooit uit en verpruts ik menig kledingsstuk. Eigenlijk al redenen genoeg. Maar vooruit, ik heb er nog een paar.

 • Ik vind strijken oersaai — echt doodsaai. Ik heb er geen zin in.
 • Iik wil het niet leren

Ik zou natuurlijk een cursus kunnen nemen, maar nee. NEE. nee.

Je ne fais pas de fer.
I do not iron.
Jag gör inte järn.
Ich bügeln nicht.

Oftwel ik strijk niet in vier talen.

 • Ik heb geen tijd om te strijken

Als moderne huisvrouw heb ik er simpelweg geen tijd voor. Ik heb het veel te druk met de kineren, schrijven, koken, stofzuigen, de hond uitlaten, werken, de wasmachine en droger aanzetten en mijn positie in candy crush verbeteren. 

 

 • Slecht voor mijn ik-strijk-nooit imago

Hoe ongeloofwaardig zou ik overkomen als ik zou gaan strijken. Mijn hele imago aan gort. I’m not even thinking about it.

 • ik strijk al vijf jaar niet meer en dat werkt prima

Dat vertel ik je zo. Ik heb namelijk nog super vernuftige tips om zelf ook nooit meer te hoeven strijken. De heilige graal onder de huismoeders.

Tips om ook nooit meer te hoeven strijken

 • Koop kleding die niet kreukt

Ik koop echt nooit meer dingen die kreukgevoelig zijn. Nou ja helemaal gaat niet lukken maar voor de kledingstukken die wel enigzins gekreukt zijn doe ik gewoon alsof het niet zo is. Gewoon negeren. Werkt best prima.

 • Klop kleding goed uit wanneer het uit de wasmachine komt

Uitkloppen, uitschudden, ik kom even niet op de juiste benaming. Maar je weet vast wat ik bedoel.

 • Hang kleding strak op aan het wasrek

In combinatie met bovenste tip zijn de meest hardnekkige kreukels verleden tijd.

 • Heb je een droger? Vouw de was dan gelijk op als het klaar is.

Laat de inhoud van je wasmand niet stijgen tot het plafond.

 • Neem een schoonmoeder

Eens in de zoveel tijd komt mijn schoonmoeder hier een weekendje op visite, en daar ben ik heel blij mee. Want ze strijkt altijd alles. De overhemden van mijn man, wat een hele hoop gezeur en discussie met mijn man scheelt over waarom ik nooit strijk. De kleding van mijn kinderen en zelfs mijn kreukel bestendige kleding. Zo fijn! (ik moet natuurlijk oppassen wat ik zeg, want zij leest dit immers ook) Schoonmoeder bedankt!

 • Geen schoonmoeder? Geen nood, Corry’s strijkservice werkt ook

Heb je geen lieve schoonmoeder, of eigen moeder dan zijn er ook nog heel veel ijverige strijkgrage dames in je buurt. Dat weet ik zeker. Zo heb ik onder andere een Anny en een Olga —volgens google— in mijn buurt zitten die strijken als bijverdienste. Dames jullie zijn top! Kost je natuurlijk wel wat knaken, maar als ik schoonmoeder niet had dan had ik het er graag voor over.

 • Wachten tot je man zo geërgerd is over zijn gekreukte overhemden en broeken tot hij zelf het strijkijzer pakt

Works everytime. Wanneer schoonmoeder even niet in de buurt is to the rescue, dan moet manlief het toch echt zelf doen. Of hij daar blij mee is is weer een ander verhaaltje.

waarom ik nooit strijk

Hoe denk jij over strijken? Is het je grootste hobby of hebben jullie er ook een broertje dood aan? 

 

 

47 Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 6 maanden ago

  Haha, zo grappig dit! Ik heb niet eens een strijkijzer in huis. Dat bevalt nog het allerbeste 🙂

  • Jeanine
   6 maanden ago

   Hahaha. Heel goed bezig! Jij mag ambassadrice worden voor mijn website 😉

 2. 2 jaar ago

  Super leuke tips! Ik heb ook een hekel aan strijken maar volgens mij krijg ik mijn schoonmoeder echt niet zover hoor! 😉

  • juliaflynn
   2 jaar ago

   Haha, too bad!

 3. 3 jaar ago

  Bonustip: Zoek een man die geen overhemden draagt óf laat hem ze zelf strijken.

  • juliaflynn
   2 jaar ago

   Mega bonus tip, uiteindelijk doet mijn man dat ook met veel gemopper en overhemden draagt hij gelukkig niet zoveel!

 4. 3 jaar ago

  Whahaha ik lach me rot: neem een schoonmoeder:P Nou liever niet hoor 😛 Ik strijk ook niet, echt nooit gewoon. Een heel enkele keer (zo’n 2 keer per jaar) strijk ik de overhemden van mijn vriend, maar meestal doet hij het zelf. Ik kan het niet goed, vind het vreselijk werk, duurt veel te lang. Hij kan veel beter strijken ook nog 🙂

 5. 3 jaar ago

  Leuke post! Strijken brbrb ik kan het echt niet leuk vinden. Wij strijken ook eigenlijk bijna nooit . ja het hoognodige . Leuk gedaan al die TIPS.

 6. 3 jaar ago

  Hier strijk ik wel wekelijks, en haat het ook erg.

 7. 3 jaar ago

  Ooit, vol met nesteldrang, streek ik alles. Echt alles. Toen de tweede geboren was redde ik het gewoon niet meer. En nu, nu blog ik liever dan ik strijk. Man strijkt zijn overhemden dus gewoon zelf tegenwoordig.

 8. 3 jaar ago

  Haha geniaal artikel<3 Ik strijk al járen niet meer. We hadden eerst een stijkbout en strijkplank maar die hebben we zelfs weggedaan… Niets voor mij dat strijken en het werkt zo ook prima!

 9. 3 jaar ago

  hahahaha ja de droger, als je die hebt, ideaal! Dat scheelt ene hoop en dat strak ophangen ook, liefst buiten in de wind, dan is het net een droger. Maar ik strijk soms graag, eraan beginnen is vaak even erg, maar ook ontspannend, tv aan, of radio aan en hop gaan, lekker mee zingen…. maar mijn strijkbout is aan vervanging toe en ik heb toch wel 3 overhemden zullen we maar zeggen, blouses dus, die echt wel een bout moeten zien, hoe je het ook droogt 😉

  X

 10. 3 jaar ago

  Hahaha, amen! Strijken is stom! Ik heb ook heel lang geweigerd en man strijkt zijn overhemden altijd zelf, maar inmiddels heb ik zelf wat meer kreukelgrage kleding en ben ik er dus toch maar eens aan begonnen. Helaas strijk ik er vaak meer kreukels in dan uit…

 11. 3 jaar ago

  Ik. Vind. Strijken. Niet. leuk. En ik heb met veel plezier je blog gelezen ipv gestreken. Yep ik ben een antistrijker

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Nee heel stom! Welkom bij de antistrijk club.

 12. 3 jaar ago

  Haha, wat een leuke story! Ik hoef gelukkig niet te strijken (mam doet ’t voor me, haha!). Weet je dat ik het écht onnodig vind om kleding te strijken? Het zou me dus echt niks uitmaken als m’n kleding niet gestreken word/is. Gedurende de dag strijkt de kleding zichzelf wel glad, haha! 🙂

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Ja ik vind het ook zonde van de tijd. Weet 1000 leukere bezigheden dan dat. Zelfs een kruiswoordpuzzel maken vind ik nog nuttiger.

 13. 3 jaar ago

  Haha heerlijk geschreven! Ik strijk ook bijna niet! Vroeger streek ik regelmatig alle overhemden van de kroeg waar ik werkte, dus ik kan het wel. Etienne strijkt elke ochtend zijn eigen overhemd em verder strijk ik hooguit een keer een jurkje of rokje dat te lang onderin de wasmand heeft gelegen. Dat meteen opvouwen is een uitdaging hier in huis hahaha!

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Whaha, hier ook hoor. Meestal heb ik binnen een dag een mega grote berg was die opgevouwen moet worden. Meest ondankbare klusje ooit, de was.

 14. 3 jaar ago

  Haha ik strijk op echt nooit! Zo’n onzin! Ben het helemaal met je eens! ^^

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Precies, de grootste onzin is het!

 15. 3 jaar ago

  Wij hebben een strijkijzer gekregen, met kerst in 2014. Amper aangeraakt.. Ja, ik deel je mening.

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Haha wauw wat een leuk cadeau! Misschien stiekem op marktplaats zetten?

 16. 3 jaar ago

  Haha heerlijk geschreven! Ik weet wel dat ik ooit op de middelbare school les heb gehad in strijken, een hele vreemde ervaring was dat tussen alle moeilijke wiskundige formules en woordjes oefenen door. Ik heb het daarna nog maar een paar keer gedaan (iets met nog thuis wonen en zo) Ik vind het niet heel erg maar heel talentvol ben ik ook niet. Helaas strijkt mijn schoonmoeder ook niet

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Dankje!! Oh dat weet ik ook nog wel. Verzorging heette dat vak, maar ik bracht meer tijd door op de gang dan in de les. Ik was en ben geen goede huisvrouw 🙁

 17. 3 jaar ago

  Hahah geweldig stukje! Mijn vriend en ik hebben er ook echt een bloedhekel aan. Af en toe moet ik er wel aan geloven en hij strijkt dan ook echt maar 5 stuks! XD Wat ben ik blij als mijn moeder soms langskomt en even mee helpt hihi. -x-

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Thnx! Haha ja, na vijf stuks zou ik ook echt doodmoe zijn. Fijn die moeders en schoonmoeders allemaal.

 18. 3 jaar ago

  Haha, ik strijk ook nooit. Wij hebben niet eens een strijkijzer in huis 🙂 Goed uitslaan als het uit de wasmachine komt en netjes ophangen zorgen al voor een kreukvrije was 🙂 Ik heb een aantal colbertjes en Tommy 3 overhemden voor zijn werk maar die wassen we niet eens, brengen we zo naar de stomerij 🙂

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Ja dat zijn echt de beste methodes. Haha de stomerij is ook een goede tip. Gelukkig draagt mijn man amper overhemden. Al zou ik hem er wel vaker in willen zien (zonder het strijken)

 19. 3 jaar ago

  Haha, so true allemaal. Nu ik dit lees besef ik dat ik zelf ook al een tijdje niet heb gestreken. Blijkbaar gebruiken we meer kreukvrije kleding dan ik dacht 😉

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Ja ik heb ook het idee dat er steeds minder kleding is dat je moet strijken. Of ik kom gewoon nooit in dergelijke winkels waar ze dat verkopen.

 20. 3 jaar ago

  Hahaha wat heerlijk dit. Ik ben ook een strijkhater! Ik strijk alleen het overhemd van m’n vriend als het nodig is. En dat is 2 keer per jaar, kerst of een begrafenis. Verder vind ik het niet nodig. Dan maar kreukels (maar ik klop ook heeel hard uit! Als een gek.)

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Ja dat is de kunst. Het uitkloppen.

 21. “Neem een schoonmoeder” hahahahahaha omg!
  Verder vermakelijk artikel met goede tips. Ik strijk ook heel wat jaartjes niet meer en dat bevalt prima. Mijn kerel draagt geen overhemden of andere kreuk meuk en de dochter ook niet, scheelt een hele hoop 🙂

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Ja, kreuk vrije kleding scheelt echt zoveel! Ik wil echt nooit meer terug.

 22. 3 jaar ago

  Een applaus voor manlief die het zelf doet en natuurlijk een applaus voor je schoonmoeder. Ik vind het top dat jij gewoon niet doet, dit zou ik dus niet kunnen.

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Haha en een applaus voor je leuke reactie. Ja ze zijn echt top!

 23. 3 jaar ago

  Strijken doe ik ook nooit. Vroeger, heeeel lang geleden deed ik het nog wel eens, maar volgens mij strijk ik al een jaar of 7-8 niet meer. Mijn vriend daarentegen wil zo’n beetje alles gestreken hebben en hij doet dat heel netjes zelf.

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Dat is lang zeg, Meike! Ik moet ook heel diep graven naar wanneer de laatste keer was.

 24. 3 jaar ago

  Waarom zou je man niet zelf strijken? Het zijn toch zijn overhemden? … Ik weet het, ik probeer die logica ook al zo’n 10 jaar over te brengen op mijn gozer. Maar die stapt rustig met kreukhemden de deur uit. Dus nu doe ik het anders. Als hij echt gestreken overhemden moet hebben, dan mag hij in de tijd dat ik strijk iets anders in huis doen. Gisteren 1 kilo aardappelen schillen en koken. … Daar deed meneer bijna een uur over. Huishouden wordt echt gedeeld, hoor. Ik draai daar niet alleen voor op.

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Haha dat doet ie ook, als het echt moet. Uit pure noodzaak. Voor de rest hebben we de taken vrij goed verdeeld. Haha goed dat jij je vent ook aan het werk zet 😉

 25. 3 jaar ago

  Als ik niet zou kunnen strijken zou ik het ook zo aanpakken! Maar ik strijk graag, vind het prachtig om een blouse weer helemaal strak en glad te zien worden. Zo eentje ben ik er, haha

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Ik vind het ook prachtig, Mariska. Maar om het te doen is een ander verhaal.

 26. 3 jaar ago

  Hahaha, dit gaat over mij!!! Ik weiger echt om te strijken, het is compleet nutteloos (lees: ik haat het).

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Whaha fijn om een lotgenoot te hebben!!

 27. 3 jaar ago

  Je hele imago dat is echt belangrijk om hoog te houden als het om strijken gaat. Je hebt helemaal volkomen gelijk. Ik gebruik twee van jouw methode en dat is vouwen meteen na de was uit de droger en laat mijn man geirriteert zelf aan de slag. Goede tips trouwens. 🙂

  • juliaflynn
   3 jaar ago

   Haha ja, imago is een belangrijk punt. It’s all about the image, Jeapie 😉

Archief

Tekstschrijver nodig?