Menu & Search
Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

Als blikken konden doden dan was mijn strijkijzer inmiddels ontploft. Ik en mijn strijkijzer zullen nooit beste amigo’s worden. Die slechte relatie tussen ons was er niet altijd. Lang geleden konden we nog wel met elkaar door een deur. Ik had ‘m nou eenmaal nodig wilde ik er niet bijlopen als een verfrommeld stukje papier in textiel. Maar door een aantal incidenten waardoor ik voor mijn leven ben gebrandmerkt is onze relatie steeds minder geworden en heb ik al snel een manier gevonden om nooit en te nimmer meer te hoeven strijken.

Natuurlijk wisten jullie al dat ik nooit strijk. Het staat immers overal in mijn bio. Jeanine, aangenaam. De vrouw die niet strijkt. (maar wel schrijft) maar ik vond wel dat ik jullie een antwoord verschuldigd was. Want waarom strijk die Jeanine nooit? Wat moet haar man daar wel niet van denken? For the love of housewifes. Hoe kan ze?

Waarom ik nooit strijk

Nou hierom:

 • Ik kan niet strijken

De grootste reden waarom ik niet strijk is simpelweg omdat ik het niet kan. Mijn moeder heeft het heus wel geprobeerd hoor, om het me te leren. Ik kan me nog wel wat dagen herinneren dat de huiskamer vol stond met een mand was zo hoog als de Himalaya (ik hou van overdrijven) die ik dan mocht strijken. Met jaren later twee onderarmen vol met brandmerken van die bloody strijkijzer. Bovendien krijg ik de kreukels er nooit uit en verpruts ik menig kledingsstuk. Eigenlijk al redenen genoeg. Maar vooruit, ik heb er nog een paar.

 • Ik vind strijken oersaai — echt doodsaai. Ik heb er geen zin in.
 • Iik wil het niet leren

Ik zou natuurlijk een cursus kunnen nemen, maar nee. NEE. nee.

Je ne fais pas de fer.
I do not iron.
Jag gör inte järn.
Ich bügeln nicht.

Oftwel ik strijk niet in vier talen.

 • Ik heb geen tijd om te strijken

Als moderne huisvrouw heb ik er simpelweg geen tijd voor. Ik heb het veel te druk met de kineren, schrijven, koken, stofzuigen, de hond uitlaten, werken, de wasmachine en droger aanzetten en mijn positie in candy crush verbeteren. 

 

 • Slecht voor mijn ik-strijk-nooit imago

Hoe ongeloofwaardig zou ik overkomen als ik zou gaan strijken. Mijn hele imago aan gort. I’m not even thinking about it.

 • ik strijk al vijf jaar niet meer en dat werkt prima

Dat vertel ik je zo. Ik heb namelijk nog super vernuftige tips om zelf ook nooit meer te hoeven strijken. De heilige graal onder de huismoeders.

Tips om ook nooit meer te hoeven strijken

 • Koop kleding die niet kreukt

Ik koop echt nooit meer dingen die kreukgevoelig zijn. Nou ja helemaal gaat niet lukken maar voor de kledingstukken die wel enigzins gekreukt zijn doe ik gewoon alsof het niet zo is. Gewoon negeren. Werkt best prima.

 • Klop kleding goed uit wanneer het uit de wasmachine komt

Uitkloppen, uitschudden, ik kom even niet op de juiste benaming. Maar je weet vast wat ik bedoel.

 • Hang kleding strak op aan het wasrek

In combinatie met bovenste tip zijn de meest hardnekkige kreukels verleden tijd.

 • Heb je een droger? Vouw de was dan gelijk op als het klaar is.

Laat de inhoud van je wasmand niet stijgen tot het plafond.

 • Neem een schoonmoeder

Eens in de zoveel tijd komt mijn schoonmoeder hier een weekendje op visite, en daar ben ik heel blij mee. Want ze strijkt altijd alles. De overhemden van mijn man, wat een hele hoop gezeur en discussie met mijn man scheelt over waarom ik nooit strijk. De kleding van mijn kinderen en zelfs mijn kreukel bestendige kleding. Zo fijn! (ik moet natuurlijk oppassen wat ik zeg, want zij leest dit immers ook) Schoonmoeder bedankt!

 • Geen schoonmoeder? Geen nood, Corry’s strijkservice werkt ook

Heb je geen lieve schoonmoeder, of eigen moeder dan zijn er ook nog heel veel ijverige strijkgrage dames in je buurt. Dat weet ik zeker. Zo heb ik onder andere een Anny en een Olga —volgens google— in mijn buurt zitten die strijken als bijverdienste. Dames jullie zijn top! Kost je natuurlijk wel wat knaken, maar als ik schoonmoeder niet had dan had ik het er graag voor over.

 • Wachten tot je man zo geërgerd is over zijn gekreukte overhemden en broeken tot hij zelf het strijkijzer pakt

Works everytime. Wanneer schoonmoeder even niet in de buurt is to the rescue, dan moet manlief het toch echt zelf doen. Of hij daar blij mee is is weer een ander verhaaltje.

waarom ik nooit strijk

Hoe denk jij over strijken? Is het je grootste hobby of hebben jullie er ook een broertje dood aan? 

 

 

Volg jij me al op: |Instagram|Pinterest|Facebook|LinkedIn|Twitter|? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow


EN VERGEET JE NIET IN TE SCHRIJVEN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!


Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!