Nu aan het lezen
Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

waarom ik nooit strijk

Als blikken konden doden dan was mijn strijkijzer inmiddels ontploft. Ik en mijn strijkijzer zullen nooit beste amigo’s worden. Die slechte relatie tussen ons was er niet altijd. Lang geleden konden we nog wel met elkaar door een deur. Ik had ‘m nou eenmaal nodig wilde ik er niet bijlopen als een verfrommeld stukje papier in textiel. Maar door een aantal incidenten waardoor ik voor mijn leven ben gebrandmerkt is onze relatie steeds minder geworden en heb ik al snel een manier gevonden om nooit en te nimmer meer te hoeven strijken.

Natuurlijk wisten jullie al dat ik nooit strijk. Het staat immers overal in mijn bio. Jeanine, aangenaam. De vrouw die niet strijkt. (maar wel schrijft) Ik vond wel dat ik jullie een antwoord verschuldigd was. Want waarom strijkt die Jeanine dan nooit? Wat moet haar man daar wel niet van denken? For the love of housewifes. Hoe kan ze?

Waarom ik nooit strijk

Nou hierom:

 • Ik kan niet strijken

De grootste reden waarom ik niet strijk is simpelweg omdat ik het niet kan. Mijn moeder heeft het heus wel geprobeerd hoor, om het me te leren. Ik kan me nog wel wat dagen herinneren dat de huiskamer vol stond met een mand was zo hoog als de Himalaya (ik hou van overdrijven) die ik dan mocht strijken. Met jaren later twee onderarmen vol met brandmerken van die bloody strijkijzer. Bovendien krijg ik de kreukels er nooit uit en verpruts ik menig kledingsstuk. Eigenlijk al redenen genoeg. Maar vooruit, ik heb er nog een paar.

 • Ik vind strijken oersaai — echt doodsaai. Ik heb er geen zin in.
 • Iik wil het niet leren

Ik zou natuurlijk een cursus kunnen nemen, maar nee. NEE. nee.

Je ne fais pas de fer.
I do not iron.
Jag gör inte järn.
Ich bügeln nicht.

Oftwel: ik strijk niet in vier talen.

 • Ik heb geen tijd om te strijken

Als moderne huisvrouw heb ik er simpelweg geen tijd voor. Ik heb het veel te druk met de kineren, schrijven, koken, stofzuigen, de hond uitlaten, werken, de wasmachine en droger aanzetten en mijn positie in Candy Crush verbeteren. 

 

 • Slecht voor mijn ik-strijk-nooit imago

Hoe ongeloofwaardig zou ik overkomen als ik zou gaan strijken. Mijn hele imago aan gort. I’m not even thinking about it. Om de nodige imagoschade te voorkomen, helemaal nu mijn website www.strijkenissuf.nl heet, strijk ik dus nooit.

 • ik strijk al vijf jaar niet meer en dat werkt prima

Dat vertel ik je zo. Ik heb namelijk nog super vernuftige tips om zelf ook nooit meer te hoeven strijken. De heilige graal onder de huismoeders.

Tips om ook nooit meer te hoeven strijken

 • Koop kleding die niet kreukt

Ik koop echt nooit meer dingen die kreukgevoelig zijn. In mijn kast hangt alleen nog maar strijkvrije kleding. Nou ja, helemaal gaat niet lukken maar bij de kledingstukken die wel enigzins gekreukt zijn doe ik gewoon alsof ze niet gekreukt zijn. Gewoon negeren. Werkt prima!

 • Klop kleding goed uit wanneer het uit de wasmachine komt

Uitkloppen, uitschudden, ik kom even niet op de juiste benaming. Maar je weet vast wat ik bedoel. Op deze manier elimineer je gelijk kreukvorming in je kleren en dat scheelt bergen werk!

 • Hang kleding strak op aan het wasrek

In combinatie met bovenste tip zijn de meest hardnekkige kreukels verleden tijd.

 • Heb je een droger? Vouw de was dan gelijk op als deze klaar is.

Nog zo’n handige tip die in de praktijk helaas niet altijd werkt. Je moet er maar net zin in hebben. Maar wil je nooit meer strijken, dan zul je ook deze tip voor lief moeten nemen. Laat de inhoud van je wasmand dus niet stijgen tot het plafond!

 • Neem een schoonmoeder

Eens in de zoveel tijd komt mijn schoonmoeder hier een weekendje op visite, en daar ben ik heel blij mee. Want ze strijkt altijd alles. De overhemden van mijn man, wat een hele hoop gezeur en discussie met mijn man scheelt over waarom ik nooit strijk. De kleding van mijn kinderen en zelfs mijn kreukel bestendige kleding. Zo fijn! (ik moet natuurlijk oppassen wat ik zeg, want zij leest dit immers ook) Schoonmoeder bedankt!

See Also

 • Geen schoonmoeder? Geen nood, Corry’s strijkservice werkt ook

Heb je geen lieve schoonmoeder, of eigen moeder dan zijn er ook nog heel veel ijverige strijkgrage dames in je buurt. Dat weet ik zeker. Zo heb ik onder andere een Anny en een Olga —volgens Google— in mijn buurt zitten die strijken als bijverdienste. Dames jullie zijn top! Kost je natuurlijk wel wat knaken, maar als ik schoonmoeder niet had dan had ik het er graag voor over.

 • Wachten tot je man zo geërgerd is over zijn gekreukte overhemden en broeken tot hij zelf het strijkijzer pakt

Works everytime. Wanneer schoonmoeder even niet in de buurt is to the rescue, dan moet manlief het toch écht zelf doen. Of hij daar blij mee is is weer een ander verhaaltje. Feit blijft dat hij het wel doet, tenzij hij net als ik dan nog liever in gekreukte kleding rondloopt.

-Of neem een man die nooit overhemden draagt.

 • Koop een stoomgenerator of een Effie Robot

Dit is de toekomst! Gooi je strijkijzer maar gewoon in de prullenbak. Binnenkort hebben we allemaal een Effie strijkrobot in huis. Tot die tijd kun je ook prima uit de voeten met een stoomgenerator. Kleding op de hanger, even stomen en klaar is je kleding. Geen geld voor een stoomgenerator? Met je kleding in een stomende badkamer gaan staan schijnt ook te helpen. Of neem je kleding, mee naar de stoomcabine bij je plaatselijke welness centrum. Of is dat raar? 😉

waarom ik nooit strijk

Hoe denk jij over strijken? Is het je grootste hobby of hebben jullie er ook een broertje dood aan? 

 

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (47)
  • Mega bonus tip, uiteindelijk doet mijn man dat ook met veel gemopper en overhemden draagt hij gelukkig niet zoveel!

 • Whahaha ik lach me rot: neem een schoonmoeder:P Nou liever niet hoor 😛 Ik strijk ook niet, echt nooit gewoon. Een heel enkele keer (zo’n 2 keer per jaar) strijk ik de overhemden van mijn vriend, maar meestal doet hij het zelf. Ik kan het niet goed, vind het vreselijk werk, duurt veel te lang. Hij kan veel beter strijken ook nog 🙂

 • Leuke post! Strijken brbrb ik kan het echt niet leuk vinden. Wij strijken ook eigenlijk bijna nooit . ja het hoognodige . Leuk gedaan al die TIPS.

 • Ooit, vol met nesteldrang, streek ik alles. Echt alles. Toen de tweede geboren was redde ik het gewoon niet meer. En nu, nu blog ik liever dan ik strijk. Man strijkt zijn overhemden dus gewoon zelf tegenwoordig.

 • Haha geniaal artikel<3 Ik strijk al járen niet meer. We hadden eerst een stijkbout en strijkplank maar die hebben we zelfs weggedaan… Niets voor mij dat strijken en het werkt zo ook prima!

 • hahahaha ja de droger, als je die hebt, ideaal! Dat scheelt ene hoop en dat strak ophangen ook, liefst buiten in de wind, dan is het net een droger. Maar ik strijk soms graag, eraan beginnen is vaak even erg, maar ook ontspannend, tv aan, of radio aan en hop gaan, lekker mee zingen…. maar mijn strijkbout is aan vervanging toe en ik heb toch wel 3 overhemden zullen we maar zeggen, blouses dus, die echt wel een bout moeten zien, hoe je het ook droogt 😉

  X

 • Hahaha, amen! Strijken is stom! Ik heb ook heel lang geweigerd en man strijkt zijn overhemden altijd zelf, maar inmiddels heb ik zelf wat meer kreukelgrage kleding en ben ik er dus toch maar eens aan begonnen. Helaas strijk ik er vaak meer kreukels in dan uit…

 • Haha, wat een leuke story! Ik hoef gelukkig niet te strijken (mam doet ’t voor me, haha!). Weet je dat ik het écht onnodig vind om kleding te strijken? Het zou me dus echt niks uitmaken als m’n kleding niet gestreken word/is. Gedurende de dag strijkt de kleding zichzelf wel glad, haha! 🙂

  • Ja ik vind het ook zonde van de tijd. Weet 1000 leukere bezigheden dan dat. Zelfs een kruiswoordpuzzel maken vind ik nog nuttiger.

 • Haha heerlijk geschreven! Ik strijk ook bijna niet! Vroeger streek ik regelmatig alle overhemden van de kroeg waar ik werkte, dus ik kan het wel. Etienne strijkt elke ochtend zijn eigen overhemd em verder strijk ik hooguit een keer een jurkje of rokje dat te lang onderin de wasmand heeft gelegen. Dat meteen opvouwen is een uitdaging hier in huis hahaha!

  • Whaha, hier ook hoor. Meestal heb ik binnen een dag een mega grote berg was die opgevouwen moet worden. Meest ondankbare klusje ooit, de was.

 • Haha heerlijk geschreven! Ik weet wel dat ik ooit op de middelbare school les heb gehad in strijken, een hele vreemde ervaring was dat tussen alle moeilijke wiskundige formules en woordjes oefenen door. Ik heb het daarna nog maar een paar keer gedaan (iets met nog thuis wonen en zo) Ik vind het niet heel erg maar heel talentvol ben ik ook niet. Helaas strijkt mijn schoonmoeder ook niet

  • Dankje!! Oh dat weet ik ook nog wel. Verzorging heette dat vak, maar ik bracht meer tijd door op de gang dan in de les. Ik was en ben geen goede huisvrouw 🙁

 • Hahah geweldig stukje! Mijn vriend en ik hebben er ook echt een bloedhekel aan. Af en toe moet ik er wel aan geloven en hij strijkt dan ook echt maar 5 stuks! XD Wat ben ik blij als mijn moeder soms langskomt en even mee helpt hihi. -x-

 • Haha, ik strijk ook nooit. Wij hebben niet eens een strijkijzer in huis 🙂 Goed uitslaan als het uit de wasmachine komt en netjes ophangen zorgen al voor een kreukvrije was 🙂 Ik heb een aantal colbertjes en Tommy 3 overhemden voor zijn werk maar die wassen we niet eens, brengen we zo naar de stomerij 🙂

  • Ja dat zijn echt de beste methodes. Haha de stomerij is ook een goede tip. Gelukkig draagt mijn man amper overhemden. Al zou ik hem er wel vaker in willen zien (zonder het strijken)

 • Haha, so true allemaal. Nu ik dit lees besef ik dat ik zelf ook al een tijdje niet heb gestreken. Blijkbaar gebruiken we meer kreukvrije kleding dan ik dacht 😉

  • Ja ik heb ook het idee dat er steeds minder kleding is dat je moet strijken. Of ik kom gewoon nooit in dergelijke winkels waar ze dat verkopen.

 • Hahaha wat heerlijk dit. Ik ben ook een strijkhater! Ik strijk alleen het overhemd van m’n vriend als het nodig is. En dat is 2 keer per jaar, kerst of een begrafenis. Verder vind ik het niet nodig. Dan maar kreukels (maar ik klop ook heeel hard uit! Als een gek.)

 • “Neem een schoonmoeder” hahahahahaha omg!
  Verder vermakelijk artikel met goede tips. Ik strijk ook heel wat jaartjes niet meer en dat bevalt prima. Mijn kerel draagt geen overhemden of andere kreuk meuk en de dochter ook niet, scheelt een hele hoop 🙂

 • Een applaus voor manlief die het zelf doet en natuurlijk een applaus voor je schoonmoeder. Ik vind het top dat jij gewoon niet doet, dit zou ik dus niet kunnen.

 • Strijken doe ik ook nooit. Vroeger, heeeel lang geleden deed ik het nog wel eens, maar volgens mij strijk ik al een jaar of 7-8 niet meer. Mijn vriend daarentegen wil zo’n beetje alles gestreken hebben en hij doet dat heel netjes zelf.

 • Waarom zou je man niet zelf strijken? Het zijn toch zijn overhemden? … Ik weet het, ik probeer die logica ook al zo’n 10 jaar over te brengen op mijn gozer. Maar die stapt rustig met kreukhemden de deur uit. Dus nu doe ik het anders. Als hij echt gestreken overhemden moet hebben, dan mag hij in de tijd dat ik strijk iets anders in huis doen. Gisteren 1 kilo aardappelen schillen en koken. … Daar deed meneer bijna een uur over. Huishouden wordt echt gedeeld, hoor. Ik draai daar niet alleen voor op.

  • Haha dat doet ie ook, als het echt moet. Uit pure noodzaak. Voor de rest hebben we de taken vrij goed verdeeld. Haha goed dat jij je vent ook aan het werk zet 😉

 • Als ik niet zou kunnen strijken zou ik het ook zo aanpakken! Maar ik strijk graag, vind het prachtig om een blouse weer helemaal strak en glad te zien worden. Zo eentje ben ik er, haha

 • Je hele imago dat is echt belangrijk om hoog te houden als het om strijken gaat. Je hebt helemaal volkomen gelijk. Ik gebruik twee van jouw methode en dat is vouwen meteen na de was uit de droger en laat mijn man geirriteert zelf aan de slag. Goede tips trouwens. 🙂

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top