Nu aan het lezen
Waarom wij onze dochter als enige meerdere namen gaven

Waarom wij onze dochter als enige meerdere namen gaven

geboortekaartje bohemian met dromenvanger

Vorige week kon je lezen over hoe we de naam Nolah uitkozen voor onze dochter. Maar Nolah is niet haar enige naam. Ze heeft er in totaal namelijk drie.

Meerdere namen hebben is in onze familie eerder een regel dan een uitzondering. Zelf heb ik er  ook drie. Dit omdat het wanneer je katholiek bent, het gebruikelijk is om gedoopt te worden en dus ook doopnamen te krijgen. Mijn tweede naam Angelina is afkomstig van mijn oma en meerdere meiden binnen de familie dragen deze naam.  En mijn derde naam Johanna is afkomstig van mijn andere oma. Voluit heet ik zelf dus Jeanine Angelina Johanna.

Onze jongens kregen maar één naam

Toch kregen onze jongens maar een naam: Julian en Flynn. Iets waar ik later spijt van had. Eigenlijk zou ik ze volgens traditie graag meerdere namen willen geven. In tegenstelling tot mijn man die het in het begin niet echt nodig vond. Hoewel we het bij Flynn ook bij een naam hielden, ging hij daar toch al anders over denken en tegen de tijd dat we Nolah kregen was hij eindelijk enthousiast over het idee. Victory!

Vernoemen

Die omslag kwam denk ik ook omdat ik mijn dochtertje ook graag naar zijn vader wilde vernoemen die hij verloor op jonge leeftijd. Een mooie gedachte! Zijn vader heette Adrie en het was niet zo moeilijk om er een mooie meisjesnaam van te fabriceren. Adrienne, Adriane (…) maar ik vond de Engelse variant het mooiste: Audrey. Dit moest ‘m worden, daar waren we al heel snel over uit!

Ook nog maar een derde naam

Nu we dan toch los gingen met meerdere namen wilde ik er ook graag eentje uit mijn familie toevoegen. Ik wilde alleen niemand teleurstellen. In ieder geval wilde ik mijn dochter dolgraag naar mijn opa George vernoemen (iets dat ik al bij Julian had gewild) maar ook naar mijn oma Angelina. Maar mijn moeder, vader en schoonmoeder (Ina) wilde ik niet teleurstellen dus besloot ik opzoek te gaan naar een combinatie van al die namen. Nu hoor ik jullie denken. Al die namen verwerken in een naam? Dan krijg je toch zoiets als: Geocathamarina? Arm meisje.

Nee hoor. Met een beetje fanatasie en wat gepuzzel vond ik de perfecte naam: Georgina. Afgeleid van George (mijn opa), Catharina(doopnaam van mijn moeder) Ina en Mart(in)us (van mijn vader) Die naam is nog te doen toch?

En zo kwam mijn dochter Nolah Audrey Georgina te heten.

See Also
Kindje hamburgershirt

Een mooi gebaar

Hoewel we de naam in het dagelijks leven niet gebruiken en het dus meer een formaliteit op haar paspoort is, ben ik toch blij dat ik haar deze namen heb gegeven omdat het een mooi gebaar is en bovendien vind ik het stiekem ook gewoon mooi klinken.

Ben jij blij met je naam en heb jij meerdere namen? Wat zijn die, en naar wie ben jij vernoemd?

 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (4)
  • Ik wilde absoluut mijn kinderen meerdere namen geven. Zelf heb ik er 2. Ik ben gedoopt, maar dat wilde ik dan niet voor mijn kinderen. Ik wilde ze ook absoluut niet vernoemen naar familie leden ofzo. Nee, ik wilde ze meerdere namen geven om ze unieker te maken. Ik bedoel: Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die J. Smit heten. Er zijn in ieder geval minder mensen die J.K. Smit heten. En er zijn nóg minder mensen die J.K.W. Smit heten. Dus mijn kinderen maar één voornaam geven, was voor mij geen optie. Dus hebben ze allebei 3 prachtige namen.

  • Mooie namen voor je dochter! Jammer dat je je zoontjes maar een naam hebt gegeven. Ik vind dat ook altijd mooi, nog extra namen erbij. Ik heet voluit Lianne Josephina Henrica, naar allebei mijn oma’s, Fien en Jos. Maar anders werd het Josephina Josepha dus hebben mijn ouders gekozen voor Jos’ tweede naam, Henrica. Klinkt ook wat mooier vind ik!

  • Ik heb zelf maar 1 naam en geen kinderen. Mijn partner heeft wel 2 namen. Als ik ooit kinderen zou hebben zou ik denk ik toch voor maar 1 naam kiezen. Wel mooi te lezen welke namen jullie hebben gekozen en leuk de betekenis te lezen!

  • Nou die van mijn kinderen weet je al, die heb ik laatst al uitgelegd. Mijn volledige naam is Di Mario Ewoud. DiMario omdat mijn moeder altijd heeft gezegd, als ik een jongen krijg, dan noem ik hem zo. En Ewoud, vond ze gewoon een mooie naam. Niet vernoemd dus.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top